Wat is BRL 9600?

Wat is BRL 9600 precies? In dit blogartikel vertellen we er alles over!

BRL 9600
Rob Enzlin
Rob Enzlin
Adviseur

Rob Enzlin is Adviseur bij CertificeringsAdvies Nederland. Het opdoen en doorgeven van kennis op het gebied van kwaliteit en veiligheid loopt als een rode draad door zijn leven. Daarmee tilt hij graag klanten naar een hoger niveau!

rob@certificeringsadvies.nl

Ben je actief in de afbouwwerkzaamheden? Dan heb je vast eens gehoord van BRL 9600. De beoordelingsrichtlijn (BRL) 9600 is de richtlijn voor het KOMO-procescertificaat voor Afbouwwerkzaamheden. Met het certificaat toon je de kwaliteit aan van diverse afbouwwerkzaamheden. Wanneer je aantoonbaar voldoet aan de beoordelingsrichtlijn (BRL) 9600 en de van toepassing zijnde uitvoeringsrichtlijnen ontvang je het KOMO-certificaat.

De beoordelingsrichtlijn (BRL) 9600 heeft betrekking op verschillende afbouwwerkzaamheden. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld stukadoorswerk, schilderwerk, aanleg van vloeren en het aanbrengen van verlichting. Om het KOMO-Afbouw certificaat te behalen dien je te voldoen aan de BRL 9600 en de uitvoeringsrichtlijnen die van toepassing zijn.

Voordelen BRL 9600

Voldoe je aan de BRL 9600, dan biedt dit diverse voordelen. Je onderscheidt je namelijk snel van andere – niet gecertificeerde afbouwbedrijven. Je toont de kwaliteit en veiligheid van je processen en werkzaamheden aan en laat met het KOMO-procescertificaat zien dat de afnemer een gedegen voorbereiding en uitvoering mag verwachten. Om snel een onderscheid te maken in kwalitatief goede afbouwbedrijven wordt regelmatig het KOMO-keurmerk als richtlijn gebruikt. In aanbestedingen wordt het daarom ook steeds vaker als eis gesteld door opdrachtgevers.

Naast de commerciële voordelen levert het certificaat ook voordelen op voor de interne organisatie. Doordat de interne processen onder de loep worden genomen worden deze geoptimaliseerd. Ook wordt de kwaliteit en veiligheid van de interne organisatie naar een hoger niveau getild en aantoonbaar gemaakt.

Voldoen aan de BRL 9600

Een belangrijke eis binnen de BRL 9600 is het goed neerzetten van een kwaliteitssysteem. Dit gebeurt veelal door het opzetten van een kwaliteitshandboek. Maar om te zorgen dat dit geen administratieve rompslomp geeft is het belangrijker om aan te tonen hoe gewerkt wordt. Dus dikke mappen met veel documenten is niet aan de orde. De essentie is het kort en bondig vastleggen van hoe er gewerkt wordt. Door wie, waarmee en hoe. Ook zijn hiervoor slimme applicaties die interne de medewerkers attenderen op aanstaande acties.

Meer weten?

Wil je meer weten over de BRL 9600 of het KOMO-certificaat of wil je er concreet mee aan de slag? Neem dan gerust contact met ons op! Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden.

Offerte aanvragen algemeen

Rob Enzlin
Rob Enzlin
Adviseur

Rob Enzlin is Adviseur bij CertificeringsAdvies Nederland. Het opdoen en doorgeven van kennis op het gebied van kwaliteit en veiligheid loopt als een rode draad door zijn leven. Daarmee tilt hij graag klanten naar een hoger niveau!

rob@certificeringsadvies.nl

Kom in contact met de partner in certificeren!

Meer informatie over de mogelijkheden?

  • Altijd een oplossing op maat
  • Jouw organisatie als uitgangspunt
  • Snel, pragmatisch en persoonlijk

Maandelijks op de hoogte blijven?

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit jouw branche en de nieuwste ontwikkelingen rondom (bedrijfs)normen en groeimogelijkheden voor jouw organisatie? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks een flinke dosis inspiratie met o.a.:

  • Handige kennisartikelen en praktische tips voor jouw organisatie
  • Actuele updates rondom normen en certificeringen
  • Ontwikkelingen in wet- en regelgeving
  • Interessante acties & events
  • Relevante trainingen en opleidingen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf jezelf in voor onze maandelijkse nieuwsbrief door het formulier in te vullen!

"*" indicates required fields