ERB

ERB2020-02-06T15:55:17+01:00
Kwaliteitsmanagement

ERB / BRL 3000 certificering

Bouwbedrijven die monumentale objecten restaureren, krijgen vaak de vraag om het keurmerk Erkend Restauratie Bouwbedrijf (ERB). Heb je hier ook mee te maken? Dan ben je aan het juiste adres. Met advies én opleiding zijn wij de partner in certificeren. Hierbij nemen wij niet de norm, maar altijd de organisatie als uitgangspunt. Met oog voor praktijk en resultaat gaan we samen jou en je collega’s aan de slag. Jullie kennen de onderneming tenslotte het beste. Alleen op die manier komen we tot het beste resultaat voor de organisatie.

Interesse in een adviestraject voor ERB?

Vraag een vrijblijvende offerte op maat aan!

VRAAG OFFERTE AAN

Wat is ERB

Het keurmerk Erkend Restauratie Bouwbedrijf is vastgelegd in de BeoordelingsRichtlijn (BRL) 3000. Met het ERB certificaat laat je zien dat je voldoende kennis en ervaring in huis hebt om monumentale objecten te onderhouden en restaureren. De BRL 3000 bestaat uit twee soorten certificaten:

  • Kleine restauratie bouwbedrijven met ongeveer 2 manjaren ervaring in de restauratie
  • Middelgrote / grote restauratie bouwbedrijven met minimaal 7 manjaren ervaring.

Daarnaast kun je nog kiezen uit twee scopes. Dat zijn bouwkundige werken en waterbouwkundige werken. Voordat je het ERB certificaat kunt behalen, moet je wel in het bezit zijn van een kwaliteitssysteem, zoals ISO 9001. Ook moet je aantoonbaar voldoende kennis en ervaring hebben. Denk bijvoorbeeld aan de vakopleiding voor timmerman-restauratie. Tenslotte moet je een referentielijst met restauratieprojecten hebben.

De voordelen van ERB / BRL 3000

Wat is het nut van een ERB certificaat? Voor de meeste bouwbedrijven gaat het om het binnenhalen van nieuwe projecten. Daarnaast zien wij de volgende voordelen:

  • Gecertificeerde bedrijven voldoen aan de geldende wet- en regelgeving.
  • Je laat zien dat je een professionele organisatie bent.
  • Je laat zien dat je voldoet aan de kwaliteitseisen van opdrachtgevers.

Onze projectaanpak

Voordat je organisatie het ERB keurmerk ontvangt, doorloop je een aantal stappen:

  1. 0-meting: We brengen in kaart aan welke eisen van de ERB je voldoet.
  2. Opzetten managementsysteem: op basis van de relevante eisen.
  3. Implementeren managementsysteem: het implementeren van het managementsysteem doen we door middel van workshops en andere activiteiten die je medewerkers bij het project betrekken.
  4. Interne audit: voordat je gaat certificeren voert onze adviseur een interne audit uit. Een laatste check om zeker te weten dat je klaar bent voor certificering.
  5. Certificering: de certificering wordt uitgevoerd door een onafhankelijke erkende certificerende instantie. Natuurlijk mogen wij dat niet doen, dan zouden we niet onafhankelijk zijn.

Onze visie

Wij zijn geen standaard adviesbureau. Bij ons geen wollige vaktermen die je nauwelijks iets zeggen. Geen dikke adviesrapporten, maar pragmatische oplossing met focus op directe winst. Randzaken laten we voor wat ze zijn. Met het doel helder voor ogen werken we naar het beste resultaat voor jou, onze opdrachtgever. Betrouwbaar, ondernemend en eenvoudig: we maken het niet moeilijker dan het is.

In onze aanpak nemen wij jouw organisatie als uitgangspunt en niet de norm. Het gaat om de achterliggende gedachte van de norm. Voor ISO 9001 tillen we de interne organisatie naar een hoger niveau en maken we je bewust van de context van jouw organisatie om van daaruit te voldoen aan klanteisen- en wensen. Een succesvolle certificering is het resultaat.

Wat zeggen onze klanten over onze aanpak

Stork logo 2Wij hebben ervoor gekozen om met CertificeringsAdvies Nederland in zee te gaan, omdat dit een partner is die, met betrekking tot de verschillende aspecten van de bedrijfsvoering, het meeste vertrouwen en deskundigheid uitstraalde.

Onze organisatie

Bij CertificeringsAdvies Nederland houden we van focus. Daarom werken we met een aantal branches waarin wij op de hoogte zijn van de diverse ontwikkelingen op ons vakgebied. Zo denken we pro-actief met je mee en adviseren we de beste oplossing.

Binnen onze dienstverlening bieden wij een compleet advies- en opleidingenaanbod aan voor jouw branche. Voor ERB begeleiden we naar certificering door advies, maar we geven ook diverse opleidingen en trainingen. Bekijk wat we allemaal kunnen betekenen in de bouwbranche.

Onze begeleidingsvormen

Om aan te sluiten bij de wensen van onze klanten, bestaat onze begeleiding met betrekking tot adviesdiensten grofweg uit twee verschillende vormen:

Adviseren en coachen:
Binnen deze begeleidingsvorm begeleiden wij op hoofdlijnen. Jouw organisatie voert zelf uitvoerende zaken door, onze adviseur heeft voornamelijk een coachende rol. Eventueel ook mogelijk in combinatie met cursussen en trainingen voor jouw personeel.

Adviseren en uitvoeren:
Binnen deze begeleidingsvorm schrijven wij het managementsysteem op maat en implementeren dat in de organisatie. Bijvoorbeeld met workshops. Jouw organisatie heeft voornamelijk een informerende rol.

Een hybride variant is uiteraard ook mogelijk. We stemmen onze begeleiding af op jouw wensen. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

Offerte aanvragen algemeen

CertificeringsAdvies Nederland | T. 085 – 487 99 72 | E. info@certificeringsadvies.nl

Laatste blogs

Ga naar de bovenkant