Kwaliteit in de zorg

HKZ

Met HKZ, het keurmerk dat staat voor duurzame kwaliteitsverbetering in de zorg, toon je als organisatie aan dat je serieus werk maakt van de kwaliteit van je zorg en dat je voldoet aan de eisen die daaraan gesteld worden. HKZ staat voor Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector en wordt vaak gevraagd door opdrachtgevers of juist gebruikt om processen te optimaliseren. Heb jij hier ook mee te maken en wil je graag het HKZ keurmerk behalen? Dan ben je bij CertificeringsAdvies Nederland aan het juiste adres! Met advies én opleiding zijn wij de partner in certificeren. Wil je meer weten over de HKZ norm Zorg en Welzijn? Ook dan helpen we je graag verder

HKZ Certificeringsadvies Nederland
Contact

Meer informatie of offerte aanvragen?

Wil je meer weten over HKZ? Neem dan contact met ons op! Wil je direct aan de slag? Vraag dan een offerte aan!

Kwaliteit

Voldoe aan de kwaliteitsstandaarden

Normen en mogelijkheden binnen het thema Kwaliteit:

HKZ certificeren? Met oog voor praktijk en resultaat!

In onze aanpak nemen wij niet de norm, maar de organisatie als uitgangspunt. Op pragmatische wijze analyseren wij processen en optimaliseren deze conform de HKZ richtlijnen. Met oog voor praktijk en resultaat en altijd in samenwerking met jou en je collega’s. Jullie kennen de onderneming tenslotte het beste en alleen op die manier komen we tot het beste resultaat voor de organisatie. Benieuwd naar onze aanpak? Neem dan gerust contact met ons op of vraag vrijblijvend advies op maat!

CAN HKZ naar NEN 7510

Wat is HKZ?

De HKZ norm is eigenlijk een verzamelnaam voor diverse normen die eisen stellen aan kwaliteitsmanagement bij zorg en welzijn. HKZ kan eigenlijk gezien worden als de ISO 9001+ versie. De norm omvat alle eisen van de ISO 9001:2015 norm met aanvullend nog een aantal sectorspecifieke eisen.

De HKZ norm bestaat uit negen hoofdstukken. Daarvan zijn de eerste drie hoofdstukken specifiek gericht op de sector. In deze hoofdstukken wordt aandacht gegeven aan het primaire proces van de organisatie. In hoofdstuk 4 t/m 9 worden vervolgens juist eisen gesteld aan de ondersteunende processen van de organisatie. De eerste drie hoofdstukken kunnen per branche weer anders zijn, maar hoofdstuk 4 t/m 9 zijn voor iedere organisatie in de zorg- en welzijn sector hetzelfde.

Waarom HKZ certificeren?

De behoefte aan het HKZ certificaat is geboren vanuit het gegeven dat verzekeraars, patiënten en cliënten en overheden steeds meer specifieke eisen stellen aan zorg- en dienstverleners. Bovendien zijn organisaties en instellingen binnen de zorg- en welzijn sector vaak ook erg bewust bezig met de kwaliteit van hun dienstverlening. Zij kiezen vervolgens voor HKZ certificering om dit ook naar buiten toe te kunnen uitdragen.

Vanuit de HKZ norm wordt gekeken naar jouw organisatie en de context waarin de organisatie functioneert. Op basis van die context van jouw organisatie die bestaat uit een stakeholdersanalyse en het in kaart brengen van risico’s en kansen, worden er zaken vastgelegd in een managementsysteem. Dit helpt jouw organisatie structureren en rekening te houden met de context. Van daaruit ligt de focus op continue verbetering van de organisatie met het oog op jouw cliënten en patiënten. Het kwaliteitsmanagementsysteem is ondersteunend aan jouw doelen en bedrijfsprocessen.

De voordelen van de HKZ certificering

  • De commerciële waarde van het HKZ keurmerk. Het wordt vaak gevraagd vanuit opdrachtgevers.
  • Vanuit de context van je organisatie kun je inspelen op risico’s en kansen
  • Je voldoet aan geldende wet- en regelgeving
  • Je bent continu bezig met verbeteren van de organisatie
  • Het draagt bij aan verhogen van de klanttevredenheid
  • Het is kostenefficiënter
  • Je toont aan dat je een professionele organisatie bent in de zorg- en welzijn sector
hkz-certificering-klanttevredenheid

Onze visie

Wij zijn geen standaard adviesbureau. Bij ons geen wollige vaktermen die je nauwelijks iets zeggen. Geen dikke adviesrapporten, maar pragmatische oplossingen met focus op de kwaliteit van de dienstverlening voor de optimale patiënt-/cliëntbeleving. Met het doel helder voor ogen werken we naar het beste resultaat. Betrouwbaar, ondernemend en eenvoudig: wij maken het niet moeilijker dan het is.

Kom in contact met de partner in certificeren!

Meer informatie over de mogelijkheden?

Vraag direct en vrijblijvend een offerte op maat aan of neem contact met ons op!