Bouwbranche

KOMO certificaat

Het KOMO keurmerk is een keurmerk, specifiek voor de bouwbranche. KOMO is gericht op bouwgerelateerde producten en diensten. Bouwbedrijven krijgen dan ook veel de vraag over het KOMO certificaat. Heb jij hier ook mee te maken en wil je meer weten over wat KOMO certificering voor jouw bouwbedrijf betekent? Dan ben je aan het juiste adres! Met advies én opleiding zijn wij de partner in certificeren. Hierbij nemen wij niet de norm, maar altijd de organisatie als uitgangspunt. Met oog voor praktijk en resultaat gaan we samen jou en je collega’s aan de slag. Jullie kennen de onderneming tenslotte het beste. Alleen op die manier komen we tot het beste resultaat voor de organisatie.

Wat is een KOMO-attest
Laptop werken bij CertificeringsAdvies Nederland

Meer informatie of offerte aanvragen?

Wil je meer weten over KOMO? Neem dan contact met
ons op! Wil je direct aan de slag? Vraag dan een offerte aan!

Wat is KOMO

KOMO bestaat uit verschillende beoordelingsrichtlijnen (BRL-en). Met het KOMO-certificaat laat u zien dat uw processen en producten van hoge kwaliteit zijn en dat u voldoet aan geldende wet- en regelgeving, zoals het bouwbesluit. Voor de verschillende stappen in de bouwproces zijn er passende KOMO-keurmerken, denk aan KOMO- Installatie, KOMO-klimkeur en KOMO-afbouw.

De basis voor een KOMO-keurmerk van uw product, proces of dienst is een BRL (KOMO beoordelingsrichtlijn). Er zijn veel verschillende BRL-en. Een bekende is BRL 6000 voor het ontwerpen en beheren van installaties. Maar ook BRL 2813 voor bouwelementen van beton komt vaak voor.

Daarnaast heeft KOMO voor beoordeling van specifieke BRL-en overeenkomsten gesloten met onder andere de SIKB (Stichting Infrastructuur Kwaliteitsborging Bodembeheer) zoals voor de BRL SIKB 7000 voor Uitvoering van water en bodemsanering.

Op een rij

De voordelen van KOMO

Wat is het nut van KOMO / SIKB? En voldoen aan specifieke BeoordelingsRichtLijnen? De meeste bedrijven certificeren om het commerciële voordeel. Wij zien de volgende voordelen:

  • De commerciële waarde van het certificaat. Het wordt gevraagd vanuit de markt.
  • Je kunt naar prospects aantonen dat je voldoet aan klanteisen en -wensen.
  • Gecertificeerde bedrijven voldoen aan de geldende wet- en regelgeving. Dit is opgenomen in de specifieke BRL.
  • Je laat aan je opdrachtgevers zien dat je voldoet aan de kwaliteitseisen.
  • Verlaging van de kosten, door bevorderen van efficiency.
  • Aantonen van een professionele organisatie.
  • Het hebben van een KOMO-, dan wel SIKB of BRL-certificaat geeft vertrouwen aan je opdrachtgevers.
Wat kost een KOMO certificaat

Kom in contact met de partner in certificeren!

Meer informatie over de mogelijkheden?

Vraag direct en vrijblijvend een offerte op maat aan of neem contact met ons op!