Veiliger werken met gevaarlijke stoffen met de ‘Stoffencheck’ app

Wordt er binnen jouw organisatie veilig gewerkt met gevaarlijke stoffen? Check het met de Stoffenchecker app!

stoffencheck
Rowena van de Vossenberg
Rowena van de Vossenberg
Manager Marketing

Rowena van de Vossenberg is Manager Marketing bij CertificeringsAdvies Nederland. Ze combineert haar kennis van en passie voor marketing met de kracht van het internet om CAN op de kaart te zetten.

rowena@certificeringsadvies.nl

Onlangs is de landelijke publiekscampagne omtrent veilig werken met gevaarlijke stoffen van start gegaan. In het kader van deze campagne heeft het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SWZ) in samenwerking met het FNV de zogenaamde ‘Stoffencheck’ app gelanceerd. Een handig hulpmiddel waarmee bepaald kan worden of er binnen je bedrijf met gevaarlijke stoffen wordt gewerkt, wat de risico’s zijn en welke maatregelen je kunt nemen.

Veilig werken met gevaarlijke stoffen

Middels de landelijke campagne ‘veilig werken met gevaarlijke stoffen’ wil de Nederlandse overheid mensen bewuster maken van de mogelijke risico’s die gevaarlijke stoffen op de werkvloer met zich meebrengen. Daarmee wil de overheid realiseren dat werkgevers en -nemers na gaan denken over preventieve maatregelen, zodat het werken met gevaarlijke stoffen veiliger wordt.

Handige stoffencheck app

Wanneer je als werkgever of werknemer denkt dat er binnen je bedrijf met gevaarlijke stoffen wordt gewerkt, kun je dit vanaf nu checken middels de ‘Stoffencheck’ app. In de app is informatie verzameld rondom gevaarlijke stoffen. Zo kun je checken of:

 • De stof waarmee je werkt onder de noemer ‘gevaarlijke stoffen’ valt;
 • Er bijbehorende risico’ zijn van het werken met deze stof;
 • Je ziek kunt worden van deze stof;
 • Je maatregelen kunt nemen om veilig te werken en zo ja welke.

Daarnaast laat de app de toelichting zien bij bepaalde pictogrammen die op verpakkingen te zien zijn. Verder wordt er in de app uitgelegd wat H- en P-zinnen inhouden, wat grenswaarden van bepaalde stoffen zijn en wat de gevaarlijkste stoffen zijn om mee te werken.

Video Stoffencheck app

Om te laten zien wat de Stoffencheck app is en kan, is er door het ministerie een video ter beschikking gesteld waarin de Stoffencheck wordt geïntroduceerd. De Stoffencheck zelf is verkrijgbaar in de App store en Google Play Store.

Download VCA Informatiegids

Rowena van de Vossenberg
Rowena van de Vossenberg
Manager Marketing

Rowena van de Vossenberg is Manager Marketing bij CertificeringsAdvies Nederland. Ze combineert haar kennis van en passie voor marketing met de kracht van het internet om CAN op de kaart te zetten.

rowena@certificeringsadvies.nl

VCA informatiegids

Download de handige VCA informatiegids en ontdek alles over VCA!

 • Alles over de VCA norm
 • Een handig stappenplan VCA
 • Praktisch toepasbare tips

Maandelijks op de hoogte blijven?

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit jouw branche en de nieuwste ontwikkelingen rondom (bedrijfs)normen en groeimogelijkheden voor jouw organisatie? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks een flinke dosis inspiratie met o.a.:

 • Handige kennisartikelen en praktische tips voor jouw organisatie
 • Actuele updates rondom normen en certificeringen
 • Ontwikkelingen in wet- en regelgeving
 • Interessante acties & events
 • Relevante trainingen en opleidingen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf jezelf in voor onze maandelijkse nieuwsbrief door het formulier in te vullen!

"*" indicates required fields