Klantcase: Zanten

“De training gevaarlijke stoffen heeft bij Zanten echt bijgedragen aan een stuk bewustwording bij de mensen. De trainer liet ons leuke praktijkvoorbeelden zien.”

Pand Zanten
CAN ster
CertificeringsAdvies Nederland
Manager Algemeen

CertificeringsAdvies Nederland is de partner in certificeren! Met diverse diensten en tools helpen we je altijd naar een oplossing op maat!

info@certificeringsadvies.nl

Bij technische supplies groothandel Zanten komen de medewerkers regelmatig in aanraking met gevaarlijke stoffen. Dat vormde de aanleiding voor het volgen van de training ‘Veilig werken met gevaarlijke stoffen’ via CertificeringsAdvies Nederland. Loes Steenbakkers en Kees van den Nieuwenhof van Zanten B.V. zijn tevreden over het resultaat van de training. Kees: “Als ik het een cijfer mag geven dan geef ik een 8,5”. Loes vult aan: “Ik zou de training een volgende keer zeker weer via CertificeringsAdvies Nederland boeken.”

Zanten: techniche supplies groothandel

Zanten is een professionele partner in technical en industrial supply voor industriële bedrijven. Het bedrijf biedt een compleet assortiment aan artikelen: van aandrijfkoppeling tot aan zaagmachine. Kees van den Nieuwenhof, magazijnmanager bij Zanten, legt uit: “Zanten is een technische supplies groothandel. Denk daarbij aan producten als v-snaartjes, tandwielen, veiligheidsschoenen en veiligheidskleding, maar ook aan rolletjes plakband en een pennetje. We leveren veel voor hydrofiel, lucht en om te lassen, maar je ziet bijvoorbeeld ook dat er veel gereedschappen en poetsdoeken worden afgenomen. Eigenlijk alles wat je in je bedrijf nodig hebt, dat verkopen wij. Enkele voorbeelden van de klanten die we bedienen zijn Mars en Vanderlande.”

Gevaarlijke stoffen cursus verhoogt het bewustzijn

Door de markt waarin Zanten actief is wordt er regelmatig gewerkt met producten die gevaarlijke stoffen bevatten. Loes Steenbakkers, verantwoordelijk voor Marketing & Communicatie binnen Zanten, zoomt daarop in: “Doordat er met gevaarlijke stoffen wordt gewerkt, was het voor onze mensen zeker geen overbodige luxe om daar eens een training voor te volgen. Op die manier wordt het bewustzijn met betrekking tot werken met gevaarlijke stoffen vergroot.” Uiteindelijk heeft Zanten twee trainingen ‘Veilig werken met gevaarlijke stoffen’ laten verzorgen door de CAN Academy van CertificeringsAdvies Nederland. De trainingen zijn als Incompany training op de bedrijfslocatie bij Zanten gegeven, zodat er ook direct rekening kon worden gehouden met praktijksituaties.

Loes Steenbakkers licht toe: “Bij Zanten volgen we al jarenlang BHV-trainingen via CertificeringsAdvies Nederland. Dat gaat altijd naar volle tevredenheid. Het lag dus voor de hand om ook deze gevaarlijke stoffen cursussen via de CAN Academy aan te vragen.” Loes Steenbakkers geeft aan erg tevreden te zijn over het hele traject rondom de training. Loes: “De informatie die vooraf werd geboden was goed en duidelijk. Ik zou de training een volgende keer zeker weer via CertificeringsAdvies Nederland boeken.”

We weten nu ook wat die symbolen betekenen

Ook Kees van den Nieuwenhof heeft goede ervaringen met de training. Hij is magazijnmanager bij Zanten. Daarbij zorgt hij er simpel gezegd voor dat de orders die binnenkomen op tijd bij de klant zijn. Daarnaast verzorgt hij een stuk voorraadbeheer. Kees van den Nieuwenhof heeft de training ‘veilig werken met gevaarlijke stoffen’ zelf ook doorlopen. Hij vertelt over zijn ervaringen: “In ons magazijn werken alles bij elkaar 15 mensen en we zijn nog steeds groeiende. Het was prettig om heel zwart-wit gezegd nu ook eens te weten wat al die symbolen eigenlijk betekenen!”

Kees vervolgt zijn verhaal: “Doordat we als medewerkers nu weten wat de symbolen betekenen, zie je dat mensen er ook bewuster mee omgaan. Ze weten nu immers wat het is. Zanten levert nagenoeg alles met eigen vervoer. Bij het laden van de wagens wordt stilgestaan bij de vraag of iets wel vervoerd mag worden. De training gevaarlijke stoffen heeft bij Zanten echt bijgedragen aan een stuk bewustwording bij de mensen.”

“Goed te volgen en leuke praktijkvoorbeelden”

Kees van den Nieuwenhof: “De inhoud van de gevaarlijke stoffen cursus sloot zeker aan bij wat we er vooraf van verwacht hadden. Gevaarlijke stoffen is eigenlijk taaie materie, zeker voor mensen die dagelijks bezig zijn met het pikken van orders. Zo’n training gevaarlijke stoffen is natuurlijk heel veel theorie. Je moet immers weten wat alles is, wat het betekent en hoe je ermee om moet gaan. Ondanks dat heeft de trainer de training keurig verzorgd. De trainer was erg vriendelijk en liet ons leuke praktijkvoorbeelden zien. Die praktijkvoorbeelden zorgen toch voor een stukje extra beleving. De training was in zijn geheel goed te volgen. Als ik een cijfer mag geven dan geef ik het een 8,5.”

incompany training op maat boeken

CAN ster
CertificeringsAdvies Nederland
Manager Algemeen

CertificeringsAdvies Nederland is de partner in certificeren! Met diverse diensten en tools helpen we je altijd naar een oplossing op maat!

info@certificeringsadvies.nl

Alles te weten komen over gevaarlijke stoffen?

Boek nu een gevaarlijke stoffen training via de CAN Academy!

  • Deskundige instructeurs
  • Op maat gemaakt
  • Genoeg ruimte voor praktijkinbreng

Maandelijks op de hoogte blijven?

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit jouw branche en de nieuwste ontwikkelingen rondom (bedrijfs)normen en groeimogelijkheden voor jouw organisatie? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks een flinke dosis inspiratie met o.a.:

  • Handige kennisartikelen en praktische tips voor jouw organisatie
  • Actuele updates rondom normen en certificeringen
  • Ontwikkelingen in wet- en regelgeving
  • Interessante acties & events
  • Relevante trainingen en opleidingen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf jezelf in voor onze maandelijkse nieuwsbrief door het formulier in te vullen!

"*" indicates required fields