Managementsysteem

Managementsysteem2022-07-01T08:52:13+02:00
ISO 9001

Managementsysteem opzetten

Wil je aan de slag met het opzetten van een managementsysteem voor je organisatie om bijvoorbeeld een bedrijfscertificering zoals ISO 9001, ISO 27001, ISO 14001, ISO 45001, of een andere ISO-certificering te behalen? Dan ben je bij CertificeringsAdvies Nederland aan het juiste adres! Wij kunnen je op pragmatische wijze helpen met het opzetten van een managementsysteem.

De nieuwe generatie ISO-normen vraagt enkel nog om een managementsysteem waarin je zaken vastlegt die van belang zijn voor je organisatie. Met behulp van een managementsysteem kun je jouw organisatie structureren en rekening houden met de context waarin je organisatie functioneert. Het uiteindelijke doel van een managementsysteem is dat het ondersteunend is aan het bedrijfsbeleid en de -doelen waardoor je jouw organisatie naar een hoger niveau tilt.

Download whitepaper: Impressie managementsysteem

Wil je meer weten over de mogelijkheden van een managementsysteem en de manier waarop wij dat aanpakken? Download geheel vrijblijvend de whitepaper ‘impressie managementsysteem’ en ontdek het zelf!

DOWNLOAD IMPRESSIE
Voorbeeld managementsysteem mockup

Het managementsysteem als borgpen

In de nieuwe generatie ISO-normen wordt gevraagd om de context van je organisatie in kaart te brengen en van daaruit te kijken naar relevante verbeter-mogelijkheden. Voordat je een verbeterplan maakt is het allereerst zaak om te bekijken hoe je verbetering kunt blijven borgen en daarom sla je als het ware een borgpen onder je verbeterplan. Die borgpen noemen we ‘een managementsysteem’. Met behulp van dat systeem ga je de verbeteracties van je organisatie managen. Zo is het managementsysteem ondersteunend aan je organisatiebeleid en -doelen.

Van tender tot opdracht? [Whitepaper]

Wil je meedoen met een tender (of aanbesteding) waarbij wordt gevraagd naar een managementsysteem met betrekking tot kwaliteit, informatiebeveiliging, milieu en/of veiligheid conform een bepaalde (ISO) bedrijfsnorm of een managementsysteem dat daar gelijkwaardig aan is? Dan is deze whitepaper echt iets voor jouw organisatie!

DOWNLOAD WHITEPAPER

Mockup van tender tot opdracht

Het managementsysteem inrichten

Het uitgangspunt van de nieuwe generatie ISO-normen is dat je bij de inrichting van je managementsysteem zo dicht mogelijk bij je eigen organisatie blijft. Het is immers handiger om zaken en afspraken te borgen op plaatsen en manieren zoals de organisatie nu al gewend is. In tegenstelling tot dat je iets compleet nieuws moet opzetten. In hetgeen dat je gebouwd hebt zit immers al waardevolle informatie welke de basis vormt voor je managementsysteem. Alles overboord gooien zou zonde zijn! Wij prikken het managementsysteem, indien gewenst, in op je bestaande software. Zo kunnen wij je helpen met een managementsysteem integreren in bijvoorbeeld Microsoft TEAMS, Atlassian Confluence, AFAS of een andere-software tool.

Lees ook het artikel: Een managementsysteem in Microsoft TEAMS? Yes we CAN!

Een managementsysteem met toegevoegde waarde!

Het managementsysteem is als het ware het hele pallet aan zaken dat je intern hebt ingeregeld en opgezet. Het is een weergave van je hele organisatie. Het kan bijvoorbeeld bestaan uit:

  • Automatiseringssoftware waarin processen zijn geborgd;
  • Vastgelegde afspraken binnen de organisatie;
  • Interne overlegstructuren op basis van een agenda;
  • Een rapportagestructuur waarmee periodiek gerapporteerd wordt over bepaalde onderwerpen.

Mits juist toegepast leidt een dergelijk managementsysteem tot continue verbetering en beheersbare processen die daaraan ondersteunend zijn, houvast geven en gemaakte afspraken inzichtelijk maken. Kortom, een managementsysteem dat op deze manier is ingericht biedt toegevoegde waarde voor je organisatie.

Artikeltip: Lees ook: Een ISMS opzetten met behulp van Atlassian Confluence

Onze visie

Wij zijn geen standaard adviesbureau. Bij ons geen wollige vaktermen die je nauwelijks iets zeggen. Geen dikke adviesrapporten, maar pragmatische oplossing met focus op directe winst. Randzaken laten we voor wat ze zijn. Met het doel helder voor ogen werken we naar het beste resultaat voor jou, onze opdrachtgever. Betrouwbaar, ondernemend en eenvoudig: we maken het niet moeilijker dan het is.

In onze aanpak nemen wij jouw organisatie als uitgangspunt en niet de norm. Het gaat om de achterliggende gedachte van de norm. Bij het implementeren van een managementsysteem tillen we de interne organisatie naar een hoger niveau en maken we je bewust van de context van jouw organisatie om van daaruit te voldoen aan klanteisen- en wensen.

Wat zeggen onze klanten over onze aanpak

Stork logo 2Wij hebben ervoor gekozen om met CertificeringsAdvies Nederland in zee te gaan, omdat dit een partner is die, met betrekking tot de verschillende aspecten van de bedrijfsvoering, het meeste vertrouwen en deskundigheid uitstraalde.

Onze organisatie

Bij CertificeringsAdvies Nederland houden we van focus. Daarom werken we met een aantal branches waarin wij op de hoogte zijn van de diverse ontwikkelingen op ons vakgebied. Zo denken we pro-actief met je mee en adviseren we de beste oplossing. Binnen onze dienstverlening bieden wij een compleet advies- en opleidingenaanbod aan voor jouw branche.

Onze begeleidingsvormen

Om aan te sluiten bij de wensen van onze klanten, bestaat onze begeleiding met betrekking tot adviesdiensten grofweg uit twee verschillende vormen:

Adviseren en coachen:
Binnen deze begeleidingsvorm begeleiden wij op hoofdlijnen. Jouw organisatie voert zelf uitvoerende zaken door, onze adviseur heeft voornamelijk een coachende rol. Eventueel ook mogelijk in combinatie met cursussen en trainingen voor jouw personeel.

Adviseren en uitvoeren:
Binnen deze begeleidingsvorm schrijven wij het managementsysteem op maat en implementeren dat in de organisatie. Bijvoorbeeld met workshops. Jouw organisatie heeft voornamelijk een informerende rol.

Een hybride variant is uiteraard ook mogelijk. We stemmen onze begeleiding af op jouw wensen. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

Offerte aanvragen algemeen

CertificeringsAdvies Nederland | T. 085 – 487 99 72 | E. info@certificeringsadvies.nl

Laatste blogs

Ga naar de bovenkant