Wim Visser is KAM-coördinator bij Welling Bouw, zoomt in op de samenwerking: “Welling Bouw is een aannemersbedrijf met een totaalaanpak. Wij geven klanten de mogelijkheid om veel bouw-gerelateerde activiteiten bij één partner kwijt te kunnen. We zijn op vele fronten actief in de bouw, waaronder ook in loodgieters- en schilderwerk. Welling Bouw vindt de gezondheid van haar medewerkers erg belangrijk en wij willen hen onder andere de garantie geven dat ze veilig kunnen werken. Daarom hebben wij besloten ons VCA** te laten certificeren en hierbij heeft CertificeringsAdvies Nederland (voorheen Van de Pol Consult) ons geholpen. Dankzij hun praktische advies en gebruiksvriendelijke methode is ons VCA systeem veel overzichtelijker en gebruiksvriendelijker geworden.”

Petje af

Het certificeringstraject is dankzij de uitstekende samenwerking tussen Welling Bouw en CertificeringsAdvies Nederland versneld uitgevoerd. Wim Visser vult aan: “Vanuit ons bedrijf was de noodzaak aanwezig om het VCA** certificaat versneld te behalen en CertificeringsAdvies Nederland heeft het mogelijk gemaakt dat het proces veel sneller is verlopen dan wanneer we de certificatie zelf hadden moeten regelen. Ze nemen bij hun advies dan ook echt de organisatie als uitgangspunt en niet de norm. Ik neem mijn petje af voor de wijze waarop CertificeringsAdvies Nederland de grote hoeveelheid informatie die wij hen te verwerken gaven, hebben opgepakt en in korte tijd hebben vertaald naar een leesbaar en praktisch managementsysteem.”

Aanmerkelijk verbeterd veiligheidsbewustzijn

“Het VCA** certificeringstraject heeft ons meerdere voordelen opgeleverd. Allereerst hebben wij een basis kunnen leggen voor continue verbetering. Doordat we onze veiligheidsmaatregelen en processen hebben vastgelegd, kunnen we op een effectieve manier doelen stellen. Verder kunnen wij nu ook eenvoudiger samenwerken met andere opdrachtgevers en is het bewustzijn met betrekking tot veiligheidsrisico’s onder ons personeel aanmerkelijk verbeterd. De praktische en persoonlijke begeleiding die wij hierbij hebben ontvangen en de flexibele opstelling vanuit CertificeringsAdvies Nederland hadden absoluut niet beter gekund. Ik kan hen dan ook aan iedereen die een certificeringstraject wil doorlopen aanbevelen!”, zo besluit Wim Visser zijn verhaal.

Download VCA Informatiegids

CertificeringsAdvies Nederland | T. 085 – 487 99 72 | E. info@certificeringsadvies.nl