Leestijd: 3 minuten

Toine over zijn ervaringen als BHV Trainer

Toine vertelt over zijn ervaringen als BHV trainer bij de CAN Academy.

BHV in vakantietijd

  Even voorstellen..

  Na een carrière als brandweerman gooide Toine Munsters 18 jaar geleden het roer om. “Als brandweerman kwam ik vaak in bedrijfsbranden terecht die achteraf voorkomen hadden kunnen worden. Hier wilde ik verandering in brengen”, vertelt Toine Munsters. Hij besloot in te stappen in het brandpreventiebedrijf van een vriend. Zo’n 6 jaar later, toen BHV tevens een verplicht onderdeel werd in bedrijven nam hij de onderneming over en sloot zich aan als vaste BHV Brand trainer bij CertificeringsAdvies Nederland (voorheen SOVO Opleiding en Advies). Met een samenwerking van ruim 12 jaar met CAN mag Toine Munsters zich inmiddels tot het meubilair rekenen van CertificeringsAdvies Nederland.

  “Op bedrijfslocatie komt het echt tot leven”

  “Het leuke aan het geven van de BHV-trainingen is de diversiteit aan mensen en bedrijven waar ik dagelijks mee in contact kom”, vertelt Toine. “Van bedrijven met twee medewerkers tot grote multinationals; veiligheid op de werkvloer is overal aan de orde van de dag. Incompany trajecten vind ik het leukste, omdat ik hierin echte bedrijfssituaties op de werklocatie kan nabootsen waardoor het helemaal tot leven komt. De cursisten hebben herkenningspunten in het bedrijf, waardoor het ze bijblijft en daardoor weten ze vaak beter te handelen bij calamiteiten. Ik boots bijvoorbeeld een brand na in de werkplaats van een bedrijf en laat de medewerkers dan ontruimen. Later evalueer ik wat er wel en niet goed ging.

  BHV cursus volgen?

  Bij de CAN Academy kun je terecht voor zowel BHV cursussen alsmede BHV herhalingen. Bekijk ons cursusaanbod en boek je cursus direct online. Een BHV cursus kan ook als Incompany training bij jouw bedrijf op locatie verzorgd worden, zodat meerderecollega’s tegelijkertijd op de vertrouwde werkplek de training kunnen volgen.

   

  Bewustwording creëren

  Naast dat ik in de buitenlucht cursisten echte branden laat blussen, zet ik ook regelmatig calamiteiten in scène in de bedrijfspanden. Een mooi voorbeeld is een brand die ik scène heb gezet in een kantoorpand. Ik plaatste een rookkanon onder de trap en wachtte op reactie van de medewerkers. Wat je dan ziet is dat veel medewerkers zich niet bewust zijn van de eigen veiligheid. Drie medewerkers liepen maar liefst drie keer door de dikke rook van de rookmachine doordat ze druk waren met het pakken van laptops, boterhammen en visitekaartjes voordat ze naar buiten liepen. “We moeten afscheid nemen van drie collega’s”, vertelde ik ze bij de evaluatie. De drie mensen die zo vaak door de rook waren gelopen hadden het niet overleefd als het een echte brand was geweest. Eén van deze drie personen bleek de directeur te zijn. De directeur nam het serieus op en herhaalde ieder jaar de BHV-training op eigen locatie. Dan is mijn missie geslaagd. Mijn doel is om bewustwording te creëren van de gevaren in de werkomgeving en om medewerkers juist te laten handelen op momenten dat het misgaat”, zo besluit Toine zijn verhaal.

  incompany training op maat boeken

   BHV cursus?

   Bij onze CAN Academy volg je zowel een BHV als BHV herhaling cursus!

   • Snel geregeld
   • Cursus op maat
   • Ook incompany mogelijk!

   Maandelijks op de hoogte blijven?

   Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit jouw branche en de nieuwste ontwikkelingen rondom (bedrijfs)normen en groeimogelijkheden voor jouw organisatie? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks een flinke dosis inspiratie met o.a.:

   • Handige kennisartikelen en praktische tips voor jouw organisatie
   • Actuele updates rondom normen en certificeringen
   • Ontwikkelingen in wet- en regelgeving
   • Interessante acties & events
   • Relevante trainingen en opleidingen

   Schrijf je in voor de nieuwsbrief

   Schrijf jezelf in voor onze maandelijkse nieuwsbrief door het formulier in te vullen!

   "*" indicates required fields