ISO 14001 multisite certificerenWanneer je onderneming meerdere vestigingen heeft en je wilt gaan certificeren kan multisite certificeren interessant zijn. Indien je kiest voor een multisite certificering wordt het certificeringstraject voor een van de normen (bijvoorbeeld ISO 9001 of ISO 14001) waarvoor je wil certificeren aangestuurd vanuit één hoofdvestiging. Een belangrijk voordeel hiervan is dat je niet alle vestigingen afzonderlijk getoetst worden, dit wordt centraal geregeld vanuit de hoofdvestiging. Hiermee breng je dus vanaf één centrale plaats (de hoofdvestiging) de kansen, prestaties en risico’s van alle vestigingen in kaart. 

Wat zijn de voordelen van multisite certificeren?

Door de certificering en de controle daarop te centraliseren bij één hoofdvestiging creëer je een enorme tijdswinst. Niet bij iedere vestiging dient namelijk een audit plaats te vinden, dit gebeurt steekproefsgewijs. Daarnaast heeft het certificeren van alle vestigingen een groot marktvoordeel. In de huidige tijd wordt het aantonen van kwaliteit, veiligheid en/of milieuprestaties vaak als een vereiste gezien bij aanbestedingen. Door de gehele groep vestigingen te voorzien een certificaat werk je (inter)nationaal volgens dezelfde standaard wat een potentiële opdrachtgever het vertrouwen geeft met een kwalitatieve en betrouwbare organisatie zaken te doen.

Download geheel vrijblijvend de ISO 14001 veelgestelde vragen gids

Wil je alles weten over ISO 14001? Download dan geheel vrijblijven de handige ISO 14001 veelgestelde vragengids.

DOWNLOAD WHITEPAPER
ISO 14001 certificeringseisen

Hoe gaat multisite certificeren in de praktijk?

Benieuwd wat de ervaringen met multisite certificeren zijn in de praktijk? Kyocera heeft ervoor gekozen om alle 18 vestigingen ISO 14001 te certificeren middels multisite certificeren. Ronald Frankfoorder vertelt zijn ervaringen met het traject in deze video klantcase 

Wat zijn de voorwaarden om een multisite certificering te behalen?

Om een multisite certificaat te kunnen behalen dient je organisatie aan een aantal voorwaarden te voldoen. We zetten ze voor je op een rij; 

  • Er moet een juridische link zijn tussen minimaal twee locaties;
  • De locaties dienen één centraal hoofdkantoor te hebben;
  • Er dient een overkoepeld managementsysteem te zijn. 

Artikeltip: Aan de slag met ISO 14001? ‘De belangrijkste ISO 14001 certificering eisen!’

Meer informatie over multisite certificeren?

Wil je meer weten over multisite certificeren? Neem dan gerust contact met ons op. Onze adviseurs vertellen je graag meer over de mogelijkheden.

ISO 14001 FAQ gids

CertificeringsAdvies Nederland | T. 085 – 487 99 72 | E. info@certificeringsadvies.nl