Bouwbranche

ERB / BRL 3000 certificering

Bouwbedrijven die monumentale objecten restaureren, krijgen vaak de vraag om het keurmerk Erkend Restauratie Bouwbedrijf (ERB). Heb je hier ook mee te maken? Dan ben je aan het juiste adres. Met advies én opleiding zijn wij de partner in certificeren. Hierbij nemen wij niet de norm, maar altijd de organisatie als uitgangspunt. Met oog voor praktijk en resultaat gaan we samen jou en je collega’s aan de slag. Jullie kennen de onderneming tenslotte het beste. Alleen op die manier komen we tot het beste resultaat voor de organisatie.

WKB
Laptop werken bij CertificeringsAdvies Nederland

Meer informatie of offerte aanvragen?

Wil je meer weten over ERB? Neem dan contact met
ons op! Wil je direct aan de slag? Vraag dan een offerte aan!

Wat is ERB

Het keurmerk Erkend Restauratie Bouwbedrijf is vastgelegd in de BeoordelingsRichtlijn (BRL) 3000. Met het ERB certificaat laat je zien dat je voldoende kennis en ervaring in huis hebt om monumentale objecten te onderhouden en restaureren. De BRL 3000 bestaat uit twee soorten certificaten:

  • Kleine restauratie bouwbedrijven met ongeveer 2 manjaren ervaring in de restauratie
  • Middelgrote / grote restauratie bouwbedrijven met minimaal 7 manjaren ervaring.

Daarnaast kun je nog kiezen uit twee scopes. Dat zijn bouwkundige werken en waterbouwkundige werken. Voordat je het ERB certificaat kunt behalen, moet je wel in het bezit zijn van een kwaliteitssysteem, zoals ISO 9001. Ook moet je aantoonbaar voldoende kennis en ervaring hebben. Denk bijvoorbeeld aan de vakopleiding voor timmerman-restauratie. Tenslotte moet je een referentielijst met restauratieprojecten hebben.

De voordelen van ERB / BRL 3000

Wat is het nut van een ERB certificaat? Voor de meeste bouwbedrijven gaat het om het binnenhalen van nieuwe projecten. Daarnaast zien wij de volgende voordelen:

  • Gecertificeerde bedrijven voldoen aan de geldende wet- en regelgeving.
  • Je laat zien dat je een professionele organisatie bent.
  • Je laat zien dat je voldoet aan de kwaliteitseisen van opdrachtgevers.

Kom in contact met de partner in certificeren!

Meer informatie over de mogelijkheden?

Vraag direct en vrijblijvend een offerte op maat aan of neem contact met ons op!