Werk jij veilig?

Jouw partner in Veilig werken

Veel organisaties willen dat zij en hun personeel veilig(er) werken. Maar hoe kan je dit bereiken? Via deze themapagina van CertificeringsAdvies Nederland willen we jou op weg helpen.

Organisaties kunnen op verschillende manieren veilig(er) werken. Denk hierbij aan het volgen van trainingen door personeel maar ook aan het behalen van bepaalde veiligheidscertificaten zoals VCA of de Veiligheidsladder, wat vaak ook nog een commercieel voordeel heeft.

Op deze themapagina leer je kennismaken met allerlei verschillende trainingen en veiligheidscertificaten die veilig werken binnen jouw organisatie stimuleren. Alle vormen van veilig werken beginnen echter bij de Risico- Inventarisatie en Evaluatie (RI&E). Daar vertellen we jou hieronder meer over.

Werk jij veilig?
RI&E

RI&E en PvA

Risico-inventarisatie en evaluatie & Plan van Aanpak

Met behulp van de Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E) identificeer je alle veiligheidsrisico’s waarmee je werknemers te maken kunnen krijgen. Het type RI&E dat je moet uitvoeren, is afhankelijk van de omvang van je organisatie. Nadat je alle risico’s in kaart hebt gebracht, is het belangrijk om een plan van aanpak te ontwikkelen (PvA). In dit plan beschrijf je maatregelen die genomen moeten worden om de geïdentificeerde risico’s te verminderen. Daarnaast stel je een planning op voor de uitvoering van deze maatregelen. Het plan van aanpak vormt een verplicht onderdeel van de RI&E en mag niet worden overgeslagen.

Doe de Veilig werken Keuzeboom en kom te weten welke norm past bij jouw organisatie!

Doorloop vrijblijvend onze handige Veilig werken Keuzeboom! Daarin geven we jou, op basis van jouw antwoorden op enkele stellingen, advies over welke veiligheidsnorm of methode het beste bij jou of jouw organisatie past! Zo weet je of je het beste kan gaan voor VCA, de Veiligheidsladder (SCL), een RI&E, ISO 45001 of toch beter een andere manier kan kiezen om jouw organisatie veiliger te maken!

Wil je de keuzeboom starten? Beantwoord dan onderstaande vragen!

 • Bosch Rexroth

  “Het voordeel van CertificeringsAdvies Nederland (CAN) is de flexibiliteit die ons geboden wordt. Daarnaast zijn de trainingen maatwerk. Daardoor bevatten de trainingen input vanuit onze eigen praktijkervaringen. Inmiddels loopt de samenwerking met CAN al jaren naar tevredenheid.”

  BHV herhaling verplicht

  Lukas van Dooren

  Verantwoordelijk voor Health Safety & Environment

 • Klantlogo van dillen Bouwgroep

  “We kennen CertificeringsAdvies Nederland al een langere tijd en zijn zeer tevreden over de eerder uitgevoerde trajecten op het gebied van veiligheid. Toen we behoefte hadden aan een VCA examentraining op maat, op onze eigen locatie, werd er goed met ons meegedacht.”

  VCA voor bedrijven

  Harry Plaizier

  Medeverantwoordelijk voor opleidingen en trainingen

 • Klantcase van Beem en van Haagen

  “Bij de start van ons VCA** traject zette Stijn meteen een duidelijke structuur neer. Dit gaf ons houvast gedurende het traject. De balans in workload was goed, de hoeveelheid werk dat we zelf moesten doen viel mee! Ook met onze vragen konden we altijd bij Stijn terecht.”

  Klantcase van Beem en van Haagen

  Michiel Janssen

  Projectmanager

 • Klantlogo John Crane Indufil

  “Het is fijn om weer iemand op locatie te hebben die eigenaar is van het takenpakket van de HSE-manager. Het ontzorgt mijzelf, maar ook collega’s. Rob fungeert als aanspreekpunt en pakt alle taken op. Zo kunnen wij ons weer richten op onze kerntaken.”

  John Crane Rob Enzlin

  Jeroen Huizinga

  Locatiemanager

 • “De expertise en ervaring van Rob hebben ons veel gebracht. En daarnaast mogen we blijven werken voor de hoofdaannemer nu we aan de slag zijn gegaan met de Veiligheidsladder. Het doel hebben we dus bereikt!”

  CAN - Sfeerbeeld - Janse Afbouw-2

  Ger van Gelder

  Veiligheidscoördinator

 • Logo Daily Fresh Food

  “Het mooie van CAN vind ik dat ze hele fijne, kundige en betrokken mensen hebben. Ze staan ervoor open om na te denken over hun eigen expertise heen en dat vind ik knap. Ze zijn in staat om een compleet beeld te durven schetsen en over hun eigen schaduw heen te stappen.”

  Kwaliteit360 event: Daily Fresh Food

  Fer van Harn

  Statutair directeur

 • Logo Tjaden

  “Naast de opleidingen die worden geregeld door CertificeringsAdvies Nederland, ondersteunt Rob ons iedere maand in onze KAM-activiteiten. Ideaal om met elkaar te sparren! Hij is een stok achter de deur voor ons om door te pakken.”

  Klantcase Tjaden

  Renate de Man

  KAM-coördinator

 • Logo celektron

  “Rob, de adviseur van CAN was kordaat en slagvaardig en vrij direct, daar houden we van! Hij draaide nergens omheen, daarom wisten we precies waar we aan toe waren. En niet zonder resultaat; na 2,5 maand hebben we het VCA* certificaat behaald.”

  CAN - Elektrotechniek - Celektron-2

  Martijn Gerrits

  Teamleider Projecten

 • Logo-KiesZon

  “We hebben voor CertificeringsAdvies Nederland (CAN) gekozen omdat er een hele organisatie achter ziet die eenvoudig back-up kan bieden. CAN biedt een breed aanbod aan diensten en de adviseurs beoordelen objectief. Vreemde ogen dwingen tenslotte!”

  Kieszon Bram Peperzak

  Bram Peperzak

  Operationeel Directeur & eindverantwoordelijke voor VGM

 • Logo Tjaden

  “Voor ons was het ontzettend belangrijk om onze opleidingen onder één dak te houden. Je moet daarom wel een partij vinden die al die verschillende opleidingen kan verzorgen. Dan pas kun je namelijk meerwaarde gaan creëren. Uiteindelijk kwam ik bij CAN uit omdat zij, via hun opleidingsplatform de CAN Academy, veel verschillende trainingsmogelijkheden hebben en maatwerk kunnen leveren.”

  Klantcase Tjaden

  Renate de Man

  KAM-coördinator

Alle persoonscertificeringen binnen

Arbo en veiligheid

Klik hieronder op een training naar keuze om meer te lezen over de betreffende training.

Kom in contact met de partner in certificeren!

Meer informatie over de mogelijkheden?

Vraag direct en vrijblijvend een offerte op maat aan of neem contact met ons op!