Klantcase: Nationaal Groenfonds

"Het was bewonderenswaardig hoe snel CertificeringsAdvies Nederland in wist te spelen op de corona-situatie en beschikbaarheid had voor een digitale ISO 27001 cursus via TEAMS. Complimenten!"

Normkennis training
CAN ster
CertificeringsAdvies Nederland
Manager Algemeen

CertificeringsAdvies Nederland is de partner in certificeren! Met diverse diensten en tools helpen we je altijd naar een oplossing op maat!

info@certificeringsadvies.nl

“Bij Nationaal Groenfonds willen we conform ISO 27001 werken, omdat we op de juiste manier met vertrouwelijke gegevens om willen gaan.” Met die zin vat Ester de Boer, Manager IT bij Nationaal Groenfonds, de aanleiding voor het volgen van een digitale ISO 27001 training via de CAN Academy, pakkend samen. Na het volgen van de training concludeert ze dat de training erg waardevol was. Ester: “Het was een digitale training op maat met een klein clubje. Hierdoor was er veel interactie mogelijk en kwam vooral de praktische toepassing van de norm goed aan bod. We hebben antwoord gekregen op al onze vragen en kunnen nu verder aan de slag met ISO 27001. Daarbij wil ik nog graag benoemen dat ik het bewonderenswaardig vond hoe snel CertificeringsAdvies Nederland (CAN) in wist te spelen op de corona-situatie en beschikbaarheid had voor een digitale training via TEAMS. Dat is zeker een compliment waard!” In deze klantcase vertelt ze meer over haar ervaringen.

Over Nationaal Groenfonds en informatiebeveiliging

‘Een groener Nederland, daar zetten wij ons elke dag voor in’. Die zin is te lezen op de website van Nationaal Groenfonds en duidt al gelijk aan waar de organisatie op focust. Ester de Boer licht dat verder toe: “Nationaal Groenfonds is gevestigd in Amersfoort en bestaat inmiddels al 26 jaar. We zijn financier van natuur, landschap en duurzaamheid en richten ons vooral op het financieren van groene projecten. Eigenlijk zijn we dus een soort bank. Om die reden hebben we ook te maken met hele hoge eisen met betrekking tot informatiebeveiliging. Dat is ook gelijk de opmaat tot waarom wij conform de ISO 27001 willen werken. We willen, zoals verwacht mag worden in de bancaire sector, op de juiste manier met vertrouwelijke gegevens omgaan.”

Digitale training op maat met veel interactie

Ester de Boer (zie foto): “Op gegeven moment wilden we aan de slag met de ISO 27001 certificering. We zijn toen gaan zoeken op internet en vonden een geschikte training. Vanwege de coronacrisis ging er bij die organisatie echter een streep door het hele trainingsaanbod. Vervolgens zijn we gaan zoeken naar partijen waar we de training in aangepaste vorm, dus niet fysiek maar digitaal, konden volgen tijdens de corona-periode. Toen kwamen we al snel bij de CAN Academy van CertificeringsAdvies Nederland (CAN) uit. Op de website zagen we dat CAN tijdens corona ‘gewoon’ doorging en dat de trainingen via Microsoft TEAMS gevolgd konden worden. Toevallig zat de training die wij wensten te volgen, namelijk ISO 27001, daar ook tussen. Ideaal! We hebben gelijk contact opgenomen.

Wil je ook aan de slag met ISO 27001? Download dan geheel vrijblijvend onze handige informatiegids over ISO 27001.

Al snel bleek dat het, vanwege de corona-periode, ook nog een privécursus werd. We hebben de training met twee personen vanuit Nationaal Groenfonds gevolgd. Dat was erg waardevol, want doordat het een privécursus was met een klein clubje, was het helemaal op maat en was er veel interactie mogelijk. De training sloot dan ook erg goed aan bij hetgeen dat we vooraf hadden verwacht. We waren namelijk op zoek naar praktische handreikingen in combinatie met een stukje theorie. We zochten antwoorden op vragen als ‘wat zit er nu eigenlijk achter de norm?’, ‘hoe is het beoogd en bedoeld?’, maar vooral ook de praktische insteek ‘hoe zet ik zoiets op en zorg ik dat ik aantoonbaar aan de voorwaarden kan voldoen?’ en ‘welke systemen zijn er ter ondersteuning?’. Dat wilden we meekrijgen en daar hebben we ook allemaal antwoord op gekregen tijdens de training.”

