Van den Bosch Transporten, onder andere gevestigd in Erp, is een internationale speler op het gebied van bulktransport. Onlangs volgde een groep medewerkers van het bedrijf een Incompany-training ISO 9001 Intern Auditen bij Van den Bosch op de bedrijfslocatie. SHEQ Manager Ronald van der Vleuten is erg te spreken over de training: “De vaak complexe materie werd heel begrijpelijk gemaakt door de kundige trainer. Eigenlijk was het gewoon zo dat hetgeen dat je ervan verwacht ook daadwerkelijk is geleverd. Het gaf mij de bevestiging dat ik door te kiezen voor CertificeringsAdvies Nederland de juiste keuze had gemaakt.”

Van den Bosch: internationale bulkserviceprovider

Van Den Bosch TransportVan den Bosch is een toonaangevende speler in de markt van intermodaal transport en behoort tot de top 10 van bulktransportbedrijven in Europa. Ronald van der Vleuten, Safety-Health-Environment & Quality (SHEQ) Manager bij Van den Bosch, vertelt: “Van Den Bosch speelt eigenlijk een rol in pakweg drie markten, namelijk het transport van droge bulk (zowel food als non-food), het transport van liquid food en liquid chemical transport.

Van den Bosch Transporten onderscheidt zich als specialist in intermodaal transport. Transport per weg, water en spoor worden optimaal gecombineerd om diverse vloeibare en droge bulkgoederen naar de juiste bestemming te transporteren. Wij transporteren eigenlijk alle mogelijke bulkproducten. Dat komt neer op 3.000 unieke producten met een volume van 2,4 miljoen ton per jaar waarvoor wij een vloot  van zo’n 5.000 gespecialiseerde containers gebruiken. We noemen onszelf dan ook graag een internationale bulk services provider.”

Vreemde ogen dwingen

Van Den Bosch TransportVan den Bosch heeft de Incompany-training ‘Intern Auditen ISO 9001’ gevolgd via de CAN Academy van CertificeringsAdvies Nederland. Ronald van der Vleuten licht dat verder toe: “Binnen Van den Bosch bestond nog geen intern audit-team. Ondanks dat ik zelf al ruim 25 jaar werkzaam ben in het kwaliteitsvak en al redelijk bekend ben met het uitvoeren van interne audits, heb ik er toch voor gekozen om de training te laten verzorgen door een externe partner. Wanneer er mensen getraind moeten worden ben ik van mening dat het beter is om deze door een externe te laten verzorgen. Simpelweg omdat vreemde ogen dwingen. Daardoor is er vaak meer aandacht voor de materie.”

In de cursus Interne Auditing ISO 9001 wordt geleerd hoe je een interne audit uit kunt voeren op het ISO 9001:2015-kwaliteitssysteem en hoe je zelf een auditprogramma opzet.
Bekijk de cursus.

Ronald van der Vleuten: “Na besloten te hebben om een externe partner in de arm te nemen, ben ik o.a. gaan kijken naar bedrijven in de buurt van onze vestigingslocatie Erp. Toen bleek dat we in het verleden al eens met deze partner, onder de oude naam SOVO Opleiding & Advies, hadden samengewerkt. Daarnaast spraken de ideeën die zij me in het oriënterend gesprek vertelden erg aan. Die combinatie gaf de doorslag om voor CertificeringsAdvies Nederland te kiezen.”

CertificeringsAdvies Nederland: de juiste keuze!

Van Den Bosch TransportRonald van der Vleuten is erg te spreken over de communicatie en organisatie rondom de training. Ronald: “De communicatie met opleidingscoördinator Linda Groenendaal verliep erg snel en soepel. Op basis van het eerste voorstel is er persoonlijk contact met haar geweest waarna een vervolggesprek heeft plaatsgevonden met accountmanager Will van Roosmalen en de trainer Tobias op den Brouw. Voorafgaand aan de training is de trainer nogmaals langs geweest om alles door te spreken en op maat te maken. Overal werd snel op gereageerd en geacteerd en alles was duidelijk. Eigenlijk was het gewoon zo dat hetgeen dat je ervan verwacht ook wordt geleverd. Het gaf mij de bevestiging dat ik de juiste keuze heb gemaakt.”

Op advies van CertificeringsAdvies Nederland heeft Van den Bosch gekozen voor een Incompany-training op de bedrijfslocatie in Erp. Ronald van der Vleuten: “Gezien de werkzaamheden van de collega’s was het makkelijk om de training op onze locatie te laten verzorgen en daarnaast hebben wij daar intern ook de middelen voor. Bovendien werd er tijdens de training ook een stuk praktijk gedaan en in dat geval was het natuurlijk erg fijn om in-house te zitten. Je kunt dan ter plekke alles zo echt mogelijk nabootsen.”

“De training was absoluut een positieve ervaring”

Logo van den BoschRonald van der Vleuten en zijn collega’s hebben de ISO 9001 Interne Audit Training absoluut als positief ervaren. Ronald licht toe: “De training sloot uitstekend aan bij onze verwachtingen. Tijdens de training heerste er een ontspannen sfeer en er stond een kundige trainer voor de groep. Hij kon goed met mensen overweg en wist ook to-the-point te blijven en zo de aandacht van de groep vast te houden. De trainer kreeg het voor elkaar om ‘droge’, vaak complexe stof leuk en begrijpelijk te maken. De training was heel basaal en simpel en daardoor voor iedereen toegankelijk. Ook de bijbehorende documentatie was prima.”

Al met al beveel ik CertificeringsAdvies Nederland en de daarbij behorende CAN Academy van harte aan anderen aan. CertificeringsAdvies Nederland biedt een uitgebreid trainingsaanbod aan; ze zijn van alle markten thuis. En dat zeker op het gebied van kwaliteit in de breedste zin van het woord. Eigenlijk kun je stellen dat CertificeringsAdvies Nederland ook een one-stop-shop is. Het is voor herhaling vatbaar!” ,zo besluit Ronald van der Vleuten zijn verhaal.

New call-to-action

CertificeringsAdvies Nederland | T. 085 – 487 99 72 | E. info@certificeringsadvies.nl