Milieu & Duurzaamheid

/Milieu & Duurzaamheid
Milieu & Duurzaamheid 2018-11-28T12:43:04+02:00

Wat is Milieu & Duurzaamheid?

Duurzaam ondernemen: een veelgehoord begrip dat bij veel ondernemers de associatie oproept dat het veel geld kost en weinig oplevert. Toch is dit een onjuiste veronderstelling. Duurzaam ondernemen is namelijk steeds vaker een vereiste vanuit de markt. Om kans te maken op een opdracht of deel te mogen nemen aan een aanbesteding, wordt steeds vaker van ondernemers gevraagd dat ze een goed MVO beleid voeren. Ook de consument wordt hier steeds kritischer op. Verder is de realiteit in onze economie dat de milieudruk van bedrijfsactiviteiten blijft toenemen. Grondstoffen worden schaarser en duurder. Overheden proberen met richtlijnen en wetgeving verduurzaming van het bedrijfsleven af te dwingen. Genoeg reden dus om een efficiënt en duurzaam beleid binnen jouw onderneming door te voeren.

Milieumanagementsystemen

Er zijn verschillende manieren en systemen om milieumanagement, MVO en duurzaamheid in jouw onderneming te integreren. De internationaal erkende norm als het gaat over milieumanagement, is de ISO 14001 norm. Een andere veelgebruikte norm is de CO2-Prestatieladder. Daarnaast zijn er diverse opleidingen en trainingen op het gebied van milieu, zoals bijvoorbeeld de ISO 14001 cursus normkennis. Kies je branche en bekijk wat wij allemaal voor jou kunnen betekenen.

Wat zeggen onze klanten over onze aanpak

De consultant heeft ons de juiste handvaten gegeven, met certificering binnen relatief korte termijn als resultaat. Precies wat we wilden! De certificaten bieden een stevige basis voor de toekomst.

Marjolein Klievik, Kwaliteitsmanager bij Switch IT Solutions

Laatste blogs