Als zorgaanbieder is de kans groot dat je wel eens de vraag hebt gekregen naar de HKZ Zorg en Welzijn certificering vanuit je stakeholders. Met dit certificaat straal je namelijk vertrouwen uit, omdat je laat zien dat je hebt nagedacht over alles wat je binnen je organisatie doet. Maar wat zijn eigenlijk de kosten die bij het HKZ Zorg en Welzijn certificaat komen kijken? In dit artikel geven we daar antwoord op!

HKZ Zorg en Welzijn

Het HKZ Zorg en Welzijn certificaat geldt voor alle verschillende soorten dienstverlening die je biedt als organisatie. Dat houdt in dat je werkt met één kwaliteitssysteem voor je hele organisatie waar al je typen dienstverlening en zorg onder vallen. Het kwaliteitszorgsysteem wordt aangepast aan jouw specifieke organisatie en situatie. Daardoor hoef je niet te gaan werken volgens een hele nieuwe werkwijze. Met het HKZ Zorg en Welzijn certificaat op zak, laat je onder andere zien dat je:

  • Voldoet aan de actuele wet- en regelgeving en de actuele richtlijnen die zijn afgesproken binnen de branche.
  • Goed omgaat met risico’s op proces- en organisatieniveau.
  • In staat bent te leren van incidenten, klachten en calamiteiten.

Doordat je in staat bent om te leren en te verbeteren, laat je zien dat je continu bezig bent met het verbeteren van de kwaliteit van je zorg.

Artikeltip: ‘De HKZ norm Zorg en Welzijn geeft je een hoge mate van vrijheid’

Ondersteuning nodig op weg naar de HKZ Zorg en Welzijn certificering?

Laat je door onze adviseurs informeren over de mogelijkheden. Of vraag direct een vrijblijvende offerte op maat aan.

VRAAG OFFERTE AAN

Factoren die de kosten beïnvloeden

Bij het behalen van het HKZ Zorg en Welzijn certificaat komen kosten kijken. Maar waarop zijn deze kosten gebaseerd? Het uiteindelijke kostenplaatje hangt af van verschillende factoren, zoals:

  • Hoe ver de zaken binnen je organisatie al op orde zijn;
  • Het aantal FTE van je organisatie;
  • De scope waarop HKZ Zorg en Welzijn van toepassing is;
  • In hoeverre je zaken zelf uitvoert of juist uitbesteedt;
  • De certificerende instantie (CI).

HKZ Zorg en Welzijn implementatie

Bij het implementeren van HKZ Zorg en Welzijn kun je ervoor kiezen om een adviespartij in de arm te nemen voor ondersteuning. Er wordt dan eerst gekeken naar welke zaken je op dat moment al op orde hebt binnen je organisatie. Dat wordt gedaan met behulp van een 0-meting. Dus welke zaken zijn al aanwezig, en welke zaken moeten nog opgezet worden? Bij CertificeringsAdvies Nederland kun je zelf kiezen voor de mate van begeleiding. Zo heb je de mogelijkheid voor een uitvoerend traject, maar ook voor een coachend traject.

Lees ook het artikel: ‘HKZ Zorg en Welzijn: Hoe is het opgebouwd en wat zijn de eisen?’

Hulp nodig bij het behalen van HKZ Zorg en Welzijn?

Heb je hulp nodig bij het behalen van HKZ Zorg en Welzijn? Neem dan gerust contact met ons op. Onze adviseurs hebben veel kennis en praktijkvoorbeelden die ze met je kunnen delen. Ze staan je graag te woord!

NEEM CONTACT OP

Contact CertificeringsAdvies Nederland

HKZ Zorg en Welzijn kosten voor de audit

Kosten ISO certificeringNadat je HKZ Zorg en Welzijn hebt ingeregeld binnen je organisatie, kun je ervoor kiezen om een interne audit te laten uitvoeren. Deze kan onder andere uitgevoerd worden door CertificeringsAdvies Nederland. Bij een interne audit wordt gekeken of alle vereiste onderdelen voor HKZ Zorg en Welzijn op orde zijn. Door middel van deze audit worden de puntjes op de i gezet en bereid je je voor op de externe audit. Dit is een toetsing die wordt uitgevoerd door een onafhankelijke partij. In dit geval is dat een CI. De CI rekent zelf ook kosten die uiteindelijk van invloed zijn op je totale kosten voor de HKZ Zorg en Welzijn certificering. Omdat deze kosten nog wel eens kunnen verschillen, is het verstanding om bij verschillende partijen offertes op te vragen zodat je de kosten met elkaar kunt vergelijken.

Ondersteuning of meer informatie?

Ben je op zoek naar ondersteuning voor de HKZ Zorg en Welzijn norm? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Onze adviseurs staan voor je klaar. Neem gerust contact met ons op! Wil je graag een specifieker kostenplaatje gebaseerd op jouw organisatie? Vraag dan, geheel vrijblijvend, een offerte aan!

Offerte aanvragen algemeen

CertificeringsAdvies Nederland | T. 085 – 487 99 72 | E. info@certificeringsadvies.nl