ZorgHKZ Zorg en Welzijn is een norm in de zorg met veel vrijheid en brengt minder administratieve lasten, protocollen en richtlijnen met zich mee. In tegenstelling tot de oudere generatie ISO-normen draait het tegenwoordig vooral om de toegevoegde waarde. Niet de norm, maar de organisatie is het uitgangspunt en daarom zijn er ook minder verplichte procedures. Toch is de aanleiding voor de HKZ Zorg en Welzijn certificering vaak nog omdat de opdrachtgever erom vraagt. Dat is zonde, want HKZ Zorg en Welzijn is meer dan alleen een papiertje aan de muur!

Kwaliteitsgarantie

Een van de belangrijkste redenen om te certificeren voor HKZ Zorg en Welzijn is om de kwaliteit van je zorg te garanderen, zowel voor jezelf als voor je cliënten. Let op: een HKZ Zorg en Welzijn certificering betekent niet direct dat er geen fouten meer gemaakt (kunnen) worden. Met een certificering zorg je er wel voor dat je een gedegen kwaliteitszorgsysteem hebt en je continu blijft verbeteren en blijft leren van gemaakte fouten. Je laat zien dat je open staat voor feedback, neemt klachten serieus en onderneemt hierop direct actie. Daarnaast kunnen je cliënten/opdrachtgevers ervan uitgaan dat je voldoet aan de geldende wet- en regelgeving.

Naast de kwaliteitsgarantie die je aan cliënten en opdrachtgevers biedt, kan het je positie als werkgever natuurlijk ook versterken. Met een kwaliteitszorgsysteem heb je geborgd dat je processen logisch zijn ingedeeld en hoeven er niet overal brandjes geblust te worden. Je laat zien dat je wilt blijven leren en verbeteren en laat ook hier zien dat je open staat voor feedback. Deze manier van werken wordt door veel (toekomstige) medewerkers als prettig ervaren.

Artikeltip: ‘De HKZ norm Zorg en Welzijn geeft je organisatie een hoge mate van vrijheid’

Download vrijblijvend de HKZ Snel op weg gids!

Wil je met jouw zorgorganisatie aan de slag met het behalen van een HKZ certificering? Download dan onze handige ‘snel op weg gids’ waarin we je snel op weg helpen naar een HKZ certificaat.

DOWNLOAD WHITEPAPER

Whitepaper HKZ

Interne bedrijfsvoering

Naast het uitstralen van vertrouwen en kwaliteitsgarantie met de HKZ Zorg en Welzijn certificering, is het ook een aanwinst voor je interne bedrijfsvoering. Je kwaliteitszorgsysteem wordt onderdeel van je gehele organisatie en iedereen heeft zijn eigen aandeel in de processen. Er wordt gedacht in oplossingen en continu verbeteren staat centraal. Het helpt daarnaast ook met de alertheid en efficiëntie van uitgevoerde processen. Omdat iedereen zijn eigen verantwoordelijkheden en rollen duidelijk weet, worden onverwachte situaties gestructureerd opgelost.

Commerciële waarde

Betrouwbaarheid is vaak een belangrijk onderwerp voor je stakeholders. Zeg nou zelf: je zou eerder voor een zorgorganisatie kiezen die met behulp van een certificering betrouwbaarheid kan aantonen, dan een organisatie die alleen maar roept goede zorg te leveren en betrouwbaar te zijn. Sterker nog: het niet hebben van de certificering kan voor je opdrachtgever gezien worden als reden tot uitsluiting. Je concurrent gaat er dan dus met je potentiële opdrachtgever vandoor. Tot slot zorgt de HKZ Zorg en Welzijn certificering ook voor transparantie tussen alle zorginstellingen. Ben je een kleinere zorginstelling, dan kun je je waarschijnlijk beter staande houden tussen de ‘grotere’ zorginstellingen met een HKZ Zorg en Welzijn certificering. Je toont er namelijk mee aan dat je, net als de grotere zorginstellingen, je processen geborgd hebt en je garandeert de kwaliteit van je zorg.

Meer weten over hoe je een certificering commercieel kunt inzetten? Lees dan ook het artikel: ‘Certificering behaald? 6 tips om dit te promoten!’

Hulp nodig bij het behalen van HKZ Zorg en Welzijn?

Heb je hulp nodig bij het behalen van HKZ Zorg en Welzijn? Neem dan gerust contact met ons op. Onze adviseurs hebben veel kennis en praktijkvoorbeelden die ze met je kunnen delen. Ze staan je graag te woord!

NEEM CONTACT OP

Contact CertificeringsAdvies Nederland

Onze begeleidingsvormen

Om aan te sluiten bij de wensen van onze klanten, bestaat onze begeleiding met betrekking tot adviesdiensten grofweg uit twee verschillende vormen:

Adviseren en coachen:
Binnen deze begeleidingsvorm begeleiden wij op hoofdlijnen. Jouw organisatie voert zelf uitvoerende zaken door, onze adviseur heeft voornamelijk een coachende rol. Eventueel ook mogelijk in combinatie met cursussen en trainingen voor jouw personeel.

Adviseren en uitvoeren:
Binnen deze begeleidingsvorm schrijven wij het managementsysteem op maat en implementeren dat in de organisatie. Bijvoorbeeld met workshops. Jouw organisatie heeft voornamelijk een informerende rol.

Een hybride variant is uiteraard ook mogelijk. We stemmen onze begeleiding af op jouw wensen. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

Contact


Offerte aanvragen algemeen

CertificeringsAdvies Nederland | T. 085 – 487 99 72 | E. info@certificeringsadvies.nl