Vca onlineHet VCA-certificaat is een veelgevraagd certificaat door opdrachtgevers om een veiligere werkomgeving te creëren en aan te tonen. VCA kent het bedrijfscertificaat en het persoonscertificaat. Het certificaat is veelal bedoeld voor bedrijven en/of personen die risicovolle werkzaamheden verrichten, bijvoorbeeld in de Bouw.

VCA online behalen

Om allerlei redenen kan het interessant zijn om de theorie rondom je VCA bedrijfs- of persoonscertificaat online te bespreken/bestuderen. Wat zijn de mogelijkheden op het gebied van VCA online? In dit artikel geven we de mogelijkheden die CertificeringsAdvies biedt om VCA online te behalen.

VCA persoonscertificaat

Het VCA persooncertificaat is verplicht voor operationele medewerkers wanneer je als organisatie het VCA-bedrijfscertificaat wilt behalen. Daarnaast is het een veelgevraagd diploma bij aanbestedingen. De aanwezigheid van het VCA-persoonscertificaat is een verplichting voor de medewerkers, die zich bezighouden met risicovolle werkzaamheden, om het bedrijfscertificaat te kunnen behalen.

Binnen de VCA-persoonscertifcaten wordt onderscheid gemaakt in meerdere certificaten:

  • VCA Basis: geschikt voor de operationele werknemers
  • VCA VOL: geschikt voor werknemers met leidinggevende taken
  • VCA VIL: geschikt voor leidinggevenden en intercedenten binnen de detachering- en uitzendbranche.

De theorie van alle persoonscertificaten kun je online behalen via een online (live) lessen of via E-learning.
Krijg je graag les van een live docent? Dan kies je voor de VCA Online lessen via de Online VCA Basis Cursus of Online VCA VOL Cursus.

Gedurende de Online VCA Cursus neemt een docent je via videocall in circa 4 uur mee door de theorie. Tijdens de virtuele training worden de highlights van VCA besproken en word je optimaal voorbereidt op het VCA-examen. Het VCA-examen leg je vervolgens klassikaal af op een beschikbare datum en locatie naar keuze.

Meer weten over de VCA online training met live docent? Bekijk de training: Online VCA Basis Cursus

Download vrijblijvende de VCA informatiegids

Wil je alles weten over de VCA-norm en hoe je deze implementeert? Download dan geheel vrijblijvend onze handige VCA Informatiegids waarin we je op weg helpen met de VCA-certificering.

DOWNLOAD WHITEPAPER

VCA Infogids

VCA E-learning

Wil je liever de cursus volgen op het moment dat het jou uitkomt? Kies dan voor één van de VCA E-learningmodules;

De e-learningmodules bestaan uit 12 hoofdstukken. Tussentijds toets je gemakkelijk wat je kennisniveau is door het maken van een korte toets aan het einde van ieder hoofdstuk. Wanneer je alle hoofdstukken doorlopen hebt sluit je de e-learning af met een oefenexamen ter voorbereiding op het VCA-examen. Na het succesvol afronden van de e-learningmodule leg je het examen klassikaal af op een beschikbare datum en locatie naar keuze.

Mogelijk is dit artikel ook interessant voor je: Maatwerk VCA trainingen voor personen die niet via de reguliere cursus kunnen deelnemen

VCA Bedrijfscertificaat

Nadat je de eerder benoemde persoonscertificaten behaald hebt kun je overgaan tot het certificeren van de organisatie. Tijdens het VCA-adviestraject neemt een adviseur je mee door de VCA-norm en begeleidt jouw organisatie in het opstellen van het VCA-handboek. Daarnaast ondersteunt hij/zij de organisatie optimaal in de voorbereidingen naar de VCA-audit toe. Gedurende de COVID-maatregelen vindt, indien gewenst, het adviestraject volledig online plaats doormiddel van meerdere videocalls via Ms Teams. Bij uitzondering, bijvoorbeeld wanneer er een RI&E moet worden uitgevoerd zal er een fysieke afspraak plaatsvinden. De fysieke afspraken worden zoveel mogelijk op dezelfde dag gepland en vinden geheel volgens de actuele COVID-19 richtlijnen plaats.

VCA Certificatie niveaus

De VCA-certificering wordt gevraagd in diverse branches. Omdat de veiligheidseisen per branche verschillen, zijn er drie certificatie niveaus ontwikkeld:

  • VCA* (VCA 1 ster): dit certificatie niveau is vooral bedoeld voor bedrijven die meestal als onderaannemer werkzaam zijn.
  • VCA** (VCA 2 sterren): dit certificatie niveau is vooral bedoeld voor bedrijven die meestal als hoofdaannemer werkzaam zijn. Denk hierbij aan organisaties die werkzaamheden volledig aan een onderaannemer uitbesteden.
  • VCA-P (VCA Petrochemie): dit certificatie niveau is speciaal bedoeld voor bedrijven die werkzaam zijn in de petrochemische sector.

Advies

Uiteraard bekijkt de VCA-adviseur samen met jou welke VCA Online persoons- en/of bedrijfscertificering het beste bij jouw organisatie past. Wil je meer weten over de mogelijkheden? Onze adviseurs voorzien je graag van een vrijblijvend advies op maat.

Download VCA Informatiegids


CertificeringsAdvies Nederland | T. 085 – 487 99 72 | E. info@certificeringsadvies.nl