Leestijd: 3 minuten

Klantcase: Stichting Inspiratie INC

"Stichting Inspiratie INC behaalde dit jaar het ISO 9001 Certificaat. Amal deelt haar ervaringen in deze klantcase."

Klantcase Stichting Inspiratie Inc handen en zand
CAN ster
CertificeringsAdvies Nederland
Manager Algemeen

CertificeringsAdvies Nederland is de partner in certificeren! Met diverse diensten en tools helpen we je altijd naar een oplossing op maat!

info@certificeringsadvies.nl

Stichting Inspiratie INC is een stichting die zich richt zich op iedereen die een actieve plek in de samenleving zoekt: kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen, met verschillende achtergronden, culturen, religies, en sociale status. Dit doen ze door Innovatieve transculturele zorg- gemeenschapsvormende concepten en vaardigheden te ontwikkelen voor het overbruggen van taal-, cultuur-, leeftijds- en geloofsbarrières. 

“Samen bekeken we wat het beste paste bij onze organisatie”

Amal Abbas-Saal richtte samen met collega’s 10 jaar geleden de stichting Inspiratie INC op. “De stichting begon als een sociaal culturele instelling en is inmiddels uitgegroeid tot een transculturele zorginstelling van formaat” legt Amal uit. “Vanuit de vraag van een opdrachtgever kwam de wens om de kwaliteit van onze dienstverlening aan te tonen dus zijn we opzoek gegaan naar de mogelijkheden. 

Al snel kwamen we bij CertificeringsAdvies Nederland uit en dit voelde direct goed! Samen bekeken we welk certificaat het beste bij ons paste. Het HKZ-certificaat leek ons het geschikte certificaat gezien we een zorg gerelateerde organisatie zijn. Echter toen adviseur Tobias met ons in gesprek raakte, adviseerde hij ons het ISO 9001 certificaat omdat deze beter bij onze situatie past en de vraag vanuit onze opdrachtgever.  

“Je hebt het recht om het anders te doen, als je maar kunt aantonen dat het werkt”

Het begin vond ik behoorlijk spannend” biecht Amal eerlijk op. “Ik zag op tegen een berg documentatie en we hadden een strakke deadline bij de opdrachtgever. Eenmaal begonnen bleek mijn zorg onnodig, Tobias deed een scan van de organisatie en wat bleek; we hadden een hele hoop zaken al op orde! Naarmate het traject vorderde kwamen we erachter dat we helemaal geen handboek nodig hebben maar onze huidige mappenstructuur ook prima is, dat was een hele eye-opener voor ons! Het prettige vond ik dat Tobias een enorm begrip en openheid had richting onze organisatie. We hebben onze processen niet “standaard” ingericht, maar dit was geen probleem. “Je hebt het recht om het anders te doen, als je maar kunt aantonen dat het werkt” gaf hij zo mooi aan. Dit heeft me heel veel zelfvertrouwen gegeven in het proces”.  

Er is nu veel meer bewustzijn in de organisatie!

Na enkele maanden behaalde Stichting Inspiratie INC het ISO 9001 certificaat met 0 afwijkingen. “We zijn heel blij met het verloop van het traject en het uiteindelijke certificaat” vertelt Amal enthousiast. “Met de opdracht is het helemaal goed gekomen, Tobias regelde aan het begin van het traject een intentieverklaring waarmee we de opdrachtgever alvast konden aantonen dat we met de certificering bezig waren. Binnen de organisatie zijn alle processen nu duidelijk inzichtelijk voor iedereen, je merkt dat er daardoor ook veel meer bewustzijn is in de organisatie. 

In de toekomst blijven we het proces optimaliseren. We hebben de eerste interne audit alvast gepland over een half jaar, dan zijn we zeker op tijd dit keer”, besluit Amal haar verhaal. 

New call-to-action

CAN ster
CertificeringsAdvies Nederland
Manager Algemeen

CertificeringsAdvies Nederland is de partner in certificeren! Met diverse diensten en tools helpen we je altijd naar een oplossing op maat!

info@certificeringsadvies.nl

Aan de slag met ISO 9001?

Download het voorbeeld contextanalyse

  • Handig stappenplan
  • Vrijblijvend
  • Direct aan de slag!

Maandelijks op de hoogte blijven?

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit jouw branche en de nieuwste ontwikkelingen rondom (bedrijfs)normen en groeimogelijkheden voor jouw organisatie? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks een flinke dosis inspiratie met o.a.:

  • Handige kennisartikelen en praktische tips voor jouw organisatie
  • Actuele updates rondom normen en certificeringen
  • Ontwikkelingen in wet- en regelgeving
  • Interessante acties & events
  • Relevante trainingen en opleidingen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf jezelf in voor onze maandelijkse nieuwsbrief door het formulier in te vullen!

"*" indicates required fields