ISO 9001:2015 training: zo maak je de complexe materie uit de norm direct praktisch toepasbaar!

Een ISO 9001:2015 training volgen heeft diverse voordelen voor jou en je organisatie. In dit artikel vertellen we je daar alles over.

ISO 9001:2015 training
Profielfoto Tobias op den Brouw
Tobias op den Brouw
Manager Advies

Tobias op den Brouw is Manager Advies en Adviseur bij CertificeringsAdvies Nederland. Zijn kernwaarden zijn helderheid, samenwerken en doelgericht werken en daarmee samen veranderingen realiseren.

tobias@certificeringsadvies.nl

ISO 9001, de norm voor kwaliteitsmanagement, wordt vaak gevraagd door opdrachtgevers of wordt vanuit organisaties juist gebruikt om processen te kunnen optimaliseren. Wanneer je binnen jouw organisatie betrokken bent bij de implementatie van ISO 9001 en/of het opzetten van een kwaliteitssysteem, dan heb je een aardige klus te klaren die diverse vragen kan oproepen. Want hoe interpreteer je bepaalde eisen uit de norm? Of hoe zet je effectief een kwaliteitssysteem op binnen je organisatie? Door het volgen van een ISO 9001 cursus vind je een antwoord op dit soort vraagstukken en ben je in staat om de ISO 9001 norm succesvol binnen je organisatie te implementeren. In dit blogartikel vertellen we je over de voordelen van het volgen van een ISO 9001 2015 training.

Kies de ISO 9001 2015 training die bij je past

Wanneer je aan de slag gaat met ISO 9001 binnen je organisatie, dan kan het erg nuttig zijn om daarvoor een training te volgen. Er zijn diverse ISO 9001 trainingen beschikbaar, zodat je kennis opdoet voor datgene waar je behoefte aan hebt. Bij de CAN Academy, het opleidingsplatform van CertificeringsAdvies Nederland, vind je een compleet aanbod aan ISO 9001 cursussen en trainingen. Van een praktische eendaagse training ISO 9001:2015 normkennis tot aan een complete driedaagse ISO 9001 leergang waarbij de volledige theorie van de norm en de praktische toepassing ervan wordt doorlopen. Een greep uit het aanbod:

Waarom een ISO 9001 training volgen

Wanneer je als kwaliteitsmedewerker, of vanuit een andere functie, betrokken bent bij de implementatie van ISO 9001 binnen je bedrijf dan is het handig om in-house kennis te hebben. Het voordeel van het volgen van specifieke training(en) gericht op ISO 9001 is dat de implementatie van de bedrijfsnorm binnen je organisatie daardoor sneller en efficiënter verloopt. Je kent immers de bedrijfsnorm en de toepassing ervan.

Dat geldt ook voor wanneer je een adviesbureau in de arm hebt genomen. Doordat je zelf inhoudelijke kennis hebt en op de hoogte bent van alle zaken rondom de norm en praktische toepassing daarvan kun je sneller schakelen met de adviseur waardoor het implementatietraject soepeler en spoediger verloopt. Je weet immers waar je over praat.

Praktisch toepasbare kennis

Tijdens een ISO 9001 training leer je de norm begrijpen en doorgronden en ga je praktisch aan de slag met de theorie. Bij CertificeringsAdvies Nederland streven we er namelijk altijd naar om je in de training handige tips en formats te verschaffen waar je direct mee aan de slag kunt in je organisatie. Geen wollige theorie dus, maar juist praktisch toepasbare kennis. Daarnaast worden tijdens de training ook de laatste ontwikkelingen doorgenomen, zoals bijvoorbeeld actuele wet- en regelgeving.

Wanneer je ervoor kiest om een training als Incompany training te laten verzorgen bij jouw bedrijf op locatie, dan wordt voorafgaand aan de training de inhoud met je doorgesproken. Op die manier kun je samen met de trainer bepaalde accenten van de training verleggen en specifieke onderwerpen aan bod laten komen. Zo krijg je een op maat samengestelde training die aansluit bij het kennisniveau van de medewerkers en die past bij jouw specifieke bedrijfssituatie. Uiteraard is het wanneer je kiest voor een open training ook mogelijk om bepaalde vraagstukken wat uitgebreider te behandelen. Dat kan voorafgaand aan de cursus met de opleidingsadviseur en de trainer worden afgestemd.

ISO 9001 training uitgelicht

Hieronder lichten we een tweetal ISO 9001 trainingen uit, namelijk de normkennis training en de interne audit training om je zo een beeld te geven van hetgeen dat er in een dergelijke training aan de orde komt.

De ISO 9001 normkennis training

Bij een cursus ISO 9001:2015 normkennis leer je de norm beter kennen. Wanneer je beter in staat bent om de norm te doorgronden kun je voor jezelf ook beter bepalen hoe je op de norm kunt reageren dan wanneer je hem niet kent. Het voordeel van het volgen van een normtraining is dat je daarmee voorkomt dat de norm ‘een moetje’ wordt waarbij je simpelweg een checklistje afwerkt. Tijdens de training krijg je beter inzichtelijk hoe de norm aansluit bij jouw bedrijf. Je wordt zelf vaardiger in het interpreteren ervan en kunt de theorie daardoor doelgericht toepassen binnen je organisatie. Zo wordt de norm geen hobby document voor op de plank, maar juist van toegevoegde waarde voor je organisatie.

ISO 9001 normkennis training volgen?

De ISO 9001 interne audit training

Met behulp van een ISO 9001 interne audittraining ben je in staat om goed de regie te pakken over je eigen ISO-systeem. Met behulp van de learnings uit de training kun je een eigen auditstijl ontwikkelen waarbij je in een positieve sfeer samen verbeterpunten kunt definiëren. Door een interne audit training ben je in staat om doelgericht tot de kern van de norm te komen. Ook leer je bijvoorbeeld effectief een intern audit rapport voor je directie te schrijven.

Klantcase: Van den Bosch transport

Benieuwd naar de ervaringen van onze klant Van den Bosch Transporten over de ISO 9001 interne audittraining?
Lees de klantcase.

incompany training op maat boeken

Profielfoto Tobias op den Brouw
Tobias op den Brouw
Manager Advies

Tobias op den Brouw is Manager Advies en Adviseur bij CertificeringsAdvies Nederland. Zijn kernwaarden zijn helderheid, samenwerken en doelgericht werken en daarmee samen veranderingen realiseren.

tobias@certificeringsadvies.nl

Incompany training?

Boek een op maat training bij de CAN Academy.

  • Flexibel
  • Snel
  • Op maat

Maandelijks op de hoogte blijven?

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit jouw branche en de nieuwste ontwikkelingen rondom (bedrijfs)normen en groeimogelijkheden voor jouw organisatie? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks een flinke dosis inspiratie met o.a.:

  • Handige kennisartikelen en praktische tips voor jouw organisatie
  • Actuele updates rondom normen en certificeringen
  • Ontwikkelingen in wet- en regelgeving
  • Interessante acties & events
  • Relevante trainingen en opleidingen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf jezelf in voor onze maandelijkse nieuwsbrief door het formulier in te vullen!

"*" indicates required fields