High Level Structure Header

De High Level Structure (HLS), inmiddels Harmonized Structure (HS), is de basisstructuur met eisen waarin iedere managementsysteemnorm aan voldoet. Simpelweg houdt dat in dat alle managementsysteemnormen zoals ISO 27001, ISO 9001 of ISO 14001 dezelfde hoofdstukkenstructuur en paragraafindeling hebben. Dit maakt het integreren van managementsystemen eenvoudiger. 

De opzet van de High Level Structure

In 2008 is vanuit ISO bepaald dat alle ISO-normen op elkaar moeten aansluiten. Met behulp van de gemeenschappelijke High Level Structure en de kernelementen ervan is dit mogelijk gemaakt. De High Level Structure heeft namelijk een aantal standaard basiseisen die terugkomen. Dit zijn eisen die aan ieder managementsysteem worden gesteld. Dit zijn:

  • Leiderschap
  • Compliance management
  • Verbetermanagement
  • Risicomanagement
  • Procesmanagement
  • Borging en aantoonbaarheid

Meer weten over de HLS?

Wil je meer informatie op het gebied van ISO normen en de High Level Structure (ofwel Harmonized Structure) of heb je behoefte aan een keertje sparren met een van onze adviseurs? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag!

NEEM CONTACT OP
Contact CertificeringsAdvies Nederland

Het doel van de HLS

Het belangrijkste doel van de High Level Structure is dat de structuur beter aansluit bij de gangbare besturingsmodellen van organisaties. Hiermee creëer je dat een managementsysteem volledig wordt geïntegreerd in de normale bedrijfsvoering. Er worden daardoor hogere eisen gesteld aan leiderschap. Directe/management is verantwoordelijk voor de effectiviteit van het integreren van de managementstandaarden in de bedrijfsprocessen. Het is daarom ook niet zo gek dat het management, vergeleken met voorheen, dichter is betrokken bij de audits.

Voordelen van de High Level Structure

De HLS heeft verschillende voordelen. Onder andere:

  • De certificatie gaat efficiënter en effectiever door specifieke onderwerpen als aanvulling op de kernelementen;
  • Procesbeheersing, risicomanagement en compliance management zit geïntegreerd in de nieuwe ISO-normen. Door de contextanalyse wordt er ook gekeken naar het externe veld;
  • Het integreren van verschillende managementsystemen is eenvoudiger omdat de structuur en eisen gelijk zijn;
  • Er is een betere aansluiting op de normale bedrijfsvoering van organisaties.

Onze begeleidingsvormen

Om aan te sluiten bij de wensen van onze klanten, bestaat onze begeleiding met betrekking tot adviesdiensten grofweg uit twee verschillende vormen:

Adviseren en coachen:
Binnen deze begeleidingsvorm begeleiden wij op hoofdlijnen. Jouw organisatie voert zelf uitvoerende zaken door, onze adviseur heeft voornamelijk een coachende rol. Eventueel ook mogelijk in combinatie met cursussen en trainingen voor jouw personeel.

Adviseren en uitvoeren:
Binnen deze begeleidingsvorm schrijven wij het managementsysteem op maat en implementeren dat in de organisatie. Bijvoorbeeld met workshops. Jouw organisatie heeft voornamelijk een informerende rol.

Een hybride variant is uiteraard ook mogelijk. We stemmen onze begeleiding af op jouw wensen. Informeer gerust naar de mogelijkheden.


CAN HELP Videosessies aanvragen

CertificeringsAdvies Nederland | T. 085 – 487 99 72 | E. info@certificeringsadvies.nl