Klantcase: Van Berlo Groep

Van Berlo groep ging vanuit intrinsieke motivatie aan de slag met ISO 9001. En met succes!

Klantcase van Berlo Groep pand
CAN ster
CertificeringsAdvies Nederland
Manager Algemeen

CertificeringsAdvies Nederland is de partner in certificeren! Met diverse diensten en tools helpen we je altijd naar een oplossing op maat!

info@certificeringsadvies.nl

Intrinsieke motivatie. Dat was voor Van Berlo de aanleiding om met ISO 9001 aan de slag te gaan. Voor ondersteuning bij dat doel werd de hulp van CertificeringsAdvies Nederland ingeroepen. En met succes! Het certificaat is inmiddels binnen. Michiel van Zon, commercieel en technisch adviseur bij Van Berlo, vertelt in deze klantcase over de samenwerking met CertificeringsAdvies Nederland en over de toegevoegde waarde van ISO 9001 voor zijn organisatie.

Over Van Berlo Groep

Michiel van Zon over Van Berlo Groep: “We zijn marktleider op het gebied van bedrijfsvloeren in de Benelux. Daarnaast produceren we zelf Mini Vibropalen -dat zijn in de grondgevormde ongewapende betonnen palen- en funderingen voor onder meer fabrieks- en bedrijfshallen. We ontzorgen onze opdrachtgevers door de gehele betonnen onderconstructie uit handen te nemen; “van weiland tot ankerbout”. In 2019 hebben wij 2.6 miljoen vierkante meter betonvloer gemaakt in Nederland en België. Dat doen wij dagelijks met zo’n 250 medewerkers, inclusief onderaannemers, vanuit onze vestigingsplaats Veghel.”

“ISO 9001: Puur vanuit onze intrinsieke motivatie”

Michiel van Zon is commercieel en technisch adviseur bij Van Berlo. Michiel: “Ik verkoop de projecten. Dat zijn veelal logistiek gerelateerde projecten zoals distributiecentra en overslagbedrijven. Enige tijd geleden is mij vanuit de organisatie gevraagd om het ISO 9001 traject op te starten als projectleider en daar ben ik toen mee aan de slag gegaan.”

Hij vervolgt zijn verhaal: “Onze organisatie is de afgelopen jaren heel snel gegroeid. Daarom vonden wij het een wijs besluit om een kwaliteitssysteem op te zetten waarin we onze processen konden vastleggen. Dat vormde eigenlijk dé aanleiding om met ISO 9001 aan de slag te gaan. Er is bij ons echt puur vanuit onze intrinsieke motivatie gekozen voor het implementeren van ISO 9001.”

“Er is op maat met ons meegedacht”

“We waren het er intern al snel over eens dat we een externe partij wilde inschakelen om het kwaliteitssysteem mee op te zetten, zo vertelt Michiel van Zon. In de praktijk is er weinig tijd beschikbaar door de drukte in de dagelijkse gang van zaken. We zijn toen op zoek gegaan naar een partij die ons kon ondersteunen en hebben daarbij specifiek gekozen voor een partij uit de omgeving Veghel.

Zo kwamen we met Nelis van de Pol van CertificeringsAdvies Nederland in contact. Het aanbod van CertificeringsAdvies Nederland was erg duidelijk en goed afgebakend. De offerte sprak ons aan, er werd met ons meegedacht en we hadden zelfs nog een aantal opties. Op basis daarvan hebben we gekozen voor een samenwerking en dat leidde ertoe dat Martijn Jonkers eind februari 2020 onze adviseur werd voor het ISO 9001 traject.”

Een (h)echte samenwerking

Michiel van Zon vertelt over het traject: “Onze adviseur Martijn heeft ons allereerst laten zien wat ISO 9001 inhoudt en welke stappen nodig zijn om te kunnen certificeren. We zijn vervolgens simpelweg gestart met het beschrijven van de bedrijfsprocessen. Hoe werken we en waar gebeurt wat?”

“Wat wij zelf erg prettig vonden aan de samenwerking met Martijn was dat we alles samen hebben gedaan. Alle interviews en gesprekken met de medewerkers, die nodig zijn om de stroomschema’s op te zetten, hebben we samen gevoerd. Daarnaast was het fijn en overzichtelijk dat we na afloop van elke sessie acties bepaalden die volgende keer gereed moesten zijn. Dat zorgde ervoor dat we lekker vlot door konden.”

Gecertificeerd zonder afwijkingen

Michiel van Zon: “Zelf vond ik het hele proces enorm leuk om mee te maken. Je weet normaal wel wat iedereen doet binnen de organisatie, maar als je het opschrijft en naleest dan zie je pas hoe het hele bedrijfsproces er exact uit ziet. Daardoor heb ik zelf nog meer geleerd van ons bedrijf en sommige mensen zelfs (nog) beter leren kennen. Wat verder heel leuk was om te zien, was het stukje bewustwording bij medewerkers, maar zeker ook bij de directie.

Op 29 september 2020 hebben we onze laatste auditdag gehad waarbij geen enkele afwijking of verbeterpunt is geconstateerd en inmiddels hebben we het certificaat in ons bezit.”

Betrokken en begripvol

“We merken nu al dat we profijt hebben van de certificering. Doordat je conform ISO 9001 werkt, kun je laten zien hoe zaken opgebouwd zijn. Dat is bijvoorbeeld handig bij het inwerken van nieuwe medewerkers. Je kunt hen het systeem laten zien en doorloopt met hen het stroomschema van de afdeling(en) en processen. Een overzichtelijke en duidelijke manier om ze op de hoogte te brengen van de dagelijkse gang van zaken.

Mede door de basis van ISO 9001 is de integratie met andere certificaten zoals VCA** eenvoudig en kunnen we verder met bijvoorbeeld CE-markering/KOMO.

Al met al zijn we erg tevreden over de samenwerking met CertificeringsAdvies Nederland. Er is prima werk verricht. Martijn nam echt de tijd, durfde te zeggen waar het op stond, ook tijdens vergaderingen met de directie. Als interne projectleider voelde ik me echt gesteund door hem”, zo besluit Michiel van Zon zijn verhaal.

New call-to-action

CAN ster
CertificeringsAdvies Nederland
Manager Algemeen

CertificeringsAdvies Nederland is de partner in certificeren! Met diverse diensten en tools helpen we je altijd naar een oplossing op maat!

info@certificeringsadvies.nl

De contextanalyse stap voor stap!

Meer weten over de contextanalyse?

  • Leer alles over de contextanalyse
  • Al ruim 3.000 keer gedownload

Maandelijks op de hoogte blijven?

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit jouw branche en de nieuwste ontwikkelingen rondom (bedrijfs)normen en groeimogelijkheden voor jouw organisatie? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks een flinke dosis inspiratie met o.a.:

  • Handige kennisartikelen en praktische tips voor jouw organisatie
  • Actuele updates rondom normen en certificeringen
  • Ontwikkelingen in wet- en regelgeving
  • Interessante acties & events
  • Relevante trainingen en opleidingen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf jezelf in voor onze maandelijkse nieuwsbrief door het formulier in te vullen!

"*" indicates required fields