Vanaf 1 september 2017 is de vraagstelling van de VCA Basis en VCA VOL examens gewijzigd. Helaas voor de kandidaten worden de vragen lastiger. Met name de VOL VCA examens zijn moeilijker geworden. Deze zijn namelijk verder afgeweken van de Basisveiligheid Examens. 

In de vorige versie van de VCA examens stond kennis centraal. Dat was te merken aan het hoge aantal toetstermen dat terugkwam, evenals de vele kennisvragen. Logischerwijs werden de opleidingen hierop afgestemd. Het leren van feiten stond vaak centraal en examentrainingen waren op kennis gericht.

Op zich is hier natuurlijk niets mis mee. Over de juiste en voldoende kennis beschikken, is een onmisbare basis voor een veilige werksituatie. En dat is precies waarom de examens zijn veranderd. De bedoeling is dat de cursist de kennis ook kan toepassen in een werksituatie. Daarom zullen er meer praktijkgerichte toetstermen komen. Bovendien zullen er zowel kennis- als toepassingsvragen gesteld worden.

Dit heeft als gevolg dat, met name de VCA VOL cursisten, meer inzicht nodig gaan hebben. Dat kan dan weer als gevolg hebben dat er meer cursisten het examen niet halen, wat vervolgens weer kan leiden tot het (tijdelijk) stopzetten van een opdracht. Zorg dus dat je goed voorbereid bent op de vernieuwde examens met de VCA cursus van CertificeringsAdvies Nederland.

Volg de VCA VOL cursus!

VCA VOL Cursus

Volg de vernieuwde cursus VOL VCA bij de Partner in Certificeren! Tijdens de cursus behandelen we de onderwerpen uit het VCA boek, maar trainen we ook al op inzicht. Zo krijg je niet alleen de nodige kennis, maar ook het inzicht mee om de kennis toe te passen!

Bekijk de cursus

veiligheidsbewustzijn verhogen certificering

CertificeringsAdvies Nederland | T. 085 – 487 99 72 | E. info@certificeringsadvies.nl