VCA opvragenWanneer je het VCA examen hebt behaald of wanneer je de VCA certificeringaudit succesvol bent doorlopen voor je organisatie, dan ontvang je een VCA certificaat. Het kan gebeuren dat je vanuit anderen, een potentiële klant of werkgever bijvoorbeeld, de vraag krijgt naar je certificaat of diploma. Als het goed is heb je deze na afloop van je examen of certificeringsaudit ontvangen en kun je deze direct aantonen. Er is echter ook een manier waarop anderen het zelf al kunnen checken. Het VCA certificaat opvragen is namelijk eenvoudig. Hoe je dit doet leggen we je uit!

VCA diploma opvragen

Heb je een VCA examen gedaan, dan wordt je diploma altijd verstrekt via het officiële examenbureau. Waar je je examen aflegt heeft hierop geen invloed. Omdat je het diploma via het examenbureau krijgt, kan het soms wat langer duren voordat je deze ontvangt.

Ieder VCA diploma dat is behaald door een erkende opleider wordt geregistreerd in het VCA CDR (Centraal Diploma Register). Ben je opgenomen in dit register, dan ben je ervan verzekerd dat het diploma echt is. Of het nu gaat om een VCA Basis, VCA-VOL of VIL-VCU. Het opvragen van deze gegevens is eenvoudig. Je hoeft alleen een achternaam en geboortedatum in te vullen op de website van het CDR.

Als het goed is heb je ook een VCA pas ontvangen als je het diploma hebt behaald. Deze wordt verstrekt door het examenbureau waar je het examen hebt afgelegd. Dit geldt echter niet als ‘officieel’ bewijs dat je over het VCA diploma beschikt.

VCA diploma halen?

Wil je een VCA diploma behalen? Via onze CAN Academy bieden we diverse VCA trainingen aan (denk bijvoorbeeld aan een basistraining, herhalingstraining of een VCA examen!).

BEKIJK TRAININGEN
Contact veiligheidscultuur

VCA (bedrijfs-)certificaat opvragen

Ook het VCA bedrijfscertificaat is eenvoudig op te vragen en de echtheid ervan is makkelijk te checken. Dit kan met behulp van het VCA CCR. Naast het checken van de echtheid, is het ook een handig hulpmiddel om na te gaan wanneer het weer tijd is om te her certificeren. De gegevens die je nodig hebt voor het opvragen van een VCA bedrijfscertificering zijn de plaatsnaam van een van de vestigingen en drie aaneengesloten letters van de organisatienaam. Deze vul je in op de website van het CCR. Buitenlandse certificaten zijn in het register niet terug te vinden.

Artikeltip: ‘Waarom een VCA-bedrijfscertificering?’

*Transcriptie onderaan deze pagina

VCA certificaat kwijt?

Naast dat je het VCA certificaat zelf ontvangt, wordt dit ook geregistreerd in een register. Het is daarom geen ‘ramp’ als je het certificaat kwijt bent. Echter, het register van certificaathouders kan geen kopie van het certificaat verstrekken. Deze wordt maar één keer uitgereikt. Ben je het certificaat kwijt, dan ben je hem ook écht kwijt. Zorg er dus voor dat je hem zo goed mogelijk bewaart! Het VCA register van SSVV kan je wel een kopie van de vermelding in het VCA CCR (Centraal Certificaten Register) of VCA CDR (Centraal Diploma Register) verstrekken. Dit fungeert als bewijs dat je het VCA certificaat behaald hebt.

Onze begeleidingsvormen

Om aan te sluiten bij de wensen van onze klanten, bestaat onze begeleiding met betrekking tot adviesdiensten grofweg uit twee verschillende vormen:

Adviseren en coachen:
Binnen deze begeleidingsvorm begeleiden wij op hoofdlijnen. Jouw organisatie voert zelf uitvoerende zaken door, onze adviseur heeft voornamelijk een coachende rol. Eventueel ook mogelijk in combinatie met cursussen en trainingen voor jouw personeel.

Adviseren en uitvoeren:
Binnen deze begeleidingsvorm schrijven wij het managementsysteem op maat en implementeren dat in de organisatie. Bijvoorbeeld met workshops. Jouw organisatie heeft voornamelijk een informerende rol.

Een hybride variant is uiteraard ook mogelijk. We stemmen onze begeleiding af op jouw wensen. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

Contact

VCA offerte aanvragen - Kosten

CertificeringsAdvies Nederland | T. 085 – 487 99 72 | E. info@certificeringsadvies.nl

Transcriptie video: Hoe behaal ik het VCA certificaat?

Veilig werken is van groot belang voor ieder bouwbedrijf. Maar zoals het bekende gezegde luidt: waar gehakt wordt, vallen spaanders. Daarom worden er door iedere aannemer veiligheidsmaatregelen genomen. Ondanks deze maatregelen kunnen niet alle ongelukken voorkomen worden. Voor de medewerker in kwestie is dit natuurlijk het meest vervelend. Maar ook voor de aannemer zitten hier veel nadelige gevolgen aan vast. Hierdoor ontstaat de vraag: hoe kunnen we betere veiligheidsmaatregelen nemen om onze risico’s te beheersen? De VCA norm is een antwoord op deze vraag. Met de VCA norm verlaagt u het risico op ongevallen. Dit betekent een aanzienlijke besparing op ziekte- en verzuimkosten. De kosten van bedrijfsongevallen zijn hoog en de aannemer is bijna altijd aansprakelijk. Ook haalt u met het VCA certificaat meer opdrachten binnen. VCA is namelijk vaak verplicht om mee te mogen doen met een aanbesteding. Dus: VCA zorgt voor meer opdrachten én meer omzet! Maar welke stappen moeten we nu zetten voor een VCA certificaat? Stap 1 is het maken van een VCA handboek waarin alle veiligheidsafspraken zijn vastgelegd. Vervolgens lopen we samen de norm door en vinden we de praktische toepassing voor uw bedrijf. Tijdens stap 3 voeren we een risico-inventarisatie en evaluatie uit. Een andere belangrijke eis uit de norm is dat uw mensen een persoonlijk VCA diploma halen. Tenslotte voeren we een interne audit uit zodat u goed bent voorbereid op certificering. Vindt u het net als deze aannemer lastig om alle stappen uit te voeren die de auditor van u verwacht? CertificeringsAdvies Nederland helpt u graag! Onze adviseurs hebben jarenlange ervaring met het uitvoeren van VCA trajecten. Ze plaatsen zich graag in uw schoenen en helpen u met al uw vragen. In samenwerking met onze klanten hebben we dan ook al veel mooie resultaten behaald. Ook met ons samenwerken? Neem dan contact met ons op! Bel ons op 085-4879972