Klantcase: Techniche

TechNICHE is de specialist in het samenbrengen van mens en opdrachtgever in de technische disciplines. Onlangs behaalden zij het VCU-certificaat.

Techniche certificaat uitreiking
CAN ster
CertificeringsAdvies Nederland
Manager Algemeen

CertificeringsAdvies Nederland is de partner in certificeren! Met diverse diensten en tools helpen we je altijd naar een oplossing op maat!

info@certificeringsadvies.nl

Werving- en selectiebureau TECHNICHE, gevestigd in Rotterdam, is gespecialiseerd in het samenbrengen van hoog opgeleid technisch personeel en de opdrachtgevers in de markt. Onlangs riepen zij de hulp in van CertificeringsAdvies Nederland om hen te begeleiden bij de implementatie van de VCU-norm in hun organisatie. Michel Uijlenbroek, directeur en eigenaar van TECHNICHE: “Het VCU-traject heeft ons nieuwe kennis en mogelijkheden opgeleverd. Doordat we nu in het bezit zijn van het certificaat, gaan er nieuwe deuren voor ons open. Bovendien was de samenwerking met CertificeringsAdvies Nederland erg prettig. Dankzij hun duidelijke en praktische aanpak, maar zeer zeker ook het persoonlijke tintje leverde de samenwerking ons echt toegevoegde waarde op. Het is dan ook niet voor niets dat we het VCU-traject in slechts drie maanden en één dag hebben afgerond.”

Klantlogo Techniche

Over TechNICHE

TECHNICHE is de specialist in het samenbrengen van mens en opdrachtgever in de technische disciplines. Het bedrijf heeft een specialisatie in hoog opgeleid technisch personeel. Starters, midcareers en doorgewinterde engineers werken door heel Nederland om de opdrachten van TECHNICHE te realiseren. Het bedrijf beschikt inmiddels over een groot netwerk van bedrijven en werkt samen met een grote diversiteit aan opdrachtgevers: van eenmanszaken tot aan multinationals van 428.000 medewerkers.

Michel Uijlenbroek is 30 jaar geleden gestart in loondienst bij een groot bureau en heeft voor datzelfde bedrijf zo’n 17 jaar geleden in Tilburg een aparte divisie opgezet. Vervolgens werd het tijd om iets zelfstandig te gaan doen en zo is hij in 2010 TECHNICHE gestart. Michel: “We zijn begonnen als een echt detacheringsbureau en door alle wijzigingen in wet- en regelgeving zijn we uitgegroeid tot een volwaardig werving- en selectie/uitzendbureau. We hebben één vestiging van waaruit we opereren, want al onze medewerkers lopen eigenlijk in de buitendienst rond. Onze kracht zit hem in het feit dat we de technische markt en de bedrijven en de professionals die daarin actief zijn door en door kennen.”

Techniche VCU certificaat

“Dankzij de VCU-certificering gaan er nieuwe deuren voor ons open”

Op de vraag waarom TECHNICHE het VCU-certificaat wilde behalen antwoordt Michel: “Omdat de markt erom vraagt zijn we met de VCU-certificering aan de slag gegaan. Het VCU-traject heeft ons nieuwe kennis en mogelijkheden opgeleverd. Bovenal gaan er, doordat we nu in het bezit zijn van het VCU-certificaat, nieuwe deuren voor ons open. Doordat je nu het voordeel hebt dat je in een situatie zit waarin je niet meer hoeft te zeggen dat je niet in het bezit bent van een VCU-certificaat, kun je in feite altijd zakendoen. Daarnaast kunnen we er nu ook breeduit over adverteren.”

VCU?

Wil je meer informatie over het VCU-certificaat en wat deze norm voor jouw organisatie kan betekenen? Download dan geheel vrijblijvend de VCU Snel op Weg Gids en ontdek de meerwaarde.

Ilona Dierijck, die binnen TECHNICHE o.a. is aangesteld als VG-coördinator, vult aan: “In het verleden was een certificaat, zoals VCU, onderscheidend; je liep dan echt voor de muziek uit. Tegenwoordig is het een ‘commodity’, je moet het simpelweg hebben, anders doe je niet meer mee. Veel bedrijven, die om VCU vragen of zeggen ermee bezig te zijn, staan echter nog altijd niet voldoende stil bij de voordelen die deze bedrijfsnorm met zich meebrengt. In onze ogen worden de voordelen veel te weinig belicht in de markt. Het is echt schrikbarend om te zien hoeveel bouwplaatsen in Nederland onveilig zijn. Er kan nog veel winst behaald worden wanneer iedereen zich aan de normeringen en regels houdt.”

Michel: “Ik wil binnen mijn organisatie en met bedrijven waarmee ik samenwerk geen discussie over goed of fout. Dingen moeten gewoon goed gaan, altijd. Het VCU-systeem is opgezet volgens de eisen van de VCU-norm en getoetst volgens diezelfde eisen. Het voordeel van VCU is dat je daarmee ook aantoont dat je voldoet aan de regels en richtlijnen vanuit de Arbowet. Daarmee bescherm je jouw medewerkers, wat in onze ogen erg belangrijk is.”

