Fastned, opgericht in 2013, is bouwer van een Europees netwerk van snellaadstations voor alle elektrische auto’s, zowel langs snelwegen als in steden. Met 30 personeelsleden in dienst heeft Fastned inmiddels kantoren in Amsterdam, Keulen en Londen.

 

Thijs Baars

Een flexibele partij die pragmatisch te werk kon gaan

Halverwege 2017 is bij Fastned de wens ontstaan om te certificeren voor ISO 9001, ISO 14001 en ISO 27001. De directe aanleiding was een grote opdracht in Londen waarbij certificering voor deze normen als eis werd gesteld. “We zochten een flexibele partij die pragmatisch te werk kon gaan en die begreep dat ISO-certificering bij een start-up als Fastned iets anders zou zijn dan klapper-werk”, vertelt Thijs Baars, Business Analyst en Security Officer bij Fastned.

Wil je meer lezen over ISO 27001? Download dan geheel vrijblijvend de handige ISO 27001 informatiegids.

ISO certificeren zonder handboeken!

Fastned iso gecertificeerdThijs: “We zijn blij verrast met het resultaat, we hadden niet verwacht dat het mogelijk was om ISO te certificeren zonder handboeken. In slechts 3(!) maanden was het traject afgerond en vond de audit van BSI plaats. Veel sneller dan we verwacht hadden. Gelukkig hebben we voor het gehele traject de begeleiding ingeschakeld van CertificeringsAdvies Nederland, want zonder hen waren we als een kip zonder kop aan de slag gegaan. Vooral de pragmatische inval (wat moeten we vastleggen, wat ligt informeel in de organisatie al vast) hadden we niet zonder CAN kunnen doen.”

Artikeltip: Lees ook het artikel ‘Wat is een ISMS in de ISO 27001 norm?

“Nu, na certificering is het over de gehele linie allemaal net wat strakker en beter geworden. Veel dingen deden we weliswaar al, maar niet allemaal consistent. Vergaderingen en notulen bijvoorbeeld worden nu overal op dezelfde manier bijgehouden, waardoor opzoeken en inlezen makkelijker is. En wat betreft onze grote opdracht in Londen; we mogen nu formeel bouwen in London. Bij andere tenders gebruiken we onze certificering als garantie voor kwaliteit. Het hele ISO-traject heeft een (positieve) cultuurverandering teweeggebracht binnen onze organisatie. De principes en ideeën achter de verschillende ISO-certificeringen houden ons scherp en zullen ook gebruikt worden voor procesverbeteringen in de toekomst”, aldus Thijs.


New call-to-action

CertificeringsAdvies Nederland | T. 085 – 487 99 72 | E. info@certificeringsadvies.nl