Wanneer je je onderneming VCA wil certificeren dien je met verschillende VCA kosten rekening te houden. De VCA kosten kunnen per bedrijf verschillend zijn omdat deze afhankelijk zijn van grootte van de onderneming, opleidingswensen en de mate van begeleiding. Bij het behalen van een VCA-certificering moet je met onderstaande kosten rekening houden;

Kosten VCA begeleiding

Veel organisaties schakelen een adviesbureau zoals CertificeringsAdvies Nederland in ter begeleiding naar het VCA-certificaat. De kosten voor de begeleiding zijn per organisatie verschillend. Sommige organisaties hebben behoefte aan een intensieve begeleiding waarbij de adviseur een deel van de werkzaamheden voor het VCA traject uit handen neemt. Andere organisaties kiezen voor een begeleiding op hoofdlijnen waarbij de consultant een coachende rol vervult. Vergeet bij het bepalen van de begeleidingsvorm niet de indirecte kosten mee te nemen. De werkzaamheden die een consultant in een coachende rol niet uitvoert, worden uitgevoerd door een medewerker uit de organisatie.

Kosten VCA opleiding

Om als organisatie het VCA-certificaat te behalen dienen de betrokken medewerkers individueel een VCA-persoonscertificering te behalen. Indien je medewerkers deze certificering nog niet bezitten dien je rekening te houden met de kosten voor een VCA-opleiding. De kosten hiervoor zijn afhankelijk van de rol van de medewerker in de organisatie en of je de opleiding klassikaal of incompany wordt gevolgd.

Let op; Wanneer je in het bezit bent van een diploma Middelbaar Veiligheidskundige (MVK)- of Hoger Veiligheidskunde (HVK) ben je vrijgesteld voor VCA Basis en VCA VOL en heb je deze kosten niet.

Certificerende instantie

Na het doorlopen van het VCA-traject worden de inspanningen getoetst door een certificerende instantie. Het adviesbureau wat je begeleid naar een VCA-certificering mag niet zelf de audit uitvoeren, hiervoor dien je altijd een certificerende instantie in te schakelen. Voorbeelden hiervan zijn Bureau Veritas, DEKRA, NCI, Kiwa of BSI Group.
De kosten voor het certificaat worden bepaald door de certificerende instantie. De prijs is afhankelijk van;

  • De bedrijfsgrootte
  • Het type certificaat (VCA, VCO of VCU)
  • Het niveau van certificatie (alleen voor VCA: VCA*, VCA** of VCA petrochemie)
  • Het niveau van uw VGM beheerssysteem
  • De hoeveelheid te certificeren activiteiten

De ene instantie is de andere niet. De projectaanpak en kosten verschillen per instantie. Wij adviseren altijd een aantal offertes op te vragen om een overwogen keuze te maken.

Meer weten over VCA certificering?

Wil je meer weten over VCA certificering en over wat het voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op. Of download gratis en vrijblijvend de handige informatiegids VCA waarin je alles leest over VCA.

DOWNLOAD WHITEPAPER

VCA Infogids

CertificeringsAdvies Nederland | T. 085 – 487 99 72 | E. info@certificeringsadvies.nl