Groenkeur

Groenkeur2020-12-23T13:50:40+01:00
Groenkeur-keurmerk

Groenkeur certificering

Met Groenkeur, het keurmerk voor de groene sector, toon je als organisatie aan dat je vakwerk levert en werk maakt van de kwaliteit binnen je organisatie. Groenkeur geeft verschillende bedrijfs-, product-, en persoonscertificaten uit. Deze certificaten zijn in de basis gebaseerd op de ISO 9001:2015 norm, maar brengen extra eisen met zich mee. Onder andere op het gebied van vakbekwaamheid, groenkennis en duurzame kwaliteit. Het productcertificaat kent daarnaast nog bovenwettelijke eisen op het gebied van traceerbaarheid en milieu. Heeft jouw organisatie, bijvoorbeeld vanuit de eis van een opdrachtgever, te maken met het Groenkeur certificaat? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Wat is Groenkeur?

Groenkeur-logoMet het behalen van het Groenkeur certificaat professionaliseer je je bedrijfsproces voor jezelf, voor je werknemers en voor je klanten. Klanttevredenheid staat hierin centraal. Daarnaast formuleer je ook een duurzaamheidsambitie en leg je de basis voor vakbekwaamheid binnen je bedrijf, zodat je je klanten deskundig kunt adviseren. Het delen van kennis en daarmee het stimuleren van constante kwaliteitsverbetering is bij deze norm essentieel. Groenkeur is gebaseerd op vijf verschillende speerpunten:

 1. Het hebben van een aantoonbaar duurzame bedrijfsvoering.
 2. Het bieden van aantoonbare meerwaarde voor de groene sector.
 3. Het bieden van aantoonbare meerwaarde voor de Groenkeur ondernemer.
 4. Het borgen van duurzame kwaliteit van het eindproduct.
 5. Het bieden van aantoonbare betrouwbaarheid, bekendheid en onafhankelijk selectiecriterium.

De Groenkeur norm ligt vast in de boordelingsrichtlijnen die worden beoordeeld door de Raad voor Accreditatie. Daarmee voldoet Groenkeur aan de internationale eisen van de ISO 9001:2015 norm.

Op zoek naar ondersteuning bij de implementatie van Groenkeur?

Vraag een vrijblijvende offerte op maat aan!

VRAAG OFFERTE AAN


Wat zijn de voordelen?

Het Groenkeur certificaat biedt verschillende voordelen. De ene ondernemer vindt de commerciële waarde het belangrijkst, terwijl de andere ondernemer juist waarde hecht aan het professionaliseren van de organisatie. We hebben de voordelen voor je op een rijtje gezet:

 • Je toont aan dat je vakwerk levert door aantoonbare kwaliteit;
 • Je klanttevredenheid wordt verhoogd;
 • Je voldoet aan geldende wet- en regelgeving;
 • Je toont aan dat je voldoet aan klanteisen en -wensen;
 • Je kosten worden verlaagd;
 • Je toont aan dat je een professionele organisatie bent;
 • Je speelt in op interne en externe risico’s en kansen;
 • Je bent continu bezig met het verbeteren van je organisatie.

Groenkeur in verschillende branches

Groenkeur is speciaal van toepassing op de groene sector. Voor bedrijven worden de volgende certificaten uitgegeven: Boomverzorging, Groenvoorziening en Dak- en Gevelbegroening. Deze worden alle drie onder accreditatie afgegeven. Als aanvulling op het Groenvoorziening certificaat, is Kleurkeur in het leven geroepen als richtlijn voor ecologisch bermbeheer. Daarnaast wordt het productcertificaat Groenkeur Boomkwekerijproducten uitgegeven. Vakmensen die zich nog verder willen onderscheiden, kunnen de volgende persoonscertificaten behalen:

 • Boom veiligheid controleur;
 • Veilig werken op hoogte;
 • Onderhoud daktuin en gevelgroen;
 • Voorman daktuin en gevelgroen;
 • Aanleg daktuin en gevelgroen.

Projectaanpak

Om het Groenkeur certificaat te behalen, zijn een aantal stappen nodig. Als basis wordt het kwaliteitssysteem opgezet of geïntegreerd met een bestaand kwaliteitssysteem. Hierbij je op papier zet hoe je te werk gaat en wat je daarmee belooft aan klanten. Wanneer het kwaliteitssysteem staat, is het tijd om deze te toetsen met behulp van een audit. Wanneer je het certificaat behaald hebt, ben je officieel deelnemer van de stichting. Je wordt dan opgenomen in het Groenkeur-register en daarmee ben je gemachtigd om het Groenkeur-beeldmerk te voeren.

Onze visie

Wij zijn geen standaard adviesbureau. Bij ons geen wollige vaktermen die je nauwelijks iets zeggen. Geen dikke adviesrapporten, maar pragmatische oplossing met focus op directe winst. Randzaken laten we voor wat ze zijn. Met het doel helder voor ogen werken we naar het beste resultaat voor jou, onze opdrachtgever. Betrouwbaar, ondernemend en eenvoudig: we maken het niet moeilijker dan het is.

In onze aanpak nemen wij jouw organisatie als uitgangspunt en niet de norm. Het gaat om de achterliggende gedachte van de norm. Voor ISO 9001 tillen we de interne organisatie naar een hoger niveau en maken we je bewust van de context van jouw organisatie om van daaruit te voldoen aan klanteisen- en wensen. Een succesvolle certificering is het resultaat.

Offerte aanvragen algemeen

CertificeringsAdvies Nederland | T. 085 – 487 99 72 | E. info@certificeringsadvies.nl

Laatste blogs

Naast focus op kwaliteit (ISO 9001/HKZ) steeds meer aandacht voor informatiebeveiliging in de zorg(NEN 7510)

By |13 maart 2023|Categories: HKZ, Informatiebeveiliging, ISO 9001, Kwaliteit, NEN 7510|Tags: , , , , , , , , |

Naast de focus op kwaliteit in de zorg, komt er in de sector ook steeds meer focus op informatiebeveiliging. In dit artikel vertellen we er meer over.

Ga naar de bovenkant