VCU en VCA

De samenwerking met CertificeringsAdvies Nederland: een geslaagd feestje

Ilona: “Via een zakenrelatie zijn we, voor begeleiding bij het VCU-traject, in contact gekomen met CertificeringsAdvies Nederland. Wat ons bijzonder aanspreekt aan de samenwerking is het prettige contact met de adviseur, Nelis van de Pol. Bij iedere handeling die we doen en elke connectie die we maken hebben we een bepaalde gedachtegang en die spreken we ook uit. We willen graag zakendoen met aardige mensen en leuke bedrijven. Een prettige samenwerking staat bij ons namelijk hoog in het vaandel; die goede klik is in onze ogen daarom essentieel, ook met leveranciers. Als je immers ergens een feestje van kunt maken, dan is dat een leuke bonus. In het geval van CertificeringsAdvies Nederland is dat feestje zeker geslaagd!”

Michel: “CertificeringsAdvies Nederland hanteert een heel duidelijke en bovenal praktische aanpak en dat werkt erg prettig. Door de samenwerking met zo’n ervaren partij hoef je als organisatie niet zelf het wiel opnieuw uit te vinden. Bovendien is het persoonlijke tintje ook echt van toegevoegde waarde.” Ilona vult aan: “De chemie tussen partijen draagt bij aan het succes van het resultaat. Het resultaat kan immers zomaar anders zijn als je de klik met elkaar niet hebt of als je niet open staat voor andermans inzichten. Bij CertificeringsAdvies Nederland leverde de klik geen vermoeidheid op en dat is voor ons een heel belangrijk aspect.”

Meer weten over onze aanpak?

Meer weten over de aanpak van CertificeringsAdvies Nederland? Bekijk dan de over ons pagina met bedrijfsvideo.

Ze vervolgt haar verhaal: “De samenwerking met CertificeringsAdvies Nederland, en de adviseur Nelis van de Pol in het bijzonder, is niet super formeel. Er wordt echt met onze organisatie meegedacht. De adviseur voelt goed aan op welke manier je het prettig vindt om te werken. Nelis zegt gewoon ‘bel mij’ of ‘mail mij’ als je iets wilt vragen of weten en dat maakt het proces, met vreemde materie die voor ons in principe nieuw was, heel erg comfortabel.

“VCU is geen kunstje, je moet het serieus nemen!”

Om te beoordelen of het certificaat aan TECHNICHE toegekend kon worden is EBN Certification B.V. benaderd. Op de dag van de audit ontving TECHNICHE naast auditor Kees van Elzelingen ook directeur Cees Quak van EBN Certification B.V. die deze dag een onaangekondigde controle op de werkzaamheden van de auditor uitvoerde.

TECHNICHE behaalde het VCU-certificaat in precies drie maanden en één dag, wat erg snel is. Nelis van de Pol, adviseur bij CertificeringsAdvies Nederland: “De prettige samenwerking die Michel en Ilona benoemen is wederzijds. Er is een erg leuke klik en we hebben gedurende het traject veel lol gehad samen. Bovendien zat TECHNICHE heel serieus in de wedstrijd, wat niet altijd het geval is bij bedrijven. Het was voor hen geen moetje. Sterker nog, ze wilden vaak zelfs nog een stapje extra maken omdat heel veel dingen voor hen eigenlijk al gewoon logisch waren.”

Michel haakt in: “VCU is geen kunstje, je moet het echt serieus nemen. Doe je dat namelijk niet, dan heeft het geen enkele zin. Als er morgen wat gebeurt en er vindt een ongeval plaats… dat wil je niet als organisatie. VCU doe je niet voor het papiertje, maar omdat je veiligheid écht belangrijk vindt. Bovendien levert het ook een bepaalde mindset op bij je personeel. Door ergens bij stil te staan en mensen ervan bewust te maken levert dat al verbetering op. Dat kan altijd nog verder groeien, maar het is al stukken beter dan het is geweest.” Ilona valt hem bij: “Je moet VCU niet behalen alleen omdat het moet vanuit de markt, maar ook omdat je het wilt vanuit je intrinsieke motivatie. Als je er zo in staat dan zie je dat het ook echt toegevoegde waarde oplevert voor je organisatie: een heleboel dingen zijn namelijk gewoon goed geregeld!”

VCU snel op weg gids

CAN ster
CertificeringsAdvies Nederland
Manager Algemeen

CertificeringsAdvies Nederland is de partner in certificeren! Met diverse diensten en tools helpen we je altijd naar een oplossing op maat!

info@certificeringsadvies.nl

VCU snel op weg gids!

Download hem vrijblijvend.

  • Handig VCU stappenplan
  • Handig overzicht
  • Geheel vrijblijvend

Maandelijks op de hoogte blijven?

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit jouw branche en de nieuwste ontwikkelingen rondom (bedrijfs)normen en groeimogelijkheden voor jouw organisatie? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks een flinke dosis inspiratie met o.a.:

  • Handige kennisartikelen en praktische tips voor jouw organisatie
  • Actuele updates rondom normen en certificeringen
  • Ontwikkelingen in wet- en regelgeving
  • Interessante acties & events
  • Relevante trainingen en opleidingen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf jezelf in voor onze maandelijkse nieuwsbrief door het formulier in te vullen!

"*" indicates required fields