Klantcase: KiesZon

Veiligheid en veiligheidsbewustzijn staan bij KiesZon hoog in het vaandel. Samen met CAN tuigden zij een hele veiligheidscultuur op.

Kieszon inspectie
CAN ster
CertificeringsAdvies Nederland
Manager Algemeen

CertificeringsAdvies Nederland is de partner in certificeren! Met diverse diensten en tools helpen we je altijd naar een oplossing op maat!

info@certificeringsadvies.nl

Veiligheid en veiligheidsbewustzijn staan bij KiesZon hoog in het vaandel. Het bedrijf wil er alles aan doen om ervoor te zorgen dat de mensen die voor of met de organisatie werken iedere avond weer veilig thuis op de bank zitten. Om dat verder vorm te geven is KiesZon een intensieve samenwerking aangegaan met CertificeringsAdvies Nederland. En met succes; inmiddels zijn er al veel zaken op het gebied van veiligheid gerealiseerd.

Logo-KiesZon

KiesZon: vormgever van de solar revolutie

KiesZon, vormgever van de solar revolutie in Nederland, realiseert dat de vrije zonne-energie die voorhanden is ten volle wordt benut. Dat doet het bedrijf door ontwikkeling, financiering, realisatie en exploitatie van grootschalige zonnestroomprojecten voor de zakelijke markt. Bram Peperzak, Operationeel Directeur en eindverantwoordelijke voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) binnen KiesZon, heeft een aantal jaar geleden het thema veiligheid binnen KiesZon omarmd en is daarmee de aanjager van vele ontwikkelingen.

Kieszon case study vca

Koploper op het gebied van veiligheid

Bram Peperzak: “Wij zijn koploper in de zonnestroombranche en willen dat ook zijn op het gebied van veiligheid. Wij willen dat iedereen die voor of met KiesZon werkt ’s avonds weer veilig thuis op de bank zit. Om die reden hebben we als organisatie van veiligheid een speerpunt gemaakt. Wij willen namelijk vanuit onszelf de garantie hebben dat we er daadwerkelijk alles aan gedaan hebben om een ongeval te voorkomen. Om dat te realiseren zijn we aan de slag gegaan met het verbeteren van het veiligheidsniveau.”

Dat heeft onder andere geleid tot het behalen van een VCA** certificering. Bram Peperzak: “Het behalen van het VCA** certificaat was een mooie stap, maar we wilden veiligheid graag continu borgen binnen onze organisatie en aan blijven sluiten bij actuele ontwikkelingen. Daarnaast werd de organisatie steeds groter. Kortom, allerlei redenen die ertoe hebben geleid dat ik op zoek ben gegaan naar een externe partij die ons daarbij kon ondersteunen en het geheel naar een hoger niveau kon tillen. Zo is het partnership met CertificeringsAdvies Nederland ontstaan.”

Meer weten over VCA?

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor VCA voor jouw bedrijf? Bekijk dan onze VCA adviespagina.

Van VCA** naar compleet veiligheidsprogramma

KiesZon heeft voor CertificeringsAdvies Nederland gekozen omdat er een hele organisatie achter zit die makkelijk back-up kan bieden. Bram Peperzak: “CertificeringsAdvies Nederland biedt een breed aanbod aan diensten; ze ondersteunen ons met advies, maar ontzorgen ons bijvoorbeeld ook op het gebied van opleidingen en trainingen. Het voordeel van werken met een externe partij is dat deze objectief kan oordelen. En daarnaast is het natuurlijk zo dat vreemde ogen dwingen.”

zonnestroom kieszon panelen dak

Hij vervolgt zijn verhaal: “Samen met CertificeringsAdvies Nederland zijn er al veel zaken opgezet op het gebied van veiligheid. Zo is er een verbeterde versie van de Risico-Inventarisatie en -Evaluatie gemaakt, wordt er gemonitord en ondersteund bij het maken van procedures en processen, zitten er controles op veiligheidsplannen en neemt CertificeringsAdvies Nederland de werkplekinspecties voor haar rekening. Verder is er in samenwerking met CertificeringsAdvies Nederland binnen KiesZon een eigen BHV-organisatie opgezet en worden er diverse trainingen verzorgd. En dat alles naar tevredenheid!”

Meer verhalen van zonne-energie klanten?

Wil je meer klantverhalen van onze zonne-energie klanten lezen? Bekijk dan de klantcase van SolarClarity over de VCA**-certificering of de klantcase van Perpetum Energy over de Incompany VOL-VCA training.

“Veilig werken is altijd willen leren en blijven verbeteren”

Bram Peperzak: “Samen met CertificeringsAdvies Nederland worden er mooie initiatieven opgezet. We zijn ons daarbij bewust van het feit dat je niet van de ene op de andere dag veilig werkt. Het is een heel proces met vele uitdagingen. De hele organisatie moet zich bewust zijn van veilig werken; het moet tussen ieders oren geknoopt zitten. Daar focussen we dan ook sterk op. Elke dag er bovenop blijven zitten en duwen op veilig werken is zo ontzettend belangrijk!”

Bram Peperzak besluit zijn verhaal met een statement: “Het is onzin dat veiligheid alleen maar geld kost. Je moet gewoon slim nadenken. Doordat wij veiligheid omarmen en uitdragen, zie je dat we daardoor projecten naar ons toetrekken. Opdrachtgevers vinden onze ervaring en kwaliteit, maar zeer zeker ook onze omgang met veiligheid belangrijk. We zien dat onze jarenlange investering in veilig werken zich nu uitbetaalt. En als je veilig werken nastreeft en ervoor zorgt dat de bouwplaats altijd netjes is, dan wordt er vanzelf ook kwalitatief beter werk geleverd. En kwaliteit leveren, dat willen we bij KiesZon graag!”

Meer lezen? Download de hele KiesZon Case Study [whitepaper]

Wil je het hele verhaal van Bram Peperzak en KiesZon over veilig werken lezen? Download dan vrijblijvend de hele case study en ontdek hoe KiesZon het veiligheidsbeleid verder heeft uitgerold binnen haar organisatie.

CAN ster
CertificeringsAdvies Nederland
Manager Algemeen

CertificeringsAdvies Nederland is de partner in certificeren! Met diverse diensten en tools helpen we je altijd naar een oplossing op maat!

info@certificeringsadvies.nl

Kom in contact met de partner in certificeren!

Meer informatie over de mogelijkheden?

  • Altijd een oplossing op maat
  • Jouw organisatie als uitgangspunt
  • Snel, pragmatisch en persoonlijk

Maandelijks op de hoogte blijven?

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit jouw branche en de nieuwste ontwikkelingen rondom (bedrijfs)normen en groeimogelijkheden voor jouw organisatie? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks een flinke dosis inspiratie met o.a.:

  • Handige kennisartikelen en praktische tips voor jouw organisatie
  • Actuele updates rondom normen en certificeringen
  • Ontwikkelingen in wet- en regelgeving
  • Interessante acties & events
  • Relevante trainingen en opleidingen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf jezelf in voor onze maandelijkse nieuwsbrief door het formulier in te vullen!

"*" indicates required fields