Waarom e-learning? 3 voordelen!

In dit artikel leggen we je aan de hand van 3 voordelen uit waarom e-learning interessant is.

Waarom E-learning?
Alex Greven
Alex Greven
e-Learning Developer

Alex Greven is e-learning developer bij CertificeringsAdvies Nederland. 'Als e-Learning Developer houd ik me bezig met het ontwikkelen en uitrollen van online lesmateriaal. Samen creëren we een leven lang leuk leren!'

alex@certificeringsadvies.nl

E-learning is een moderne manier van leren waarbij je online, via het internet, een cursus volgt. E-learning wint steeds meer terrein binnen scholen, gemeenten en andere organisaties. Het digitaal leren biedt voor veel organisaties immers nieuwe mogelijkheden. Maar waarom is e-learning interessant voor cursisten en bedrijven? Wat zijn nu precies de voordelen van e-learning? In dit artikel zoomen we daar op in.

Waarom e-learning?

We kennen allemaal wel de cursussen en trainingen waarvoor je afreist naar een bepaalde locatie om daar een dagdeel of dag een training te volgen. Ook zijn we allemaal wel bekend met Incompany trainingen, waarbij de cursisten niet zelf gaan reizen maar er een trainer naar het bedrijf toekomt om daar op locatie de training te verzorgen. Daar is sinds enkele jaren een nieuwe cursusvorm aan toegevoegd. E-learning dus. Maar waarom e-learning? Hieronder drie voordelen:

1. Het biedt gemak en flexibiliteit

Het grote voordeel van e-learning is dat je kunt leren op ieder gewenst moment en iedere gewenste locatie. Als cursist heb je 24/7 toegang tot de lesstof, waardoor je zelf bepaalt wanneer en waar je de cursus (ver)volgt:

 • E-learning vanuit huis
 • E-learning op de zaak
 • Op locatie bij een klant
 • In de bus, trein of auto

Waar dan ook; leren kan met e-learning altijd en overal. Daarnaast is het flexibel, doordat de cursusstof steeds geactualiseerd kan worden. Zo houd je het materiaal makkelijk up-to-date en heb je als cursist altijd de meest actuele informatie.

2. Je bepaalt je eigen leertempo

Een ander voordeel van e-learning is dat je de cursus kunt volgen op moment dat jou dat uitkomt. Heb je even geen zin om te leren? Dan ga je op een later moment, als de zin er wel is, weer verder met leren. Zo bepaal je jouw eigen tempo. Wanneer je een cursus volgt in een open training, dan ben je afhankelijk van de snelheid van de trainer. Wanneer je even iets niet begrijpt, is er vaak niet de mogelijkheid om het opnieuw uit te leggen. Met een e-learning module kun je zelf even terug gaan, om het geheel nog een keertje te bekijken. Ook kun je zelf bepalen in hoeveel tijd je de cursus doet. Zo kun je de cursus uitsmeren over een langere periode en bijvoorbeeld laten aansluiten bij je praktijkvorderingen. Je kunt het lesmateriaal immers makkelijk opdelen in brokjes en bent niet afhankelijk van een klassikale training. Anderzijds kunnen cursisten die snel leren in minder tijd de cursus doorlopen.

3. Het levert een tijds- en kostenbesparing op

Zoals hierboven benoemd kan een e-learning cursus gevolgd worden op ieder gewenst moment en op iedere gewenste locatie. De cursus wordt immers gewoon achter de computer gevolgd. Dit scheelt de cursisten veel reistijd. Ze hoeven zo niet af te reizen naar een cursuslocatie ergens in het land. Daardoor worden ook reiskosten bespaard. Bij diverse organisaties worden de e-learning cursussen ook deels in eigen tijd gevolgd. Hierdoor kan een werknemer bijvoorbeeld in de avonduren een cursus volgen. Voor de cursist zelf is dit minder belastend omdat er dus geen reistijd bij komt kijken. En als het een tweedaagse cursus is waarbij de cursist blijft overnachten, dan kunnen deze kosten ook bespaard worden door de cursus als e-learning te volgen.

Vraag vrijblijvend de demo e-learning informatiebeveiliging aan

Alex Greven
Alex Greven
e-Learning Developer

Alex Greven is e-learning developer bij CertificeringsAdvies Nederland. 'Als e-Learning Developer houd ik me bezig met het ontwikkelen en uitrollen van online lesmateriaal. Samen creëren we een leven lang leuk leren!'

alex@certificeringsadvies.nl

Gratis e-learning demo?

Vraag een demo aan van onze e-learning security awareness!

 • Snel contact
 • Gratis demo
 • Direct inzicht
 • Digitale afspraak

Maandelijks op de hoogte blijven?

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit jouw branche en de nieuwste ontwikkelingen rondom (bedrijfs)normen en groeimogelijkheden voor jouw organisatie? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks een flinke dosis inspiratie met o.a.:

 • Handige kennisartikelen en praktische tips voor jouw organisatie
 • Actuele updates rondom normen en certificeringen
 • Ontwikkelingen in wet- en regelgeving
 • Interessante acties & events
 • Relevante trainingen en opleidingen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf jezelf in voor onze maandelijkse nieuwsbrief door het formulier in te vullen!

"*" indicates required fields