KOMO-attest

Ben je als organisatie actief in de bouwsector en wil je de kwaliteit van je processen en producten aantonen aan klanten en/of stakeholders? Dan is het KOMO-keurmerk van belang. KOMO staat voor Keuring en Onderzoek van Materialen voor Openbare werken. Deze afkorting stamt nog uit de beginjaren van Stichting KOMO na de oprichting in 1962, toen was KOMO het kwaliteitskenmerk was voor verschillende materialen. Tegenwoordig staat stichting KOMO vooral bekend als hét keurmerk rondom processen en producten in de bouwsector.

Wat is een KOMO-attest?

KOMO bestaat uit verschillende beoordelingsrichtlijnen (BRL-en). Met het behalen en behouden van het KOMO-attest laat je zien dat je processen en producten van hoge kwaliteit zijn en dat je voldoet aan de geldende wet- en regelgeving, bijvoorbeeld het bouwbesluit. Er zijn verschillende KOMO keurmerken, passend bij de fase van het bouwproces, denk bijvoorbeeld aan KOMO-installatie, KOMO-klimkeur en KOMO-afbouw.

Lees ook de pagina: KOMO certificaat

Voordelen KOMO Keurmerk

Voor veel organisaties is het commerciële voordeel het grootste voordeel van het KOMO-keurmerk. Er is namelijk veel vraag naar het keurmerk in de bouwwereld.  Naast dat KOMO een kwaliteitskeurmerk is, garandeert het keurmerk ook aan de klant of leverancier dat een product of dienst aan alle voorwaarde voldoet. Het KOMO-keurmerk zorgt daarom veelal voor een vlot(ter) verloop van bouwprocessen en draagt bij aan een snel verloop van de aanvraag van bouwvergunningen. Dankzij het KOMO-keurmerk zijn verdere controles namelijk overbodig. Dit maakt dat het voor zowel het bedrijf als de klant voordeel oplevert.

Meer weten?

Wil je meer weten over het KOMO-keurmerk of wil je er concreet mee aan de slag? Neem dan gerust contact met ons op! Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden.

Offerte aanvragen algemeen

CertificeringsAdvies Nederland | T. 085 – 487 99 72 | E. info@certificeringsadvies.nl