Allied Quality Assurance Publications (AQAP)

Allied Quality Assurance Publications (AQAP)2020-02-06T16:09:24+01:00
Kwaliteitsmanagement

Advies en ondersteuning bij AQAP

De Allied Quality Assurance Publication (AQAP) is opgebouwd uit een serie NAVO-publicaties waarin de normen zijn opgenomen waaraan leveranciers aan Defensie moeten voldoen. Deze normen vullen de welbekende ISO 9001 norm aan met specifieke eisen. De bekendste onder deze normen is de AQAP 2110 NATO Quality Assurance Requirements for Design, Development and Production. Evenals dat bij ISO het geval is worden ook deze normen continu geactualiseerd. Zo is de AQAP 2110 bijvoorbeeld al geactualiseerd op de ISO 9001:2015.

Voldoen aan de AQAP? Met oog voor praktijk en resultaat!

CertificeringsAdvies Nederland, de partner in certificeren, begeleidt bedrijven bij het invoeren van AQAP. Dat kan als aanvulling op ISO 9001 of als directe integratie met ISO 9001. In onze aanpak nemen wij niet de AQAP eisen als uitgangspunt, maar jouw organisatie. Op pragmatische wijze analyseren wij processen en optimaliseren deze conform de AQAP-richtlijnen. Met oog voor de praktijk komen wij samen met jouw organisatie en medewerkers tot het beste resultaat voor de organisatie.

Op zoek naar ondersteuning bij de implementatie van AQAP?

Laat je vrijblijvend informeren over de mogelijkheden. Onze adviseur staat je graag te woord!

NEEM CONTACT OP

Wat zeggen onze klanten over onze aanpak

Stork logo 2Wij hebben ervoor gekozen om met CertificeringsAdvies Nederland in zee te gaan, omdat dit een partner is die, met betrekking tot de verschillende aspecten van de bedrijfsvoering, het meeste vertrouwen en deskundigheid uitstraalde.

Specifieke AQAP eisen

Zoals gezegd vult de AQAP de ISO 9001 norm aan met specifieke eisen. Een aantal voorbeelden van die specifieke eisen in AQAP zijn:

  • De wijze van communicatie;
  • Expliciete en aantoonbare beheersing van de hele keten (waaronder ook het bestrijden van Counterfeit Materials);
  • Het beheersen van wijzigingen in product of wijze van dienstverlening.

De eisen worden contractueel vastgelegd tussen de opdrachtgever en de leverancier.

AQAP en ISO 9001

Bedrijven die al in het bezit zijn van een ISO 9001 certificering zullen het invoeren van AQAP met name ervaren als:

  • Een verdere vastlegging van gegevens als bewijs dat producten aan klanteisen blijven voldoen;
  • Formele communicatie met de opdrachtgever over (voorgenomen) wijzigingen.

Bedrijven die de AQAP tegelijkertijd met ISO 9001 willen invoeren kunnen, indien nuttig, de eisen uit AQAP juist toepassen als interne richtlijn binnen de organisatie om zo altijd professionaliteit te kunnen garanderen.

Onze visie

Wij zijn geen standaard adviesbureau. Bij ons geen wollige vaktermen die je nauwelijks iets zeggen. Geen dikke adviesrapporten, maar pragmatische oplossingen met focus op directe winst. Met het doel helder voor ogen werken we naar het beste resultaat. Betrouwbaar, ondernemend en eenvoudig: wij maken het niet moeilijker dan het is.

Onze begeleidingsvormen

Om aan te sluiten bij de wensen van onze klanten, bestaat onze begeleiding met betrekking tot adviesdiensten grofweg uit twee verschillende vormen:

Adviseren en coachen:
Binnen deze begeleidingsvorm begeleiden wij op hoofdlijnen. Jouw organisatie voert zelf uitvoerende zaken door, onze adviseur heeft voornamelijk een coachende rol. Eventueel ook mogelijk in combinatie met cursussen en trainingen voor jouw personeel.

Adviseren en uitvoeren:
Binnen deze begeleidingsvorm schrijven wij het managementsysteem op maat en implementeren dat in de organisatie. Bijvoorbeeld met workshops. Jouw organisatie heeft voornamelijk een informerende rol.

Een hybride variant is uiteraard ook mogelijk. We stemmen onze begeleiding af op jouw wensen. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

Offerte aanvragen algemeen

CertificeringsAdvies Nederland | T. 085 – 487 99 72 | E. info@certificeringsadvies.nl

Laatste blogs

Ga naar de bovenkant