Milieu & Duurzaamheid

/Milieu & Duurzaamheid
Milieu & Duurzaamheid 2019-07-25T13:53:36+02:00
Milieu en duurzaamheid

Wat is Milieu & Duurzaamheid?

Duurzaam ondernemen: een veelgehoord begrip dat bij veel ondernemers de associatie oproept dat het veel geld kost en weinig oplevert. Toch is dit een onjuiste veronderstelling. Duurzaam ondernemen is namelijk steeds vaker een vereiste vanuit de markt. Om kans te maken op een opdracht of deel te mogen nemen aan een aanbesteding, wordt steeds vaker van ondernemers gevraagd dat ze een goed MVO beleid voeren. Ook de consument wordt hier steeds kritischer op. Verder is de realiteit in onze economie dat de milieudruk van bedrijfsactiviteiten blijft toenemen. Grondstoffen worden schaarser en duurder. Overheden proberen met richtlijnen en wetgeving verduurzaming van het bedrijfsleven af te dwingen. Genoeg reden dus om een efficiënt en duurzaam beleid binnen jouw onderneming door te voeren.

Milieumanagementsystemen

Er zijn verschillende manieren en systemen om milieumanagement, MVO en duurzaamheid in jouw onderneming te integreren. De internationaal erkende norm als het gaat over milieumanagement, is de ISO 14001 norm. Een andere veelgebruikte norm is de CO2-Prestatieladder. Daarnaast zijn er diverse opleidingen en trainingen op het gebied van milieu, zoals bijvoorbeeld de ISO 14001 cursus normkennis.

Normen voor milieu & duurzaamheid

Klik hieronder op de gewenste norm voor meer informatie:

Staat de door jou gewenste norm er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op!

Wat zeggen onze klanten over onze aanpak

kyocera logo“Gedurende het hele traject hield CertificeringsAdvies ons scherp op de doelstellingen. Met deze standaard hebben we een veel simpeler proces kunnen inrichten. Zo sterk dat we het overwegen ook met andere certificaten tegelijk te laten draaien.” 

Ronald Frankfoorder, Senior Manager bij Kyocera

Over CertificeringsAdvies Nederland: Partner in certificeren

CertificeringsAdvies Nederland is de partner in certificeren. Wij ondersteunen mensen en organisatie in hun ontwikkeling met advies, opleidingen en outsourcing. Zo helpen wij jou met je organisatie slim in te richten en zijn we een inspiratiebron voor de mensen binnen je organisatie. We tillen hun kennis en vaardigheden naar een nieuw niveau en stellen hen in staat om uit te blinken in hun vakgebied. Op eigen-wijze en met een ondernemende instelling maken wij doelen bereikbaar. Met als bekroning een certificaat; voor mensen en organisaties.

Meer over ons

Onze kennis over milieu & mvo delen we graag op ons blog