Klantcase: IHCS

“We hebben extra opdrachten aan kunnen nemen waarbij VCA-certificering verplicht is, dit hadden we niet kunnen doen zonder het VCA-certificaat!”

Verschil VCA basis en VCA VOL
CAN ster
CertificeringsAdvies Nederland
Manager Algemeen

CertificeringsAdvies Nederland is de partner in certificeren! Met diverse diensten en tools helpen we je altijd naar een oplossing op maat!

info@certificeringsadvies.nl

Industrial HVAC Control Solutions, afgekort IHCS, is een system integrator voor regeltechniek in de HVAC in de breedste zin van het woord. Zij adviseren en ondersteunen (industriële) klanten in het ontwerpen, bouwen, optimaliseren en beheren van de regelinstallatie in hun gebouwen.

IHCS

Snel geregeld met de juiste begeleiding

IHCS: “We zijn bij CertificeringsAdvies Nederland terecht gekomen omdat we op zoek waren naar een partner die ons kon begeleiden bij het behalen van het VCA-certificaat. Veel van onze klanten hechten hier waarde aan en stellen het soms zelfs als een vereiste. Voor ons dus hoog tijd om veilig werken aantoonbaar te maken. De keuze voor CertificeringsAdvies Nederland was snel gemaakt, het kon snel geregeld worden mét de juiste begeleiding waar we naar op zoek waren. De adviseur wist ons op ons eigen tempo te begeleiden in de voorbereidingen naar de certificering toe. Tijdens het traject bleek dat we veel zaken uit de VCA-norm al geregeld hadden binnen onze organisatie. Niet zo gek, want veilig werken staat bij ons hoog op de agenda in het bedrijf. De samenwerking met CertificeringsAdvies Nederland hebben we als zeer prettig ervaren. Onze vragen werden snel beantwoord en de communicatie verliep gewoon heel prettig. En met resultaat, want de certificering hebben we inmiddels met succes behaald!”

Een zeer waardevolle toevoeging!

IHCS: “Van de certificering plukken we direct de vruchten. Zo hebben we opdrachten aan kunnen nemen waarbij VCA-certificering verplicht is. Dat hadden we niet kunnen doen zonder het VCA-certificaat. Klanten vinden het nu eenmaal belangrijk dat je aan kunt tonen dat je veilig werkt.

In onze dagelijkse werkzaamheden zijn gelukkig maar een paar dingen veranderd. Zo dienen onze mensen op de vloer bijvoorbeeld registratie bij te houden van LMRA (Laatste Minuut Risico Analyse). Om dit proces te vereenvoudigen hebben we een app ontwikkeld waarmee de formulieren digitaal kunnen worden ingestuurd. Dat scheelt een hoop tijd en alles is overzichtelijk terug te vinden. Ook hebben we zelf toolboxen gemaakt voor onze medewerkers, bijvoorbeeld over het gebruik van de app en de impact van de VCA-certificering op het werk wat we doen. Je merkt dat daardoor de veiligheid veel meer leeft onder medewerkers en het helpt om de norm beter te begrijpen en toe te passen.”

IHCS: “Kortom, een zeer waardevolle toevoeging aan ons bedrijf!”

Download VCA Informatiegids

CAN ster
CertificeringsAdvies Nederland
Manager Algemeen

CertificeringsAdvies Nederland is de partner in certificeren! Met diverse diensten en tools helpen we je altijd naar een oplossing op maat!

info@certificeringsadvies.nl

VCA informatiegids

Download de handige VCA informatiegids en ontdek alles over VCA!

  • Alles over de VCA norm
  • Een handig stappenplan VCA
  • Praktisch toepasbare tips

Maandelijks op de hoogte blijven?

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit jouw branche en de nieuwste ontwikkelingen rondom (bedrijfs)normen en groeimogelijkheden voor jouw organisatie? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks een flinke dosis inspiratie met o.a.:

  • Handige kennisartikelen en praktische tips voor jouw organisatie
  • Actuele updates rondom normen en certificeringen
  • Ontwikkelingen in wet- en regelgeving
  • Interessante acties & events
  • Relevante trainingen en opleidingen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf jezelf in voor onze maandelijkse nieuwsbrief door het formulier in te vullen!

"*" indicates required fields