Hoger niveau van borging van persoonsgegevens

Wat is ISO 27701?

ISO/IEC 27701:2019 is een uitbreiding op ISO 27001, de norm voor informatiebeveiliging, en de maatregelen uit de ISO 27002 en is specifiek gericht op de bescherming van persoonsgegevens. Deze standaard biedt richtlijnen voor organisaties die meer controle willen over de naleving van de AVG (GDPR) en overige privacywetgeving.

Juridisch gezien geeft de norm duidelijkheid over de wijze waarop er voldaan kan worden aan de AVG (GDPR) en daarnaast wordt door deze norm geborgd dat de belangrijkste vereisten hiervoor aanwezig zijn in de organisatie.

Waarom ISO 27701
Laptop werken bij CertificeringsAdvies Nederland

Meer informatie of offerte aanvragen?

Wil je meer weten over ISO 27701? Neem dan contact met
ons op! Wil je direct aan de slag? Vraag dan een offerte aan!

Wat is de basis voor de ISO 27701?

De meeste organisaties hebben een aantal informatiebeveiligingscontroles en/of audits. Om ervoor te zorgen dat dit op een gestructureerde wijze verloopt en om de continue kwaliteit te waarborgen, is het belangrijk om een systeem te implementeren waarin dit kan worden beheerst.

De ISO 27701 bestaat uit een PIMS (Privacy Information Management System) en schetst een raamwerk voor het beheren van persoonlijke identificeerbare informatie. Dit mitigeert het risico voor de privacy-rechten van individuen en de organisatie.

De ISO 27701 is een privacy-uitbreiding van de ISO 27001 en ISO 27002 en biedt aanvullende richtlijnen voor de bescherming van de privacy. Het is daarom aan te bevelen om de ISO 27701 te implementeren in samenhang met de ISO 27001 of als de organisatie al een ISMS heeft geïmplementeerd.

Om de ISO 27701 onder accreditatie te certificeren is het alleen mogelijk als dit in combinatie met de ISO 27001 en ISO 27002 gaat.

ISO 27701

Ons managementsysteem

Ons uitgangspunt bij ISO 27701 behalen is de organisatie. Dit zie je terug in onze werkwijze en in ons managementsysteem. Ons managementsysteem is niet gebaseerd op een ISO norm of de HLS, maar op een bedrijfskundige indeling van processen binnen een organisatie.

Op deze wijze biedt het een praktische en overzichtelijke structuur om relevante zaken vast te leggen. Dit kan een ISO norm zijn, maar ook andere certificaten (bijvoorbeeld ISO 9001) en interne afspraken. Gebouwd in MS Office (m.n. Word, maar ook AFAS of bijvoorbeeld Microsoft TEAMS), is het gemakkelijk op de netwerkschijf te plaatsen en zo bereikbaar voor medewerkers die het nodig hebben. Een managementsysteem is immers bedoeld om er mee te werken! Zo is het systeem niet leidend, maar ondersteunend aan de organisatie en bedrijfsdoelen.

ISO 27001 externe audit
 • Logo connectworks

  “Laurens heeft ons begeleid met de implementatie van ISO 27001 en NEN 7510. Die manier van (samen)werken is jarenlang goed gegaan. Tot onze organisatie op een gegeven moment groeide en functies veranderden waardoor het ISO-stuk bij mij kwam te liggen. Dat was niet meer voor mij weggelegd en daarnaast had ik er ook de tijd niet voor. Binnen onze organisatie hadden we ook niemand beschikbaar en buiten dat heerst er ook schaarste in dit vakgebied. Toen hebben we voor outsourcing gekozen. We hebben een goede klik met Laurens en hij weet hoe wij als organisatie werken. Dus sindsdien is Laurens bij ons werkzaam als Security Officer (as a Service).”

  ConnectWorks directie

  Wouter van Weeren

  Mede-oprichter

 • Logo Tjaden

  “Naast dat onze opleidingen worden geregeld door CertificeringsAdvies Nederland, ondersteunt Rob ons iedere maand in onze KAM-activiteiten. We sparren dan over grote vraagstukken en hij is een soort stok achter de deur om door te pakken. We kijken bewust naar waar we naartoe willen, hoeveel tijd het kost en hoeveel prioriteit het heeft. Je merkt dat medewerkers zelf ook met ideeën naar ons toekomen. De betrokkenheid is dus hoog!”

  Klantcase Tjaden

  Renate de Man

  KAM-coördinator

 • Klantlogo Stork

  Wij hebben ervoor gekozen om met CertificeringsAdvies Nederland in zee te gaan, omdat dit een partner is die, met betrekking tot de verschillende aspecten van de bedrijfsvoering, het meeste vertrouwen en deskundigheid uitstraalde.

  Wim Welman

  Kwaliteitsmanager

 • Logo celektron

  “Rob, de adviseur van CAN was kordaat en slagvaardig en vrij direct, daar houden we van! Hij draaide nergens omheen, daarom wisten we precies waar we aan toe waren. En niet zonder resultaat; na 2,5 maand hebben we het VCA* certificaat behaald.

  Met het behalen van het VCA* certificaat, inclusief VGM-RIE, kunnen we vanaf nu de veiligheid binnen het bedrijf aantonen aan onze opdrachtgevers. Daarnaast heeft het thema veiligheidsbewustzijn nog meer aandacht gekregen binnen onze organisatie na het behalen van het certificaat.”

  CAN - Elektrotechniek - Celektron-2

  Martijn Gerrits

  Teamleider Projecten

 • Logo-KiesZon

  “Samen met CertificeringsAdvies Nederland zijn er al veel zaken opgezet op het gebied van veiligheid. Zo is er een verbeterde versie van de Risico-Inventarisatie en -Evaluatie gemaakt, wordt er gemonitord en ondersteund bij het maken van procedures en processen, zitten er controles op veiligheidsplannen en neemt CertificeringsAdvies Nederland de werkplekinspecties voor haar rekening. Verder is er in samenwerking met CertificeringsAdvies Nederland binnen KiesZon een eigen BHV-organisatie opgezet en worden er diverse trainingen verzorgd. En dat alles naar tevredenheid!”

  Afbeelding van Bram Peperzak

  Bram Peperzak

  Operationeel Directeur & eindverantwoordelijke voor VGM

 • Logo Tjaden

  “Voor ons was het ontzettend belangrijk om onze opleidingen onder één dak te houden. Deze opleidingen moeten namelijk worden aangepast aan onze eigen risico’s. Dat is best een grote uitdaging. Alles haakt namelijk in elkaar. Je moet daarom wel een partij vinden die al die verschillende opleidingen kan verzorgen. Dan pas kun je namelijk meerwaarde gaan creëren. Uiteindelijk kwam ik bij CAN uit omdat zij, via hun opleidingsplatform de CAN Academy, veel verschillende trainingsmogelijkheden hebben en maatwerk kunnen leveren. Tevens ook een belangrijk onderdeel vanuit de Arbowet!”

  Klantcase Tjaden

  Renate de Man

  KAM-coördinator

Kom in contact met de partner in certificeren!

Meer informatie over de mogelijkheden?

Vraag direct en vrijblijvend een offerte op maat aan of neem contact met ons op!