Klantcase: Phylax ICT

“Het ISO 27001 systeem is dankzij goede samenwerking met CertificeringsAdvies geïntegreerd in Sharepoint.“

ISO 27001 externe audit
CAN ster
CertificeringsAdvies Nederland
Manager Algemeen

CertificeringsAdvies Nederland is de partner in certificeren! Met diverse diensten en tools helpen we je altijd naar een oplossing op maat!

info@certificeringsadvies.nl

Den Haag is op dit moment in rep en roer vanwege het lek in de Commissie Stiekem. De grote vraag is: welke fractievoorzitter heeft geheime informatie doorgespeeld? Een dergelijk lek is, zoals wel blijkt uit alle commotie, niet goed voor de reputatie van de betrokkenen. Hoe zorg je er nu voor dat iets dergelijks niet gebeurt bij je onderneming en je jouw goede naam behoudt? Lees in deze klantcase hoe Phylax ICT dit heeft aangepakt!

ISO 27001 als tool voor informatiebeveiliging

Phylax ICT is een leverancier van ICT diensten. Echter, ze zijn niet zomaar een leverancier van ICT. Techniek komt voor Phylax op de tweede plaats, want de gebruiker komt op de eerste plaats! “We kunnen eigenlijk worden gezien als de interne ICT afdeling van de klant”‚ aldus Edwin Bouwens, consultant bij Phylax ICT (intern ook wel manager gebruikersgeluk genoemd). Als leverancier van ICT diensten beschikt Phylax over gevoelige klantinformatie (bijv. wachtwoorden). Bij Phylax vindt men het daarom erg belangrijk om geen risico’s te lopen op het gebied van informatieveiligheid. Edwin Bouwens: “Om onze klant te kunnen garanderen dat hun gevoelige informatie met onze ICT systemen veilig is, hebben we enige tijd geleden besloten om te certificeren voor ISO 27001. Op deze manier is informatieveiligheid binnen onze organisatie geborgd.”

Praktisch managementsysteem

Edwin Bouwens vervolgt: “Het ISO 27001 managementsysteem is door de goede samenwerking tussen de adviseur van CertificeringsAdvies Nederland (voorheen Van de Pol Consult) en Phylax ICT geïntegreerd in Sharepoint, het systeem waar Phylax dagelijks mee werkt. De kennis van de adviseur met betrekking tot de procedures van ISO 27001 en onze kennis en kunde op het gebied van ICT is een goede combinatie gebleken. We hebben het ISO 27001 systeem digitaal ingevoerd, waardoor het makkelijk toegankelijk is, inzichtelijk is en heel handig werkt. Alles rondom informatieveiligheid is procedureel goed vastgelegd, waardoor de informatieveiligheid binnen onze organisatie geborgd is en waardoor de bewustwording binnen Phylax nog beter dan voorheen is.”

Onze adviseur is slechts een telefoontje verwijderd

Het systeem dat bij Phylax is opgezet, maakt het mogelijk om de informatiebeveiliging te blijven optimaliseren. Edwin Bouwens: “Tijdens onze kwartaalvergaderingen bespreken we het ISO 27001 systeem. Zo kunnen we blijven verbeteren en zorgen we ervoor dat nieuwe ontwikkelingen direct worden meegenomen. Als we dan nog tegen problemen aanlopen, hoeven we onze adviseur maar te bellen en hij komt langs!”

New call-to-action

CAN ster
CertificeringsAdvies Nederland
Manager Algemeen

CertificeringsAdvies Nederland is de partner in certificeren! Met diverse diensten en tools helpen we je altijd naar een oplossing op maat!

info@certificeringsadvies.nl

Meer weten over ISO 27001?

Download de handige informatiegids!

  • Alles over informatiebeveiliging
  • Stap voor stap inzicht
  • Antwoord op al je vragen

Maandelijks op de hoogte blijven?

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit jouw branche en de nieuwste ontwikkelingen rondom (bedrijfs)normen en groeimogelijkheden voor jouw organisatie? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks een flinke dosis inspiratie met o.a.:

  • Handige kennisartikelen en praktische tips voor jouw organisatie
  • Actuele updates rondom normen en certificeringen
  • Ontwikkelingen in wet- en regelgeving
  • Interessante acties & events
  • Relevante trainingen en opleidingen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf jezelf in voor onze maandelijkse nieuwsbrief door het formulier in te vullen!

"*" indicates required fields