Logo van Beem & Van Haagen

Van Beem & Van Haagen is gespecialiseerd in advies, ontwikkeling, productie en installatie van bewegwijzering, gebouwidentificatie, decoratie en displays; zowel verlicht als onverlicht. Hierbij vormen zij de schakel tussen ontwerpers, architecten en opdrachtgevers. Een veilige werkomgeving staat daarbij hoog in het vaandel bij Van Beem & Van Haagen. Om dit aan te tonen aan klanten en stakeholders besloten zij om afgelopen jaar het VCA ** certificaat te behalen.

Veilig werken voorop

Klantcase van Beem & van Haagen

“Je merkt dat de eisen rondom het aantonen van veiligheid strenger worden, waardoor nu ook een VCA-certificering veelal een vereiste is geworden bij aanvragen in ons vakgebied. Voor ons was het een logische stap om daarom het VCA** certificaat te behalen” vertelt Michiel Janssen, projectmanager bij Van Beem & Van Haagen.

“Bij de start van het traject zette Stijn, de adviseur van CertificeringsAdvies Nederland meteen een duidelijke structuur neer. Dit was heel prettig en gaf ons houvast gedurende het traject. Hoewel het in het begin wat duizelde werd het dankzij de heldere uitleg van Stijn al snel duidelijk wat we moesten doen. Gelukkig was de balans hierin heel goed, de hoeveelheid werk die we zelf moesten doen viel mee! Bij vragen konden we altijd bij Stijn terecht, dit was heel prettig omdat hij vaak al direct een antwoord had waardoor we snel weer verder konden.

We hebben voornamelijk veel gehad aan de proefaudit, dit was een goede repetitie voor de externe audit. En het resultaat mag er wezen; we hebben het VCA ** certificaat behaald.

Artikeltip: Bekijk ook het artikel ‘Waarom een VCA-Bedrijfscertificering?

Toegevoegde waarde

Case van Beem en van Haagen

Het certificaat heeft voor ons een belangrijke toegevoegde waarde doordat we nu bewuster bezig zijn met veiligheid op de werkvloer. Vanuit de VCA-norm zijn we bijvoorbeeld gestart met het houden van toolboxmeetings en locatie- en werkplekinspecties. Je merkt dat de veiligheid op de werkvloer veel meer leeft door erover in gesprek te gaan met elkaar. Ook komen er nu suggesties vanuit de medewerkers zelf om de veiligheid te vergroten, zo vroeg iemand laatst zelf om een BHV-cursus bijvoorbeeld, dat is mooi om te zien.

De komende jaren blijft veilig werken hoog op de agenda staan dankzij de toolboxmeetings en het actief uitvoeren van de LMRA en locatie- en werkplekinspecties. Hierdoor blijft het onder de aandacht en blijven we werken aan het continu verbeteren van veiligheid” besluit Michiel zijn verhaal.

Download VCA Informatiegids

CertificeringsAdvies Nederland | T. 085 – 487 99 72 | E. info@certificeringsadvies.nl