Van levensbelang!

Veiligheid op de werkvloer

Veiligheid op de werkvloer is bij de meeste bedrijven een veel besproken onderwerp. Voornamelijk in de bouw en techniekbranche, gezien zij te maken hebben met risicovolle werkzaamheden. Ondanks dat de veiligheid op de werkvloer een veelbesproken onderwerp is, hebben organisaties vaak moeite om de veiligheidsmaatregelen na te leven. Vanuit hogerhand worden er allerlei veiligheidsmaatregelen opgelegd, maar in de praktijk wordt dit nog regelmatig onvoldoende serieus genomen.

ISO 45001 arbomanagementsysteem

Bewust en veilig gedrag

Natuurlijk zijn veilige en goedgekeurde middelen hierin belangrijk maar veilig gedrag is net zo belangrijk. Vaak komt het besef van veilig werken pas wanneer er echt iets misgaat zoals een val van de ladder of een aanrijding met een heftruck. Het is uiteraard van groot belang om dit soort voorvallen te voorkomen. Het ontwikkelen van een veiligheidscultuur binnen de organisatie is hierbij essentieel, hierbij worden medewerkers aangestuurd op bewust en veilig handelen op de werkvloer.

Door aan de slag te gaan met de veiligheidsladder ga je gericht aan de slag met het veiligheidsbewustzijn en gedrag van de medewerkers.

SCL

De veiligheidsladder

De veiligheidsladder, afgekort als Safety Culture Ladder (SCL), is een methode van beoordeling die het veilig en bewust handelen van medewerkers stimuleert. De methode heeft als doel om de veiligheid op de werkvloer te vergroten door het terugdringen van onveilige situaties en daaropvolgende incidenten. De veiligheidsladder is een meetmethode om het veiligheidsbewustzijn in een organisatie in kaart te brengen.

waarom veiligheidsladder

Onze projectaanpak: een veiligheidstraject op maat

Wil je aan de slag met het verhogen van de veiligheid op de werkvloer binnen jouw organisatie? Dan ben je bij CertificeringsAdvies Nederland aan het juiste adres. Wij hanteren altijd een praktische werkwijze waarbij we jouw organisatie als uitgangspunt nemen. Aan de hand van jouw wensen, doelen en input verzorgen wij een compleet veiligheidstraject op maat.

Hoe gaat dat in zijn werk?

We starten met een 0-meting. Dit doen we tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek, waarbij wordt bepaald wat er allemaal benodigd is. Bij veel organisaties vormt de risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) het startpunt. Vanuit de RI&E wordt dan bekeken hoe een organisatie ervoor staat en van daaruit worden concrete actiepunten opgesteld.

Combinatie met certificeringen: Vervolgens bekijken we welke bedrijfscertificeringen je eventueel wilt behalen en wat je andere wensen en doelen zijn. Van daaruit wordt een plan van aanpak opgesteld.

Het traject: CertificeringsAdvies Nederland kan je op allerlei manieren ontzorgen gedurende het vervolgtraject. Dat kan in de vorm van advies en coaching, maar ook middels het verzorgen van (persoons)opleidingen, workshops en trainingen. Kortom, we begeleiden je op maat zoals dit het beste bij jouw organisatie past.

De audit en begeleiding: Indien je een bedrijfscertificering wilt behalen verzorgen we ook de interne audit en begeleiden we je naar de certificering toe.

Onze visie

Wij zijn geen standaard adviesbureau. Bij ons geen wollige vaktermen die je nauwelijks iets zeggen. Geen dikke adviesrapporten, maar pragmatische oplossingen met focus op directe winst. Randzaken laten we voor wat ze zijn. Met het doel helder voor ogen werken we naar het beste resultaat voor jou, onze opdrachtgever. Betrouwbaar, ondernemend en eenvoudig, we maken het niet moeilijker dan het is.

Bij CertificeringsAdvies Nederland houden we van focus. Daarom werken we met een aantal branches waarin wij op de hoogte zijn van de diverse ontwikkelingen op ons vakgebied. Zo denken we proactief met je mee en adviseren we de beste oplossing. Binnen onze dienstverlening bieden wij een compleet advies- en opleidingsaanbod aan voor jouw branche. Informeer gerust eens naar de mogelijkheden.

Kom in contact met de partner in certificeren!

Meer informatie over de mogelijkheden?

Vraag direct en vrijblijvend een offerte op maat aan of neem contact met ons op!