Klantcase Oscar’s Catering 

Oscar's Catering heeft voedselveiligheid hoog in het vaandel zitten. Zij delen in deze klantcase hun ervaring met CertificeringsAdvies Nederland en in het bijzonder met Adviseur Tineke Arendsen.

Oscar's catering klantcase
CAN ster
CertificeringsAdvies Nederland
Manager Algemeen

CertificeringsAdvies Nederland is de partner in certificeren! Met diverse diensten en tools helpen we je altijd naar een oplossing op maat!

info@certificeringsadvies.nl

“De McDonald’s worden van Surinaams eten”, dat is het doel van cateringsbedrijf Oscar’s Catering, vertelt eigenaar Nishall Bhagai. Om deze ambitie waar te maken, is het noodzakelijk dat de voedselveiligheid gewaarborgd is binnen de organisatie. Hiertoe wil Oscar’s Catering zichzelf FSSC 22000 laten certificeren. Na gesprekken met CertificeringsAdvies Nederland en voedselveiligheidsadviseur Tineke Arendsen, was het gevoel goed bij Nishall en zo heeft Oscar’s catering gekozen voor een FSSC 22000 coachend adviestraject én HACCP-training 

Een grote ambitie

Oscar’s Catering is een familiebedrijf dat al meer dan dertig jaar (hoofdzakelijk) Surinaams eten verzorgt voor allerlei soorten evenementen en gelegenheden. Momenteel zijn ze gevestigd in Hoofddorp, maar ze zullen binnenkort ook twee filialen gaan openen in Zaandam en Amsterdam. Eigenaar Nishall Bhagai wil dat Oscar’s Catering een begrip gaat worden in heel Nederland. Het doel is om in plaats van catering, steeds meer Surinaamse restaurants te openen door het land en zo echt “het McDonald’s van Surinaams eten” te worden.  

Vooruitstrevend

Nishall: “Tineke heeft ons uitgelegd dat wij een kwaliteitshandboek moeten hebben op basis van de FSSC 22000 standaard. Om mij op weg te helpen heeft ze mij, voordat het adviestraject startte, relevante wetgeving doorgestuurd. Toen ben ik voor mijzelf al onze processen in kaart gaan brengen en heb ik geïdentificeerd in hoeverre wij bij elk onderdeel al voldoen aan de wet. Zo ben ik eigenlijk mijn eigen handboek gaan schrijven”. 

Tineke: “Toen ik begon aan het adviestraject had Nishall, op basis van mijn input en eigen onderzoek, al een heel handboek geschreven. Ik stond versteld. Het is indrukwekkend en erg vooruitstrevend hoe zij bezig zijn met het verkrijgen van het FSSC 22000 certificaat.” Tineke vervolgt: “Nishall heeft ervoor gekozen dat ik een coachende rol zal aannemen, ik geef hun dus de handvaten en informatie en zij moeten zelf met deze input aan de slag gaan. En dat doen ze volop. 

De juiste begeleiding

Nishall: “Het mooie aan Tineke is dat zij ons echt aan het werk zet, zij triggert ons om met resultaten te komen. Op deze manier beginnen het handboek en het managementsysteem steeds meer vorm te krijgen. Als Tineke vaag was geweest in haar methodiek en materie, dan zou het nog lang duren voordat het voedselveiligheidsplan afkomt. Maar ze is heel duidelijk en de match is gelukkig goed.” 

De HACCP-training

Een vereiste van de FSSC 22000 norm is dat medewerkers een HACCP-training volgen. Deze heeft Tineke ook gegeven aan Oscar’s Catering. Nishall: “Wij waren, zoals gezegd, al begonnen met het schrijven van het FSSC 22000 handboek en daarom waren wij al bekend met een hoop zaken rondom voedselveiligheid. Tijdens de training was ik dan ook blij om te zien dat eigenlijk alles al bekend voorkwam. Doordat Tineke weet waar wij mee bezig zijn en waar wij naar toe willen, kon de HACCP-training ook echt op ons bedrijf worden ingericht. Tineke paste de theorie toe op de praktijk die bij ons speelt. Daarnaast was de training ook interactief. Het was perfect.” 

Tineke: “Oscar’s Catering is goed op weg. Als zij zo hard blijven werken, dan komt die FSSC 22000 certificering er gegarandeerd. Omdat de daadwerkelijke certificering om praktische reden nog even moet wachten, heb ik voor de tussentijd met het volste vertrouwen een intentieverklaring uitgeschreven voor de FSSC 22000. Zo weten andere belanghebbenden dat de voedselveiligheid ondertussen al goed geborgd is bij Oscar’s Catering”. 

Zelf aan de slag?

Wil jij zelf graag aan de slag met FSSC 22000, een HACCP-training volgen of heb je een andere (voedselveiligheid)vraag? Neem dan gerust contact op met CertificeringsAdvies Nederland, wij helpen je graag verder! 

Offerte aanvragen

CAN ster
CertificeringsAdvies Nederland
Manager Algemeen

CertificeringsAdvies Nederland is de partner in certificeren! Met diverse diensten en tools helpen we je altijd naar een oplossing op maat!

info@certificeringsadvies.nl

Ook succesvol FSSC 22000 implementeren in jouw organisatie?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij sparren graag met je!

  • Snel schakelen
  • Praktische tips
  • Ervaren adviseurs
  • Oplossingen op maat

Maandelijks op de hoogte blijven?

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit jouw branche en de nieuwste ontwikkelingen rondom (bedrijfs)normen en groeimogelijkheden voor jouw organisatie? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks een flinke dosis inspiratie met o.a.:

  • Handige kennisartikelen en praktische tips voor jouw organisatie
  • Actuele updates rondom normen en certificeringen
  • Ontwikkelingen in wet- en regelgeving
  • Interessante acties & events
  • Relevante trainingen en opleidingen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf jezelf in voor onze maandelijkse nieuwsbrief door het formulier in te vullen!

"*" indicates required fields