Klantcase: Van Beem & Van Haagen

Onze klant Van Beem en Van Haagen vertelt over het VCA certificeringstraject en de samenwerking met CertificeringsAdvies Nederland daarin.

Klantcase van Beem en van Haagen
CAN ster
CertificeringsAdvies Nederland
Manager Algemeen

CertificeringsAdvies Nederland is de partner in certificeren! Met diverse diensten en tools helpen we je altijd naar een oplossing op maat!

info@certificeringsadvies.nl

Van Beem & Van Haagen is gespecialiseerd in advies, ontwikkeling, productie en installatie van bewegwijzering, gebouwidentificatie, decoratie en displays; zowel verlicht als onverlicht. Hierbij vormen zij de schakel tussen ontwerpers, architecten en opdrachtgevers. Een veilige werkomgeving staat daarbij hoog in het vaandel bij Van Beem & Van Haagen. Om dit aan te tonen aan klanten en stakeholders besloten zij om afgelopen jaar het VCA ** certificaat te behalen.

Klantlogo van Beem en van Haagen

Veilig werken voorop

“Je merkt dat de eisen rondom het aantonen van veiligheid strenger worden, waardoor nu ook een VCA-certificering veelal een vereiste is geworden bij aanvragen in ons vakgebied. Voor ons was het een logische stap om daarom het VCA** certificaat te behalen” vertelt Michiel Janssen, projectmanager bij Van Beem & Van Haagen.

“Bij de start van het traject zette Stijn, de adviseur van CertificeringsAdvies Nederland meteen een duidelijke structuur neer. Dit was heel prettig en gaf ons houvast gedurende het traject. Hoewel het in het begin wat duizelde werd het dankzij de heldere uitleg van Stijn al snel duidelijk wat we moesten doen. Gelukkig was de balans hierin heel goed, de hoeveelheid werk die we zelf moesten doen viel mee! Bij vragen konden we altijd bij Stijn terecht, dit was heel prettig omdat hij vaak al direct een antwoord had waardoor we snel weer verder konden.

Klantcase van Beem en van Haagen

We hebben voornamelijk veel gehad aan de proefaudit, dit was een goede repetitie voor de externe audit. En het resultaat mag er wezen; we hebben het VCA ** certificaat behaald.

Toegevoegde waarde

Het certificaat heeft voor ons een belangrijke toegevoegde waarde doordat we nu bewuster bezig zijn met veiligheid op de werkvloer. Vanuit de VCA-norm zijn we bijvoorbeeld gestart met het houden van toolboxmeetings en locatie- en werkplekinspecties. Je merkt dat de veiligheid op de werkvloer veel meer leeft door erover in gesprek te gaan met elkaar. Ook komen er nu suggesties vanuit de medewerkers zelf om de veiligheid te vergroten, zo vroeg iemand laatst zelf om een BHV-cursus bijvoorbeeld, dat is mooi om te zien.

Klantcase van Beem en van Haagen

De komende jaren blijft veilig werken hoog op de agenda staan dankzij de toolboxmeetings en het actief uitvoeren van de LMRA en locatie- en werkplekinspecties. Hierdoor blijft het onder de aandacht en blijven we werken aan het continu verbeteren van veiligheid” besluit Michiel zijn verhaal.

Offerte aanvragen

CAN ster
CertificeringsAdvies Nederland
Manager Algemeen

CertificeringsAdvies Nederland is de partner in certificeren! Met diverse diensten en tools helpen we je altijd naar een oplossing op maat!

info@certificeringsadvies.nl

VCA* of VCA** certificaat behalen?

Wij helpen je op weg. Advies en ondersteuning op maat!

  • Direct aan de slag
  • Vrijblijvende offerte
  • Praktisch toepasbare tips

Maandelijks op de hoogte blijven?

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit jouw branche en de nieuwste ontwikkelingen rondom (bedrijfs)normen en groeimogelijkheden voor jouw organisatie? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks een flinke dosis inspiratie met o.a.:

  • Handige kennisartikelen en praktische tips voor jouw organisatie
  • Actuele updates rondom normen en certificeringen
  • Ontwikkelingen in wet- en regelgeving
  • Interessante acties & events
  • Relevante trainingen en opleidingen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf jezelf in voor onze maandelijkse nieuwsbrief door het formulier in te vullen!

"*" indicates required fields