Klantcase: Enigmatry

Onze klant Enigmatry vertelt over de uitgevoerde transitiescan ISO 27002 door CertificeringsAdvies Nederland.Onze klant Enigmatry vertelt over de uitgevoerde transitiescan ISO 27002 door CertificeringsAdvies Nederland.

Klantcase Enigmatry
CAN ster
CertificeringsAdvies Nederland
Manager Algemeen

CertificeringsAdvies Nederland is de partner in certificeren! Met diverse diensten en tools helpen we je altijd naar een oplossing op maat!

info@certificeringsadvies.nl

Enigmatry bedenkt, bouwt, ontwerpt en onderhoud slimme IT-applicaties. Met zo’n 94 medewerkers verspreid over 3 kantoren in Europa is Enigmatry al ruim 15 jaar actief in de IT-branche. Data staat centraal in de vele IT-oplossingen waardoor een volwassen niveau van informatiebeveiliging essentieel is voor de organisatie. De ISO 27001 norm is hierdoor al jaren gemeengoed binnen Enigmatry.

Voldoen aan de laatste veiligheidseisen

“In een steeds veranderende markt is het belangrijk om te blijven voldoen aan de laatste veiligheidseisen rondom databeveiliging” vertelt Jelle de Haan, Security officer en algemeen directeur bij Enigmatry. “Toen we hoorde dat er een wijziging aankwam op de ISO 27002 norm heb ik daarom direct contact gezocht met CertificeringsAdvies Nederland.
De keuze voor CAN was hierin snel gemaakt gezien ze ons destijds hebben begeleid met de ISO 27001 certificering en ze ons jaarlijks naar alle tevredenheid assisteren met de interne audit.

Direct aan de slag

Ik wilde graag weten wat de wijziging in de norm precies inhield, maar nog belangrijker; welke impact heeft de wijziging op onze organisatie? De transitiescan ISO 27002:2022 bood hierin uitkomst. In slechts een dagdeel doorliep adviseur Tobias de relevante processen en wist ons met behulp van een handig stappenplan precies te vertellen wat er gewijzigd/geoptimaliseerd moest worden.

De transitiescan was heel erg hands-on, dat was prettig. We kunnen direct aan de slag met een handig stappenplan. In het stappenplan zijn voornamelijk een aantal nieuwe dingen beschreven die we moeten toevoegen aan het ISMS. In december hebben we een controlemoment gepland waarop de wijzigingen moeten zijn doorgevoerd. Tobias kijkt dan samen met ons opnieuw of we voldoen aan de ISO 27002:2022 norm.

Met het up-to-date houden van onze ISO-normeringen, waaronder de ISO 27002 blijven we gefocust op een veilige omgang met data. Zowel voor ons, als voor onze klanten is het van groot belang om daarom de actuele ontwikkelingen te blijven volgen in de toekomst” besluit Jelle zijn verhaal.

Transitiescan meer info

CAN ster
CertificeringsAdvies Nederland
Manager Algemeen

CertificeringsAdvies Nederland is de partner in certificeren! Met diverse diensten en tools helpen we je altijd naar een oplossing op maat!

info@certificeringsadvies.nl

Over naar ISO 27002:2022?

Download het handige stappenplan! Lees alles over:

  • De herindeling
  • De risico-inventarisatie
  • Aanpassing VvT

Maandelijks op de hoogte blijven?

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit jouw branche en de nieuwste ontwikkelingen rondom (bedrijfs)normen en groeimogelijkheden voor jouw organisatie? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks een flinke dosis inspiratie met o.a.:

  • Handige kennisartikelen en praktische tips voor jouw organisatie
  • Actuele updates rondom normen en certificeringen
  • Ontwikkelingen in wet- en regelgeving
  • Interessante acties & events
  • Relevante trainingen en opleidingen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf jezelf in voor onze maandelijkse nieuwsbrief door het formulier in te vullen!

"*" indicates required fields