Informatiebeveiliging

/Informatiebeveiliging
Informatiebeveiliging 2018-11-28T12:42:50+02:00

Informatiebeveiliging – waarom is het belangrijk?

In onze economie zijn kennis en informatie voor veel organisaties de belangrijkste bezittingen. Gek genoeg zijn deze bezittingen vaak helemaal niet zo goed beschermd. Denk maar aan Edward Snowden en de NSA. Of gelekte medische gegevens of cybercrime. Allemaal zaken die sinds de ‘eeuw van de computer’ steeds reëler worden voor iedere organisatie. Gelekte gegevens zijn doorgaans een hot issue in de media en niet bepaald gunstig voor het imago van je bedrijf. Daarom is informatiebeveiliging een thema dat zeker aandacht verdiend!

Managementsystemen voor informatiebeveiliging

Er zijn een aantal verschillende manieren en systemen om informatiebeveiliging in een organisatie te integreren. Het meest bekende systeem is vastgelegd in de ISO 27001 norm voor informatiebeveiliging. Binnen deze norm staat de mens centraal. Informatiebeveiliging is namelijk zeker niet alleen een ICT aangelegenheid. De mens vormt vaak het grootste risico. Daarnaast is er ook een branchespecifieke norm, namelijk NEN 7510 voor informatiebeveiliging in de zorg. CertificeringsAdvies Nederland verzorgt bedrijfscertificeringstrajecten en persoonsopleidingen op het gebied van informatiebeveiliging in diverse branches. Kies je branche en bekijk wat we allemaal voor jou kunnen betekenen.

Wat zeggen onze klanten over onze aanpak

De kennis van de adviseur met betrekking tot ISO 27001 en onze kennis en kunde op het gebied van ICT is een goede combinatie gebleken. De bewustwording met betrekking tot informatieveiligheid binnen Phylax is verbeterd en nog beter op de voorgrond gebracht.

Edwin Bouwens, Consultant bij Phylax ICT

Laatste blogs