KVT

Kwaliteit van Houten Gevelelementen / BRL 0801

Volgens het bouwbesluit moeten alle houten gevel elementen voldoen aan de eisen uit de Beoordelingsrichtlijn (BRL) 0801 Houten Gevelelementen. De BRL 0801 is door de NBvT (Nederlandse Branchevereniging voor Timmerindustrie) omgezet in de KVT (kwaliteit van houten gevelelementen). Veel bedrijven in de bouwbranche krijgen te maken met deze richtlijn.

Heb jij hier ook mee te maken? Dan ben je aan het juiste adres! Met advies én opleiding zijn wij de partner in certificeren. Hierbij nemen wij niet de norm, maar altijd de organisatie als uitgangspunt. Met oog voor praktijk en resultaat gaan we samen jou en je collega’s aan de slag. Jullie kennen de onderneming tenslotte het beste. Alleen op die manier komen we tot het beste resultaat voor de organisatie.

Laptop werken bij CertificeringsAdvies Nederland

Meer informatie of offerte aanvragen?

Wil je meer weten over KVT? Neem dan contact met
ons op! Wil je direct aan de slag? Vraag dan een offerte aan!

Wat is KVT / BRL 0801

Organisaties die voldoen aan de richtlijnen uit de KVT, ontvangen het KOMO keurmerk. Daarmee laat je zien dat je houten gevel elementen van goede kwaliteit zijn en dat je voldoet aan geldende wet- en regelgeving. In de BRL zijn prestatie-eisen vastgelegd waaraan je moet voldoen om goedgekeurde gevel elementen te produceren. Je kunt het voldoen aan de BRL 0801 zien als een kwaliteitskeurmerk voor houten gevel-elementen.

Het BRL 0801 kwaliteitsmanagementsysteem

Om te laten zien dat je aan de prestatie-eisen uit de BRL voldoet, zetten we een kwaliteitsmanagementsysteem op. Hierin omschrijven we hoe je ervoor zorgt dat je producten aan de eisen voldoen en van goede kwaliteit zijn. In veel bouwbedrijven is dit kwaliteitssysteem een dikke map met veel papierwerk. Bij CertificeringsAdvies Nederland doen we dat anders.

Ons managementsysteem

Ons digitale managementsysteem biedt een praktische en overzichtelijke structuur om alleen relevante zaken vast te leggen. We focussen ons op de zaken die er toe doen. Het geheel moet ondersteunend zijn aan de organisatie en bedrijfsdoelen. Veel bouwbedrijven hebben ook andere certificaten, zoals ISO 9001 of VCA. In ons managementsysteem kun je al je normen en certificaten verwerken. Zo houd je alles op één plek, in een overzichtelijk geheel.

Op een rij

Voordelen van BRL 0801

Wat is het nut van voldoen aan de BeoordelingsRichtLijn (BRL) 0801 voor Houten gevel elementen? De meeste bouwbedrijven halen het certificaat om het commerciële voordeel. Daarnaast zijn er nog meer voordelen, zoals:

  • Gecertificeerde bedrijven voldoen aan de geldende wet- en regelgeving. Dit is opgenomen in de BRL 0801.
  • Je garandeert dat je voldoet aan de kwaliteitseisen.
  • Verlaging van de kosten, door bevorderen van efficiency.
  • Aantonen van een professionele organisatie.
Veilig werken in de hitte - Bouwplaats

Kom in contact met de partner in certificeren!

Meer informatie over de mogelijkheden?

Vraag direct en vrijblijvend een offerte op maat aan of neem contact met ons op!