Klantcase: Urban Mobility Systems

In de klantcase van Urban Mobility Systems lees je de ervaringen van UMS met het behalen van het ISO 9001 Certificaat. Bekijk hem nu!

Urban Mobility Systems klantcase
CAN ster
CertificeringsAdvies Nederland
Manager Algemeen

CertificeringsAdvies Nederland is de partner in certificeren! Met diverse diensten en tools helpen we je altijd naar een oplossing op maat!

info@certificeringsadvies.nl

Urban Mobility Systems (UMS) is een snelgroeiende startup in de Automotive industrie. Met als doel ‘alles met een brandstof motor omzetten naar elektrisch rijden’ zijn ze thuis in de productie van elektrische auto’s, elektrische transportbussen en elektrische werkvoertuigen. In slechts drie jaar tijd groeide de organisatie van drie pioniers uit naar ruim 36 medewerkers.

Een logische stap

Patrick, projectmanager bij UMS wist al langere tijd dat het behalen van een ISO 9001 certificaat een belangrijke stap voor de organisatie zou zijn. “We krijgen regelmatig vragen van potentiële klanten om onze kwaliteit aan te tonen”, vertelt Patrick. “De kwaliteit van onze processen staat al sinds de start hoog in het vaandel bij UMS en het behalen van ISO 9001 is daarom voor ons een logische stap. Op basis van goede ervaringen uit het verleden hebben we het traject uit laten voeren door CertificeringsAdvies Nederland”.

Uitdaging

“Ik ben heel blij met de begeleiding van Martijn Jonkers, de adviseur vanuit CertificeringsAdvies Nederland”, zo vervolgt Patrick zijn verhaal. “We hadden een hoop losstaande processen, maar samen met Martijn hebben we de teams het eigen proces laten beschrijven en deze samengevoegd tot een kloppend, overkoepelend proces. Het was soms een uitdaging om alle gezichten dezelfde richting in te krijgen, maar dit is gelukkig goed gekomen met de hulp van Martijn.”

Audit in Coronatijd

Patrick: “We waren goed op weg om de certificering in slechts 5,5 maand te voltooien. Echter gooide Corona roet in het eten waardoor het proces iets vertraagd is. Gelukkig hebben uiteindelijk de afspraken online doorgang kunnen vinden en hebben we zelfs de eerste audit volledig online gedaan. Zowel voor ons als de auditor was dit een nieuwe ervaring, maar door het stellen van de juiste vragen en het online delen van documenten heeft de audit prima plaats kunnen vinden op afstand.”

Toekomst

“We zijn blij met het resultaat! We hebben een proces wat nu voor iedereen duidelijk is. Vanaf nu kunnen we onze kwaliteit aantonen aan onze potentiële klanten, wat een belangrijke stap voor ons is. Tevens behalen we hier een gunstig concurrentievoordeel mee, wat natuurlijk ook niet onbelangrijk is. Wekelijks bespreken we in de teamvergadering of er nog wijzigingen zijn in ons managementsysteem. Zo blijft het altijd up-to-date. Daarnaast wacht ons een nieuwe uitdaging: een recente bedrijfsovername dient te worden verweven in ons managementsysteem, maar gelukkig komt Martijn ons daarmee helpen!”, besluit Patrick zijn verhaal.

New call-to-action

CAN ster
CertificeringsAdvies Nederland
Manager Algemeen

CertificeringsAdvies Nederland is de partner in certificeren! Met diverse diensten en tools helpen we je altijd naar een oplossing op maat!

info@certificeringsadvies.nl

De contextanalyse stap voor stap!

Meer weten over de contextanalyse?

  • Leer alles over de contextanalyse
  • Al ruim 3.000 keer gedownload

Maandelijks op de hoogte blijven?

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit jouw branche en de nieuwste ontwikkelingen rondom (bedrijfs)normen en groeimogelijkheden voor jouw organisatie? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks een flinke dosis inspiratie met o.a.:

  • Handige kennisartikelen en praktische tips voor jouw organisatie
  • Actuele updates rondom normen en certificeringen
  • Ontwikkelingen in wet- en regelgeving
  • Interessante acties & events
  • Relevante trainingen en opleidingen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf jezelf in voor onze maandelijkse nieuwsbrief door het formulier in te vullen!

"*" indicates required fields