Veel kennis van theorie en praktijk

“Doordat de training op maat was zijn we redelijk snel door de theorie heengegaan”, zo vervolgt Ester haar verhaal. “Normaal gesproken zijn er vier dagdelen aan theorie, maar deze hebben we twee keer zo snel doorlopen. Dat gaf vervolgens ruimte om de praktijk echt ter hand te pakken en bijvoorbeeld onze voortgang in de GAP-analyse door te nemen met Tobias op den Brouw, de trainer. We hebben alle vragen kunnen stellen en onduidelijkheden die we hadden in de verschillende hoofdstukken hands-on door kunnen nemen. Op dat moment merk je dat Tobias heel veel kennis heeft van de inhoud, maar ook van de praktische toepasbaarheid daaromheen. De focus van de training lag op ISO 27001, maar wij wilden graag ook een stukje Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO) meenemen. Je merkte dat Tobias daar heel veel vanaf wist. Zo hebben we in één training eigenlijk twee normen tegelijkertijd behandeld en een goed beeld gekregen van hoe die hele wereld in elkaar steekt.”

“Bewonderenswaardig hoe snel CAN inspeelde op corona-situatie”

Ester de Boer: “De communicatie rondom de training was heel netjes geregeld. Er waren goede afspraken rondom de trainingsdata, we ontvingen op tijd de uitnodigingen, we wisten hoe het zat met de verrekening van de factuur. Kortom, alles in het voortraject was heel helder. Er werd kordaat gehandeld door zowel opleidingscoördinator, alsmede de trainer Tobias. Op al onze mailtjes werd, door beide contactpersonen, snel gereageerd. Prima service! En zoals gezegd was het vooral erg fijn dat er in de coronatijd ontzettend snel geschakeld werd. We zagen de bui al hangen dat we onze plannen in de ijskast moesten zetten, maar doordat er deze digitale mogelijkheid bij CAN was kunnen we nu gewoon door.

Al met al was het bewonderenswaardig hoe CAN inspeelde op de corona-situatie. Ik was verbaasd dat CAN zo snel die omschakeling had gemaakt en beschikbaarheid had. Daarin liep (en loopt) CAN als organisatie echt voorop. Dat je zo snel inspeelt op veranderingen in de wereld en zorgt dat je producten zo’n snelle (digitale) switch doormaken. Dat is een compliment waard! Hiermee toon je bovendien ook aan dat je trainingen en andere diensten niet per se op een locatie hoeft te volgen, dat het via een digitale tool zoals TEAMS ook prima werkt. Mocht er in de toekomst binnen Nationaal Groenfonds behoefte aan zijn, dan gaan we ongetwijfeld eenzelfde soort traject volgen via CAN. We hebben hele goede ervaringen!”

ISO 27001 trainingen

CAN ster
CertificeringsAdvies Nederland
Manager Algemeen

CertificeringsAdvies Nederland is de partner in certificeren! Met diverse diensten en tools helpen we je altijd naar een oplossing op maat!

info@certificeringsadvies.nl

Incompany training volgen?

Op maat training voor iedere norm!

  • Flexibel
  • Snel contact
  • Op maat

Maandelijks op de hoogte blijven?

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit jouw branche en de nieuwste ontwikkelingen rondom (bedrijfs)normen en groeimogelijkheden voor jouw organisatie? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks een flinke dosis inspiratie met o.a.:

  • Handige kennisartikelen en praktische tips voor jouw organisatie
  • Actuele updates rondom normen en certificeringen
  • Ontwikkelingen in wet- en regelgeving
  • Interessante acties & events
  • Relevante trainingen en opleidingen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf jezelf in voor onze maandelijkse nieuwsbrief door het formulier in te vullen!

"*" indicates required fields