Regal Rexnord is een wereldleider op het gebied van motor-, luchtbehandelings- en krachtoverbrengingsoplossingen. Ze bieden klantenLogo Regal Rexnord geïntegreerde oplossingen van wereldklasse via engineering, technologie en wereldwijde productie voor de gehele industriële aandrijflijn. Regal Rexnord integreert innovatieve technologieën en digitale connectiviteit om steeds energiezuinigere oplossingen te creëren.

Risico’s beperken

Klantcase Regal Rexnord

Binnen Regal Rexnord staat veiligheid hoog in het vaandel. Met een diversiteit aan industriële processen kent de organisatie een groot aantal veiligheidsrisico’s. Het is voor ons daarom van groot belang om de risico’s duidelijk op de radar te hebben en deze tot een minimum te beperken vertelt Robin Veninga, EHS-manager bij Regal Rexnord Nederland. “Mede daarom is er op Europees niveau besloten om een veiligheidsaudit uit te laten voeren bij de Nederlandse vestiging.

Al snel kwamen we bij CertificeringsAdvies Nederland uit als partij om ons hierin te begeleiden. Het was prettig om te horen dat CertificeringsAdvies Nederland ons van een advies op maat kon voorzien. Salesmanager Jeffrey is op bezoek geweest op onze locatie om een indruk te krijgen van onze organisatie, dit heeft geresulteerd in een aanbod wat perfect aansluit bij onze behoefte.

Lees ook het artikel ‘Veilig werken en veiligheidsbewustzijn gaan hand in hand

Continu verbeteren

Tijdens de audit van één dag doorliep adviseur Stijn een aantal relevante processen binnen de productieomgeving van onze organisatie en beoordeelde deze op veiligheid en gezondheid. Hij ging hierbij o.a. in gesprek met de directie, ondernemersraad en preventiemedewerkers. Doordat hij dit aankondigde van tevoren konden we dit gelukkig tijdig inplannen.

Na afloop ontvingen we een uitgebreid rapport met de bevinden van de audit. Het rapport was een duidelijk overzicht van wat goed ging en wat er nog verbeterd moest worden. Hierdoor konden we de gaten vinden van de zaken die nog niet helemaal 100% waren. We konden gelukkig meteen aan de slag met de bevindingen in het rapport. De tekortkomingen hebben we in een meldsysteem ingevoerd, van daaruit bepalen we iedere week doormiddel van een safety board de te nemen maatregelen.

Door het uitvoeren van o.a. deze veiligheidsaudit blijven we werken aan continu verbeteren. Gaandeweg veranderen processen en daarmee ook de bijbehorende risico’s. Het is daarom goed om dit met regelmaat te (laten) reviewen. Regal Rexnord blijft de komende jaren dan ook actief bezig met de veiligheid binnen de organisatie“ besluit Robin zijn verhaal.

New call-to-action

CertificeringsAdvies Nederland | T. 085 – 487 99 72 | E. info@certificeringsadvies.nl