Klantcase: Olympia

Onze klant Olympia vertelt over het ISO 27001 certificeringstraject en de samenwerking met CertificeringsAdvies Nederland daarin.

Olympia Uitzendbranche
CAN ster
CertificeringsAdvies Nederland
Manager Algemeen

CertificeringsAdvies Nederland is de partner in certificeren! Met diverse diensten en tools helpen we je altijd naar een oplossing op maat!

info@certificeringsadvies.nl

Olympia biedt werk van betekenis aan ruim 15.000 mensen per dag. Als uitzendorganisatie richten zij zich op praktisch opgeleide mensen in uitvoerende beroepen. Het doel van Olympia is het verbinden van mensen met werk waar zij gelukkig van worden. Met ruim 130 vestigingen en 850 collega’s, franchisenemers en partners behoren zij tot de top 5 arbeidsbemiddelaars in Nederland.

Klantlogo Olympia

Een professionaliseringsslag

“We hebben bij Olympia al het nodige aan informatiebeveiliging op de rit, echter miste ik de kapstok om het aan op te hangen. Daarnaast wilde we onze processen ordenen en optimaliseren met als doel het informatiebeveiligingsniveau naar een hoger level tillen. Dit was voor ons de aanleiding om te gaan oriënteren op het behalen van de ISO 27001 certificering” vertelt Henk Kraa, IT-manager bij Olympia.

“Al snel kwamen we in contact met CertificeringsAdvies Nederland (CAN) en na enkele gesprekken en een akkoord van ons management konden we gelukkig snel van start gaan. We hebben gekozen voor het uitvoerende traject waarbij Tobias, de adviseur van CAN ons zoveel mogelijk werk uit handen nam. Hierdoor konden wij ons zoveel mogelijk blijven focussen op onze corebusiness.

Goed voorbereid

Voorafgaand aan het traject heb ik als voorbereiding op het certificeringstraject een Lead Auditor Training gevolgd. Dit was voor mij een goede start omdat ik hiermee al de nodige inzichten heb verkregen over de inhoud van het traject. Ook ben ik van plan om in de toekomst de interne audits zelf te gaan uitvoeren, de training is een goede voorbereiding hierop.

Gedurende het traject kwam ik er wel achter dat het gehele traject meer tijd en energie kost dan ik vooraf had gedacht. Gelukkig heeft Tobias ons hierin veel werk uit handen genomen. Ik ben dan ook blij te kunnen melden dat we recent met vlag en wimpel door de audit van fase 1 zijn gekomen. Inmiddels zijn we ook druk bezig met de voorbereidingen en uitvoering van fase 2 om hopelijk over enkele maanden het certificaat in ontvangst te mogen nemen.

Solide basis voor de toekomst

Met het doorlopen van het ISO 27001 traject knopen we een hoop losse onderdelen rondom informatiebeveiliging aan elkaar tot één geheel waarmee we een solide basis hebben voor de toekomst. Het is voornamelijk prettig dat de processen nu beschreven staan in een overzichtelijk managementsysteem en dat dit duidelijk is voor iedereen. Ook kunnen we de medewerkers hier nu naar verwijzen.

Olympia Uitzendbranche

Uiteraard zijn er ook een aantal wijzigingen/optimalisaties doorgevoerd binnen de organisatie die voortkomen uit het ISO 27001 certificeringstraject. Eén van de stappen die we bijvoorbeeld al gezet hebben is het structureel uitvoeren van leveranciersbeoordelingen en het uitvoeren van extra controles op cruciale IT-processen.

Naast IT-manager heb ik ook de rol van Change-manager binnen Olympia. Vanuit die rol vind ik het belangrijk dat de nieuwe processen straks echt gaan leven binnen de organisatie. Door te werken aan bewustwording binnen de organisatie worden hier al de nodige stappen in gezet, maar dit heeft nou eenmaal tijd nodig. Voor nu kijken we hoopvol uit naar de 2e fase van de ISO 27001 certificering en het behalen van het uiteindelijke certificaat” besluit Henk zijn verhaal.

New call-to-action

CAN ster
CertificeringsAdvies Nederland
Manager Algemeen

CertificeringsAdvies Nederland is de partner in certificeren! Met diverse diensten en tools helpen we je altijd naar een oplossing op maat!

info@certificeringsadvies.nl

Alles over ISO 27001!

Download de handige gids!

  • Alles over ISO 27001
  • Stap voor stap inzicht
  • Praktische tips

Maandelijks op de hoogte blijven?

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit jouw branche en de nieuwste ontwikkelingen rondom (bedrijfs)normen en groeimogelijkheden voor jouw organisatie? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks een flinke dosis inspiratie met o.a.:

  • Handige kennisartikelen en praktische tips voor jouw organisatie
  • Actuele updates rondom normen en certificeringen
  • Ontwikkelingen in wet- en regelgeving
  • Interessante acties & events
  • Relevante trainingen en opleidingen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf jezelf in voor onze maandelijkse nieuwsbrief door het formulier in te vullen!

"*" indicates required fields