Kleijngeld Bouw Onderhoud Ontwikkeling B.V.  bouwt, onderhoudt en ontwikkelt projecten voor bedrijven, scholen, zorginstellingen, overheden, wooncorporaties en particulieren op basis van nieuwbouw, verbouw, onderhoud en renovatie. Al sinds 2006 is Kleijngeld Bouw Onderhoud Ontwikkeling B.V. ISO 9001 (en VCA**) en sinds 2016, 14001 gecertificeerd. In April 2018 zijn zij met behulp van CertificeringsAdvies Nederland gecertificeerd voor de nieuwe ISO 9001:2015 norm.

Een flexibele partij die pragmatisch te werk kon gaan

‘We hebben destijds gekozen om ons bedrijf te certificeren voor ISO 9001 (en VCA**) om onze kwaliteit en veiligheid te kunnen waarborgen en continue te kunnen verbeteren. De 14001 ten behoeve van milieu kwam daar als aanvulling in 2016 bij” vertelt Helen Vos, 1,5 jaar werkzaam als KAM Coördinator bij Kleijngeld. “De nieuwe norm ISO 9001:2015 gaf ons de kans de volgende verbeterslag te maken binnen onze organisatie, hier wilde we graag mee aan de slag gaan! Eenmaal hiermee bezig bleek de implementatie lastiger dan gedacht, daarom hebben we een beroep gedaan op CertificeringsAdvies Nederland”.

De recensies en het gevoel wat we kregen bij CAN na een kennismakingsgesprek was goed. De adviseur was erg toegankelijk en meedenkend in het voordeel van Kleijngeld. We merkte direct dat CertificeringsAdvies een bureau is dat niet de standaardprocedures invult, maar echt kijkt naar de organisatie. Precies wat ons bedrijf nodig had!

Het bracht ons nieuwe inzichten binnen de organisatie!

Kleijngeld klantcase voorgevelDoor het meedenken, samenwerken en het niet opdringen van een eigen opgesteld systeem wordt de werkwijze van CertificeringsAdvies Nederland als erg prettig ervaren. Gedurende het traject waren de adviseurs Martijn en Nelis zeer betrokken. Ze hebben de norm voor ons toepasbaar gemaakt door te kijken naar de context van de organisatie en het aanwezige handboek en documenten. Hiermee wisten ze een samenwerking te realiseren tussen de standaard van CertificeringsAdvies en de standaard van ons bedrijf en hier een goede, hanteerbare eenheid van te maken.

Voornamelijk door de risicoanalyse in de ISO 9001:2015 norm hebben we nieuwe inzichten gekregen in onze bedrijfsprocessen. Bijvoorbeeld op 18 januari is er een grote storm geweest, de werkwijze bij dit soort calamiteiten hadden we niet vastliggen, nu wel waarop we daar beter op kunnen schakelen.

Doordat de norm een effectief en overzichtelijk document is geworden kunnen we de kwaliteit blijven verbeteren nu en in de toekomst.

www.kleijngeld.nl

New call-to-action

CertificeringsAdvies Nederland | T. 085 – 487 99 72 | E. info@certificeringsadvies.nl