Wanneer je wilt gaan certificeren krijg je er vrijwel zeker mee te maken; de interne audit. De interne audit dient als generale repetitie van de externe audit. Hierdoor ontdek je snel eventuele verbeterpunten die nog kunnen worden aangepast. Na een certificeringstraject wil je immers goed voorbereid zijn op het moment dat de externe auditor jouw inspanningen komt toetsen. Na certificering dient de interne audit als een jaarlijks controlemoment of je managementsysteem nog voldoet aan de eisen van de norm. Sommige organisaties kiezen ervoor om de interne audits uit te laten voeren door een externe adviseur, maar je kunt het natuurlijk ook zelf doen. De Interne Audit Training is hierbij een waardevolle toevoeging. 

Goed voorbereid de audit in

Wanneer je zelf als ‘interne auditor’ aan de slag gaat, is het van belang om op een aantal belangrijke zaken te letten om de audit te laten slagen. Zo dien je een duidelijk auditprogramma op te stellen en de auditrapportage op te stellen. Daarnaast dien je een goede basiskennis van de norm te hebben, zodat je weet waar je het over hebt! Maar hoe pak je dat aan? Dit en nog veel meer leer je in de training ‘Interne audit’ van de CAN Academy!

Interesse in de interne audit training? Bekijk dan de Interne Audit Training via de CAN Academy.

De interne audit training bereid je optimaal voor om jouw rol als interne auditor correct uit te voeren en een maximaal rendement uit de audit te halen.

Tijdens de interne audit training neemt een ervaren adviseur je mee door de eisen die worden gesteld aan een interne audit. Of dit nu een audit is voor ISO 9001, ISO 27001, ISO 14001 , ISO 45001 of een hele andere norm, dat maakt niet uit! De basisprincipes voor de interne audit blijven hetzelfde. Ook wordt er aandacht besteed aan het opstellen van de auditrapportage en het maken van een duidelijk auditprogramma. Na het volgen van de interne audit training ben je goed voorbereid om de rol als interne auditor te vervullen in je organisatie. Een groot voordeel is dat je hiermee de kennis en expertise in huis hebt en de interne processen jaarlijks zelf kan auditen.

Volg de Interne Audit Training

Met de Interne Audit Training ben je in staat zelf de interne audits in je organisatie succesvol uit te voeren. Gedurende de training neemt een ervaren trainer je mee door de eisen vanuit de norm rondom de interne audit.

Na de training:

  • Kun je een interne audit uitvoeren op de norm waarvoor jouw organisatie wil certificeren;
  • Kun je een auditprogramma opzetten;
  • Kun je de rapportage opstellen van de audit.

Na afloop van deze cursus ontvang je een certificaat van deelname.

De Interne Audit training is te boeken als open training of als Incompany training bij jouw bedrijf op locatie.

New call-to-action

CertificeringsAdvies Nederland | T. 085 – 487 99 72 | E. info@certificeringsadvies.nl