De Algemene Verordening Gegevensbescherming

De Algemene Verordening Gegevensbescherming2020-03-16T10:21:33+01:00
AVG wet

Heb jij binnen jouw organisatie alles rondom de Algemene Verordening Gegevensbescherming goed geregeld?

Het doel van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is het beschermen van natuurlijke personen in verband met de verwerking van hun gegevens. Dit heeft ertoe geleid dat je als organisatie meer verplichtingen hebt met betrekking tot de opslag en verwerking van persoonsgegevens. Voldoe je als organisatie niet aan de wetgeving dan riskeer je hoge boetes. Heb jij de zaken rondom de AVG-wet goed geregeld binnen jouw organisatie?

AVG Certificaat behalen

Je kunt jezelf als organisatie in 2021 laten accrediteren voor de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Momenteel worden er al certificaten uitgereikt, maar dat gebeurt nog niet onder accreditatie van de Raad van Accreditatie (RvA). Wat houdt een dergelijke AVG certificering voor jouw organisatie in? CertificeringsAdvies Nederland heeft de informatie die reeds bekend is vanuit de certificatie-instellingen onderzocht. Daaruit blijkt dat het AVG certificaat behalen een mix wordt van:

  • De eisen van de AVG – je Functionaris Gegevensbescherming wordt uiteraard bij de certificering betrokken en bevraagd;
  • Kwaliteitsbeheersing (ISO 9001) van ICT-organisatie;
  • Beheersing van informatiebeveiliging (ISO 27001).

Van AVG advies tot ISO 27001 certificering voor informatiebeveiliging

Informatie en kennis zijn voor ieder bedrijf een belangrijk bezit. Het is van cruciaal belang dat deze informatie goed wordt beveiligd. Datzelfde geldt voor persoonsgegevens. Om die reden gaan privacy en informatiebeveiliging vaak hand in hand. Wanneer je als organisatie aan de AVG-verplichtingen voldoet en de veiligheid van kennis en informatie is geborgd, dan loop je weinig risico dat je gegevens op straat komen te liggen door bijvoorbeeld een datalek. Een manier om de informatiebeveiliging binnen je organisatie naar een hoger niveau te tillen is door het implementeren van een ISO 27001 managementsysteem.

Lees meer over ISO 27001

AVG cursus op maat

Tijdens de AVG-cursus leer je alles wat je moet weten om het privacybeleid binnen je organisatie vorm te geven. Ons uitgangspunt is om jouw organisatie klaar te maken voor de AVG. Hoe zit het met de beheersmaatregelen? Hoe borg je de verschillende eisen? Deze en al je andere vragen worden beantwoord tijdens deze cursus. Naast de theoriesessie in de ochtend is er in de middag een actieve workshop met praktijksituaties, zodat je de opgedane kennis ook daadwerkelijk leert toepassen. Na afloop kun je zelf aan de slag binnen je organisatie met de implementatie. Uiteraard helpen wij je daarbij ook uitvoerend als het nodig is. Daarbij hebben we ook oog voor actuele ontwikkelingen, zoals ePrivacy (verwacht in 2020).

Geïnteresseerd in AVG en werk je al met een (ISO 27001) managementsysteem voor informatiebeveiliging? Neem dan contact op over onze AVG cursus met verdieping over de 27701, dan kunnen we de training optimaal voor je afstemmen.

Bekijk de AVG cursus

Wil je meer weten over de AVG? [DOWNLOAD]

Wil jij binnen je organisatie de AVG nog verder uitrollen? Download dan geheel vrijblijvend onze handige ‘veel gestelde vragengids’ over de AVG. Met deze gids krijg je binnen in 6 stappen de AVG nog beter op orde!

DOWNLOAD WHITEPAPER

AVG whitepaper mockup

ISO 27001: Certificeren zonder handboeken [Klantcase]

Logo_FastnedFastned is bouwer van een Europees netwerk van snellaadstations voor alle elektrische auto’s, zowel langs snelwegen als in steden. Enige tijd geleden is bij hen de wens ontstaan om te certificeren voor ISO 9001, ISO 14001 en ISO 27001. Thijs Baars van Fastned vertelt: “De adviseur van CertificeringsAdvies Nederland begreep al snel dat Fastned een jonge organisatie is die snel beweegt en groeit. Hij heeft het traject zo ingeleid dat het paste binnen onze organisatie. De begeleiding hebben we als zeer aangenaam ervaren.”

Onze visie

Wij zijn geen standaard adviesbureau. Bij ons geen wollige vaktermen die je nauwelijks iets zeggen. Geen dikke adviesrapporten, maar pragmatische oplossing met focus op directe winst. Randzaken laten we voor wat ze zijn. Met het doel helder voor ogen werken we naar het beste resultaat voor jou, onze opdrachtgever. Betrouwbaar, ondernemend en eenvoudig: we maken het niet moeilijker dan het is.

In onze aanpak nemen wij jouw organisatie als uitgangspunt en niet de norm. Het gaat om de achterliggende gedachte van de norm. We tillen je interne organisatie naar een hoger niveau en maken we je bewust van de context van jouw organisatie om van daaruit te voldoen aan klanteisen- en wensen.

Offerte aanvragen algemeen

CertificeringsAdvies Nederland | T. 085 – 487 99 72 | E. info@certificeringsadvies.nl

Laatste AVG blogs

Trans-Atlantic Data Privacy Framework: gegevensuitwisseling tussen de EU en VS weer toegestaan, maar voor hoelang?

By |31 juli 2023|Categories: AVG, Informatiebeveiliging, ISO 27001|Tags: , , , , , , , , |

Het Trans-Atlantic Data Privacy Framework maakt data-uitwisseling tussen EU-VS weer mogelijk, maar dat lijkt een kwestie van tijd.

Ga naar de bovenkant