KVT

KVT2020-02-06T15:43:46+01:00
Kwaliteitsmanagement

Kwaliteit van Houten Gevelelementen / BRL 0801

Volgens het bouwbesluit moeten alle houten gevel elementen voldoen aan de eisen uit de Beoordelingsrichtlijn (BRL) 0801 Houten Gevelelementen. De BRL 0801 is door de NBvT (Nederlandse Branchevereniging voor Timmerindustrie) omgezet in de KVT (kwaliteit van houten gevelelementen). Veel bedrijven in de bouwbranche krijgen te maken met deze richtlijn.

Heb jij hier ook mee te maken? Dan ben je aan het juiste adres! Met advies én opleiding zijn wij de partner in certificeren. Hierbij nemen wij niet de norm, maar altijd de organisatie als uitgangspunt. Met oog voor praktijk en resultaat gaan we samen jou en je collega’s aan de slag. Jullie kennen de onderneming tenslotte het beste. Alleen op die manier komen we tot het beste resultaat voor de organisatie.

Interesse in een adviestraject voor KVT?

Vraag een vrijblijvende offerte op maat aan!

VRAAG OFFERTE AAN

Wat is KVT / BRL 0801

Organisaties die voldoen aan de richtlijnen uit de KVT, ontvangen het KOMO keurmerk. Daarmee laat je zien dat je houten gevel elementen van goede kwaliteit zijn en dat je voldoet aan geldende wet- en regelgeving. In de BRL zijn prestatie-eisen vastgelegd waaraan je moet voldoen om goedgekeurde gevel elementen te produceren. Je kunt het voldoen aan de BRL 0801 zien als een kwaliteitskeurmerk voor houten gevel-elementen.

Het BRL 0801 kwaliteitsmanagementsysteem

Om te laten zien dat je aan de prestatie-eisen uit de BRL voldoet, zetten we een kwaliteitsmanagementsysteem op. Hierin omschrijven we hoe je ervoor zorgt dat je producten aan de eisen voldoen en van goede kwaliteit zijn. In veel bouwbedrijven is dit kwaliteitssysteem een dikke map met veel papierwerk. Bij CertificeringsAdvies Nederland doen we dat anders.

Ons managementsysteem

Ons digitale managementsysteem biedt een praktische en overzichtelijke structuur om alleen relevante zaken vast te leggen. We focussen ons op de zaken die er toe doen. Het geheel moet ondersteunend zijn aan de organisatie en bedrijfsdoelen. Veel bouwbedrijven hebben ook andere certificaten, zoals ISO 9001 of VCA. In ons managementsysteem kun je al je normen en certificaten verwerken. Zo houd je alles op één plek, in een overzichtelijk geheel.

Voordelen van BRL 0801

Wat is het nut van voldoen aan de BeoordelingsRichtLijn (BRL) 0801 voor Houten gevel elementen? De meeste bouwbedrijven halen het certificaat om het commerciële voordeel. Daarnaast zijn er nog meer voordelen, zoals:

  • Gecertificeerde bedrijven voldoen aan de geldende wet- en regelgeving. Dit is opgenomen in de BRL 0801.
  • Je garandeert dat je voldoet aan de kwaliteitseisen.
  • Verlaging van de kosten, door bevorderen van efficiency.
  • Aantonen van een professionele organisatie.

Onze projectaanpak

Voordat je organisatie het BRL 0801 certificaat ontvangt, gaat er nogal wat aan vooraf. De volgende stappen worden doorlopen:

  1. 0-meting: dit doen we tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Vaak is een uur al voldoende om een beeld te krijgen van de huidige situatie.
  2. Opzetten managementsysteem: op basis van relevante eisen bouwen we een managementsysteem op.
  3. Implementeren managementsysteem: het implementeren van het managementsysteem doen we door middel van workshops en andere activiteiten die je medewerkers bij het project betrekken.
  4. Interne audit: voordat je gaat certificeren voert onze adviseur de verplichte interne audit uit. Dit geldt als een laatste ‘check’ om zeker te weten dat je klaar bent om succesvol de audit te doorlopen.
  5. Certificering: de certificering wordt uitgevoerd door een onafhankelijke erkende certificerende instantie. Natuurlijk mogen wij dat niet doen (dan zouden we niet onafhankelijk zijn), maar we kunnen je wel adviseren over de diverse certificerende instanties.

Onze visie

Wij zijn geen standaard adviesbureau. Bij ons geen wollige vaktermen die je nauwelijks iets zeggen. Geen dikke adviesrapporten, maar pragmatische oplossingen met focus op directe winst. Randzaken laten we voor wat ze zijn. Met het doel helder voor ogen werken we naar het beste resultaat voor jou, onze opdrachtgever. Betrouwbaar, ondernemend en eenvoudig: we maken het niet moeilijker dan het is.

In onze aanpak nemen wij jouw organisatie als uitgangspunt en niet de norm. Het gaat om de achterliggende gedachte van de norm. Voor ISO 9001 betekent dit dat we de je productieproces naar een hoger niveau tillen en zorgen dat het voldoet aan de eisen uit de BRL. Een succesvolle certificering is dan een logisch resultaat.

Wat zeggen onze klanten over onze aanpak

Stork logo 2Wij hebben ervoor gekozen om met CertificeringsAdvies Nederland in zee te gaan, omdat dit een partner is die, met betrekking tot de verschillende aspecten van de bedrijfsvoering, het meeste vertrouwen en deskundigheid uitstraalde.

Onze organisatie

Bij CertificeringsAdvies Nederland houden we van focus. Daarom hebben wij een aantal branches vastgesteld waarin wij op de hoogte zijn van diverse ontwikkelingen rondom ons vakgebied. Dit stelt ons in staat pro-actief met je mee te denken en de juiste oplossing te adviseren.

Binnen onze dienstverlening bieden wij een compleet advies- en opleidingenaanbod aan voor jouw branche. Voor KVT / BRL 0801 begeleiden we naar certificering door advies, maar we geven ook diverse opleidingen en trainingen. Bekijk hier wat we allemaal kunnen betekenen voor de bouwbranche.

Onze begeleidingsvormen

Om aan te sluiten bij de wensen van onze klanten, bestaat onze begeleiding met betrekking tot adviesdiensten grofweg uit twee verschillende vormen:

Adviseren en coachen:
Binnen deze begeleidingsvorm begeleiden wij op hoofdlijnen. Jouw organisatie voert zelf uitvoerende zaken door, onze adviseur heeft voornamelijk een coachende rol. Eventueel ook mogelijk in combinatie met cursussen en trainingen voor jouw personeel.

Adviseren en uitvoeren:
Binnen deze begeleidingsvorm schrijven wij het managementsysteem op maat en implementeren dat in de organisatie. Bijvoorbeeld met workshops. Jouw organisatie heeft voornamelijk een informerende rol.

Een hybride variant is uiteraard ook mogelijk. We stemmen onze begeleiding af op jouw wensen. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

Offerte aanvragen algemeen

CertificeringsAdvies Nederland | T. 085 – 487 99 72 | E. info@certificeringsadvies.nl


Laatste blogs

Ga naar de bovenkant