kyocera logoKyocera Document Solutions Europe is internationaal leverancier van Hardware, Software en Informatietechnologie. Met ruim 18 verkoopkantoren wereldwijd staat MVO ondernemen hoog op de agenda. Ronald Frankfoorder, voormalig Senior Manager en verantwoordelijk voor het ISO 14001 traject bij Kyocera vertelt over zijn ervaringen met het multisite traject ISO 14001.

“Respect the divine and love people”

Motto Kyocera“Het motto van ons bedrijf is “Respect the divine and love people” en dat heeft alles te maken met hoe wij met onze mensen en onze sociale omgeving willen omgaan vertelt Ronald. Dat is de drijfveer dat we proberen producten en diensten te leveren die zo schoon en zo eerlijk mogelijk zijn. Natuurlijk is er ook een commercieel element, dat kunnen we niet ontkennen, maar de drijfveer is dat we goed willen doen voor onze sociale omgeving. 

We hebben gekozen om het ISO 14001 certificaat te behalen via CertificeringsAdvies Nederland. Onze keuze is op CertificeringsAdvies Nederland gevallen vanwege de no-nonsense aanpak, korte lijnen en een goed advies! We hebben hierbij gekozen voor een multisite certificering voor alle 18 vestigingen”. 

Het voordeel van een multisite certificering voor Kyocera is dat vanuit het hoofdkantoor de milieuprestaties kunnen worden gemeten van de verschillende verkoopkantoren wereldwijd. Hierin kan worden bekeken of ze de belangrijkste milieurisico’s nog borgen en of ze nog voldoen aan de relevante wet en regelgeving op het gebied van milieu.  

Artikeltip: Lees ook ‘De belangrijkste ISO 14001 certificering eisen!’

Tastbare targets nastreven

Presentatie Kyocera“Het is prettig dat CertificeringsAdvies hele tastbare targets nastreeft en zegt waar het overgaat in plaats van het volgen van hele theoretische modellen.

Gedurende het hele traject hield CertificeringsAdvies ons scherp op de doelstellingen. Met deze standaard hebben we een veel simpeler proces kunnen inrichten. Zo sterk dat we het overwegen ook met andere certificaten tegelijk te laten draaien. 

Meer lezen? Multisite certificeren: de meest gestelde vragen

Hierdoor is het voor ons veel efficiënter om het certificeringstraject te doen en daarnaast is het veel minder tijdsbelasting voor onze verkoopkantoren. De combinatie om de certificering in een keer te kunnen doen doormiddel van multisite certificeren maakt het veel makkelijker, en het is veel inzichtelijker” besluit Ronald zijn verhaal. 

ISO 14001 FAQ gids

CertificeringsAdvies Nederland | T. 085 – 487 99 72 | E. info@certificeringsadvies.nl