Verhoog de cybersecurity van jouw organisatie!

CAN Security awareness scan

Bescherm je organisatie tegen cyberdreigingen door de bewustwording van je medewerkers te vergroten. Met de security awareness scan identificeren we potentiële zwakke punten in de (informatie)beveiliging en bieden we op maat gemaakte oplossingen om het bewustzijn en gedrag rondom de informatiebeveiligingsrichtlijnen te versterken.

Security awareness scan
Laptop werken bij CertificeringsAdvies Nederland

Meer informatie over de scan?

Wil je meer weten over de security awareness scan? Neem gerust contact op voor meer informatie of vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.

Test het bewustwordingsniveau

Waarom een security awareness scan?

Cybercriminelen richten zich steeds vaker op de zwakste schakel in de beveiliging: de mens. Als organisatie is het lastig om te weten waar je nu staat m.b.t. security awareness. Je bent gecertificeerd voor een informatiebeveiligingsnorm, je hebt een hoop beleid opgetuigd, de procedures zijn opgesteld, maar is iedereen hier nu ook bewust van?

De security awareness scan is ontworpen om het huidige bewustwordingsniveau van je medewerkers te testen.

10 bestuurlijke principes voor informatiebeveiliging

Wat omvat de security awareness scan?

  1. Kick-off: Tijdens de kick-off wordt samen met de eigenaar van het security awareness proces bepaald voor wie het interessant is om de security awareness scan in te vullen. Dit moet representatief zijn voor de organisatie.
  2. Cultuurmeting: Fase 2 is de belangrijkste fase en gericht op alle medewerkers. In deze fase vragen we de medewerkers een online anonieme survey in te vullen. De survey zelf bestaat uit kennisvragen, houdingsvragen & normvragen.
  3. Rapportage & evaluatie: We verzamelen de gegevens en stellen de rapportage op. Op basis van de kennisvragen maken wij een rapport over hoeveel deelnemers de juiste antwoorden hebben ingevuld. Rondom de houding- & normvragen houden we een NPS score aan die een schaal aangeeft hoeveel medewerkers voldoen aan de norm die je zelf stelt aan de interne bewustwording. De resultaten worden samen met de organisatie besproken, vervolgens wordt daarbij waar gewenst hulp geboden met het oog op de eventuele vervolgstappen.

Security awareness scan

De voordelen

  • De scan geeft een goed beeld van het huidige security awareness niveau binnen de organisatie.
  • De scan is een opstapje om een gerichter plan van aanpak te maken om de bewustwording rondom de informatiebeveiligingsrichtlijnen naar een volgend niveau te tillen.
e-learning security awareness

Kom in contact met de partner in certificeren

Neem de eerste stap naar een veiligere organisatie!

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek over hoe onze security awareness scan jouw organisatie kan versterken. Of vraag direct geheel vrijblijvend een offerte aan!