Werk jij veilig?

Jouw partner in Veilig werken

Binnen deze themapagina van CertificeringsAdvies Nederland vind je alles rondom veilig werken. Navigeer via onderstaand menu snel naar de diverse onderdelen. Wil je bijvoorbeeld meer weten over veilig werken? Lees dan een van de vele blogartikelen. Wil je concreter aan de slag, bekijk dan de veiligheidsscan waarbij één van onze adviseurs jouw organisatie checkt op veiligheid inclusief veiligheidsrapport.

Afbeelding voor Jouw partner in [Veilig werken]
RI&E

RI&E en PvA

Risico-inventarisatie en evaluatie & Plan van Aanpak

Met behulp van de Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E) identificeer je alle risico’s waarmee je werknemers te maken kunnen krijgen. Het type RI&E dat je moet uitvoeren, is afhankelijk van de omvang van je organisatie. Nadat je alle risico’s in kaart hebt gebracht, is het belangrijk om een plan van aanpak te ontwikkelen. In dit plan beschrijf je maatregelen die genomen moeten worden om de geïdentificeerde risico’s te verminderen. Daarnaast stel je een planning op voor de uitvoering van deze maatregelen. Het plan van aanpak vormt een verplicht onderdeel van de RI&E en mag niet worden overgeslagen.

 • Logo Tjaden

  “Naast dat onze opleidingen worden geregeld door CertificeringsAdvies Nederland, ondersteunt Rob ons iedere maand in onze KAM-activiteiten. We sparren dan over grote vraagstukken en hij is een soort stok achter de deur om door te pakken. We kijken bewust naar waar we naartoe willen, hoeveel tijd het kost en hoeveel prioriteit het heeft. Je merkt dat medewerkers zelf ook met ideeën naar ons toekomen. De betrokkenheid is dus hoog!”

  Klantcase Tjaden

  Renate de Man

  KAM-coördinator

 • Logo celektron

  “Rob, de adviseur van CAN was kordaat en slagvaardig en vrij direct, daar houden we van! Hij draaide nergens omheen, daarom wisten we precies waar we aan toe waren. En niet zonder resultaat; na 2,5 maand hebben we het VCA* certificaat behaald.

  Met het behalen van het VCA* certificaat, inclusief VGM-RIE, kunnen we vanaf nu de veiligheid binnen het bedrijf aantonen aan onze opdrachtgevers. Daarnaast heeft het thema veiligheidsbewustzijn nog meer aandacht gekregen binnen onze organisatie na het behalen van het certificaat.”

  CAN - Elektrotechniek - Celektron-2

  Martijn Gerrits

  Teamleider Projecten

 • Logo-KiesZon

  “Samen met CertificeringsAdvies Nederland zijn er al veel zaken opgezet op het gebied van veiligheid. Zo is er een verbeterde versie van de Risico-Inventarisatie en -Evaluatie gemaakt, wordt er gemonitord en ondersteund bij het maken van procedures en processen, zitten er controles op veiligheidsplannen en neemt CertificeringsAdvies Nederland de werkplekinspecties voor haar rekening. Verder is er in samenwerking met CertificeringsAdvies Nederland binnen KiesZon een eigen BHV-organisatie opgezet en worden er diverse trainingen verzorgd. En dat alles naar tevredenheid!”

  Afbeelding van Bram Peperzak

  Bram Peperzak

  Operationeel Directeur & eindverantwoordelijke voor VGM

 • Logo Tjaden

  “Voor ons was het ontzettend belangrijk om onze opleidingen onder één dak te houden. Deze opleidingen moeten namelijk worden aangepast aan onze eigen risico’s. Dat is best een grote uitdaging. Alles haakt namelijk in elkaar. Je moet daarom wel een partij vinden die al die verschillende opleidingen kan verzorgen. Dan pas kun je namelijk meerwaarde gaan creëren. Uiteindelijk kwam ik bij CAN uit omdat zij, via hun opleidingsplatform de CAN Academy, veel verschillende trainingsmogelijkheden hebben en maatwerk kunnen leveren. Tevens ook een belangrijk onderdeel vanuit de Arbowet!”

  Klantcase Tjaden

  Renate de Man

  KAM-coördinator

Kom in contact met de partner in certificeren!

Meer informatie over de mogelijkheden?

Vraag direct en vrijblijvend een offerte op maat aan of neem contact met ons op!