CAN Academy

Security awareness training

De informatieveiligheid van je organisatie kun je op verschillende manieren borgen. Het meest bekende systeem dat hiervoor wordt gebruikt, is vastgelegd in de ISO 27001 norm. Maar hoe goed je je zaken ook op orde hebt, we zien vaak een bekende zwakke schakel terug: je eigen personeel. Zonder goed beveiligingsbewustzijn bij je personeel, is er nog steeds een verhoogd risico op datalekken. Wil je dat voorkomen? Dan is een security awareness training misschien wel de oplossing!

CAN-Verschuiving-informatiebeveiligingsiricos-door-digitale-organisaties-2
ISO 14001 praktijktraining CAN Academy

Verhoog het bewustzijn

Met een security awareness training

Het beveiligingsbewustzijn bij medewerkers is essentieel als het gaat om je informatieveiligheid. Onderzoek wijst uit dat van alle informatiebeveiligings-incidenten binnen een organisatie 80% het gevolg is van verkeerd handelen van medewerkers (bron: CBS). Vooral nu het thuiswerken door de coronacrisis een vlucht heeft genomen, hebben medewerkers weinig oog voor informatiebeveiliging. Het is belangrijk dat juist zij hun cyber skills goed op orde hebben zodat zij cyberdreigingen beter kunnen herkennen en ook weten hoe ze hiermee om moeten gaan. Een security awareness training is dan ook zeker geen overbodige luxe.

Security awareness training

Interactief en laagdrempelig

Om te voorkomen dat security awareness in je organisatie iets wordt waar je medewerkers tegenop zien, is het belangrijk om het leuk te houden. Communicatie is hierin erg belangrijk. Zorg ervoor dat de communicatie laagdrempelig is en dat er wordt gesproken in begrijpelijke taal. Op zoek naar manieren om het interactief te maken? Hieronder vind je een paar voorbeelden die o.a. ook worden gebruikt in onze security awareness training:

 • Phishingsimulaties;
 • Praktische reminders;
 • Quizzen;
 • Een mysteryguest;
 • Een security awareness spel;
 • Een interactieve workshop;
 • Een vorm op maat.
ISO 14001 praktijktraining
ISO 27001 normkennis training CAN Academy

Security awareness

Een gedeelde verantwoordelijkheid

Informatiebeveiliging is een gedeelde verantwoordelijkheid. Het moet door je gehele organisatie beleefd worden. Het verhogen van het security awareness niveau staat immers in verbinding met het verhogen van het kennisniveau van je organisatie en het verbeteren van de houding en het gedrag van je medewerkers. Medewerkers dienen dus continu getraind te worden om hun kennis te vergroten en adequaat in te kunnen grijpen bij een dreiging. Een security awareness training kan hiervoor een mooie oplossing zijn!

 • Wat de grootste risico’s en valkuilen zijn;
 • Hoe je jouw organisatie op een praktische manier kunt inrichtingen met betrekking tot informatiebeveiliging;
 • Wat belangrijk is binnen het thema informatiebeveiliging;
 • Welke standaarden gehanteerd worden;
 • En nog veel meer.

Het verhogen van het beveiligingsbewustzijn heeft daarnaast ook te maken met je organisatiecultuur. Medewerkers moeten kunnen werken in een omgeving waar zij mogelijke incidenten durven te melden. Het is dus belangrijk dat je medewerkers niet het gevoel hebben dat zij hiervoor bestraft of benadeeld zullen worden. Dit en meer wordt uitgebreid behandeld in de security awareness sessie. Wil je aan de slag met security awareness of heb je vragen over de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op. Wij denken graag met je mee!

CAN aanpak driehoek

Jouw organisatie in balans

Onze aanpak

Je wilt ondernemen. Doelen bereiken. Daarvoor heb je jouw organisatie op een zo goed mogelijke manier ingericht. Maar zitten de mensen in je organisatie op dezelfde golflengte? Krijg je mensen (voldoende) in beweging op weg naar jouw stip op de horizon? Zet de volgende (groei)stap met je organisatie; breng deze elementen zo optimaal mogelijk met elkaar in balans en haal zo meer toegevoegde waarde uit je inspanningen!

Kom in contact met de CAN Academy!

Meer informatie over de mogelijkheden?

Vraag direct en vrijblijvend een incompany offerte op maat aan of neem contact met ons op!