Risicomanagement geen papieren exercitieRisicomanagement staat bij veel organisaties op de agenda in het kader van hun certificering. Maar hoe doe je risicomanagement? Onze visie: risicomanagement is geen papieren exercitie, maar is onlosmakelijk verbonden met het gedrag van mensen. De kunst is om de mensen die het werk moeten verrichten actief te betrekken; zij kunnen doorgaans risico’s als beste inschatten. Wanneer je risico- management bottom-up aanvliegt en benadert vanuit je strategie en de gestelde doelen, dan ga je zien dat risicomanagement je organisatie echt toegevoegde waarde oplevert en daadwerkelijk bij- draagt aan veilig, milieubewust en/of informatieveilig werken van je medewerkers.

Het volledige artikel is gepubliceerd in editie 4-2021 van het magazine Kwaliteit in Bedrijf. Het complete artikel is als PDF in te zien door op onderstaande button te klikken.


BEKIJK ARTIKEL

Een keertje sparren?

Wil je na het lezen van dit artikel meer weten over onze visie en ervaringen met betrekking tot verandermanagement bij bouwbedrijven en concreet de transitie maken naar het ‘nieuwe KAM-denken’? Neem dan gerust contact met ons op! Wij sparren graag met je over de mogelijkheden.

CertificeringsAdvies Nederland | T. 085 – 487 99 72 | E. info@certificeringsadvies.nl